Αρχική Ανακοινώσεις Ο Δήμος Λεμεσού τίμησε τον Μίλτο Τεντόγλου

Ο Δήμος Λεμεσού τίμησε τον Μίλτο Τεντόγλου

από KOEAS

Μια μεγάλη αγκαλιά άνοιξε στον χρυσό Έλληνα Ολυμπιονίκη Μίλτο Τεντόγλου, η Λεμεσός, η οποία τον υποδέχθηκε το βράδυ της Τετάρτης (4/5/22) σε μια ειδική εκδήλωση στο Δημοτικό Μέγαρο της πόλης. Ο Μίλτος Τεντόγλου ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όπου εξασφάλισε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος. Ο Δήμος Λεμεσού τίμησε και τον προπονητή που τον ανέβασε τόσο ψηλά, τον Γιώργο Πομάσκι.

Με αναφορές στα επιτεύγματα των αθλητών της Λεμεσού από το 1896 μέχρι σήμερα, ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης καλωσόρισε τον σπουδαίο αθλητή εξαίροντας τόσο τις επιδόσεις, όσο και τον χαρακτήρα του. «Δεν έχουμε τείχη για να τα γκρεμίσουμε, αλλά ανοίγουμε διάπλατα τις αδελφικές μας αγκάλες και σε αγκαλιάζουμε ως αδελφό Έλληνα, ως παιδί της Ελλάδας, αλλά και του Ελληνισμού. Νιώθουμε την ίδια χαρά που θα νιώθαμε αν ήσουν παιδί της Κύπρου, παιδί της Λεμεσού. Νιώθουμε την ίδια χαρά που νιώσαμε όταν υποδεχτήκαμε τα δικά μας παιδιά, τα παιδιά της Λεμεσού, ως Ολυμπιονίκες, τον Παύλο Κοντίδη και την Καρολίνα Πελεντρίτου», είπε ο κ. Νικολαΐδης, προσθέτοντας: «Αυτή η πόλη σε υποδέχεται σήμερα, και σε καμαρώνει, όπως σε καμαρώνουν τα Γρεβενά, η πόλη που σε γέννησε. Σε καμαρώνει για τη νίκη σου. Σε καμαρώνει για το χρυσό μετάλλιο, αλλά σε καμαρώνει και για το χαρακτήρα σου. Αυτό τον χαρακτήρα που φάνηκε με τα λόγια που είπες μετά τη νίκη σου στους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Όταν άλλοι θα είχαν μεθύσει από τη δόξα, εσύ, σεμνός και ταπεινός, με ένα απαράμιλλο ελληνικό ήθος, αναγνώρισες τους συναθλητές σου»..

Ο Μίλτος Τεντόγλου θα λάβει μέρος στο 1ο Cyprus International Athletics Meeting, το οποίο περιλαμβάνεται στα Challenger του Continental Tour της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και θα πραγματοποιηθεί στις 10 Μαΐου, στο Τσίρειο Στάδιο, στη Λεμεσό. «Είμαστε χαρούμενοι που είναι εδώ ο Μίλτος. Ας είναι μόνο η αρχή. Αποτελεί πόλο έλξης για τη διοργάνωση και θα χαρίσει αξέχαστες στιγμές στο Τσίρειο στις 10 Μαΐου», είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ, Περικλής Μάρκαρης.

«Είναι χαρά και τιμή που είσαι εδώ. Έχεις χαρίσει σπουδαίες στιγμές σε όλους μας. Είμαστε περήφανοι που βρίσκεσαι εδώ» είπε μεταξύ άλλων, καλωσορίζοντας τον αθλητή, ο πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Από την πλευρά του ο 24χρονος αθλητής ευχαρίστησε όλους για τα θερμά λόγια και απηύθυνε πρόσκληση προς όλους να παραστούν στις 10 του μήνα στο Τσίρειο για να παρακολουθήσουν τους αγώνες. «Είναι μεγάλη τιμή. Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Να έρθετε όσοι μπορείτε την Τρίτη και εγώ με τη σειρά μου θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ», είπε ο Μίλτος Τεντόγου.

Δελτίο Τύπου Αθλητικού Γραφείου Δήμου Λεμεσού

Print Friendly, PDF & Email
X