Αρχική Ανακοινώσεις Ευρωπαϊκό: Μόνο η Δάφνη Γεωργίου προστέθηκε στη λίστα…

Ευρωπαϊκό: Μόνο η Δάφνη Γεωργίου προστέθηκε στη λίστα…

ΕΜΕΙΝΑΝ ΓΙΑ ΔΥΟ ΘΕΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΟΙ ΠΟΥΡΣΑΝΙΔΗΣ, ΚΟΝΙΑΡΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

από KOEAS

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου ανανεώνει στην ιστοσελίδα της, στο πολύ σημαντικό θέμα «Ο Δρόμος για τη Ρώμη», τις λίστες των αθλητών και αθλητριών που βρίσκονται στις διαθέσιμες θέσεις κάθε αγωνίσματος, για συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (7-12 Ιουνίου). Παράλληλα, αναφέρει και ποιοι αθλητές ή αθλήτριες δεν εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής, με αποτέλεσμα η λίστα να έχει κάποιες ανακατατάξεις (https://www.european-athletics.com/competitions/european-athletics-championships/qualifying-system).

Σήμερα, 30 Μαΐου 2024, στις 15:00, οι Εθνικές Ευρωπαϊκές Ομοσπονδίες Στίβου, θα έπρεπε να στείλουν στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία τις τελικές συμμετοχές τους, μόνο για όσους αθλητές και αθλήτριές τους βρίσκονταν μέσα στις διαθέσιμες θέσεις, είτε εξασφάλισαν την πρόκριση με το όριο είτε μέσω της ευρωπαϊκής κατάταξης. Για τον κυπριακό στίβο η τελευταία ανάρτηση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας είχε μία χαρά και τρεις… λύπες, αφού πέραν των τεσσάρων (4) αθλητών μας που εξασφάλισαν την πρόκριση με το όριο (Μίλαν Τράικοβιτς, Ναταλία Χριστοφή, Ολίβια Φωτοπούλου και Αμίν Χαντίρι – η Ελένα Κουλιτσένκο θα μείνει στις ΗΠΑ για τους τελικούς του NCAA) και των σίγουρων τεσσάρων (4) με την ψηλή θέση τους στην ευρωπαϊκή κατάταξη (Απόστολος Παρέλλης, Φίλιππα Φωτοπούλου, Βασίλης Κωνσταντίνου και Βαλεντίνα Σάββα), η νέα κατάταξη περιλαμβάνει μόνο τη Δάφνη Γεωργίου, η οποία κατάφερε να μπει στις πρώτες 36 των 100μ. με εμπόδια, κάτι πολύ ευχάριστο. Ωστόσο, με στενοχώρια βλέπουμε τρεις αθλητές μας να βρίσκονται οριακά εκτός της πρώτης 30άδας των αγωνισμάτων τους στις ρίψεις, ευρισκόμενοι και οι τρεις στη θέση 32!!! Πρόκειται για τους Αλέξανδρο Πουρσανίδη (σφυροβολία), Γιώργο Κονιαράκη (δισκοβολία) και Πέτρο Μιχαηλίδη (σφαιροβολία).

Με βάση τα όσα αναφέρει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στην αναγγελία των ορίων για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, δεν υπάρχει δυνατότητα πρόκρισης των τριών αυτών άτυχων παιδιών, όμως εμείς θα αφήσουμε ακόμα ένα παράθυρο ελπίδας μέχρι την Παρασκευή 31 Μαΐου, μήπως και αλλάξει κάτι. Ίσως σε κάποια αγωνίσματα να υπάρξουν νέες αποχωρήσεις και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία προβεί σε έκτακτες προσκλήσεις, κάτι που ευχόμαστε να γίνει, έστω και αν αυτό φαντάζει δύσκολο…

Έτσι, με την υφιστάμενη κατάσταση και με βάση τις δημοσιευμένες λίστες της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στην ιστοσελίδα της «στον Δρόμο για τη Ρώμη», τον κυπριακό στίβο θα εκπροσωπήσουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εννέα (9) αθλητές και αθλήτριες, που είναι οι ακόλουθοι:

ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΟΡΙΟ

Ολίβια Φωτοπούλου (200μ.)                              5η/36

Ναταλία Χριστοφή (100μ. με εμπόδια)              12η/36

Μίλαν Τράικοβιτς (110μ. με εμπόδια)                12ος/36

Αμίν Χαντίρι (Ημιμαραθώνιος)                            30ος/60

ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ

Ολίβια Φωτοπούλου (100μ.)                              29η/36

Δάφνη Γεωργίου (100μ. εμπόδια)                      36η/36

Φίλιππα Φωτοπούλου (μήκος)                          21η/30

Βαλεντίνα Σάββα (σφυροβολία)                         27η/30

Απόστολος Παρέλλης (δισκοβολία)                   20ος/30

Βασίλης Κωνσταντίνου (ύψος)                           23ος/30

ΕΜΕΙΝΑΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΕΚΤΟΣ

Αλέξανδρος Πουρσανίδης (σφυροβολία)          32ος/30

Γιώργος Κονιαράκης (δισκοβολία)                     32ος/30

Πέτρος Μιχαηλίδης (σφαιροβολία)                     32ος/30

Print Friendly, PDF & Email
X