Αρχική Ανακοινώσεις Παγκόσμιος πρωταθλητής Εφήβων ο «γίγαντας» Ιωσήφ Κεσιδης!!!

Παγκόσμιος πρωταθλητής Εφήβων ο «γίγαντας» Ιωσήφ Κεσιδης!!!

από KOEAS

Το πρώτο του χρυσό μετάλλιο, στην ιστορία των Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων Στίβου, πανηγύρισε την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024 (ξημερώματα Παρασκευής 30/8 για μας στην Κύπρο) ο κυπριακός στίβος. «Δράστης» της τεράστιας αυτής επιτυχίας είναι ο «γίγαντας» Ιωσήφ Κεσίδης, ο οποίος… εξαφάνισε την εξάκιλη σφύρα του στα 82,80μ., καταρρίπτοντας για δεύτερη φορά στον αγώνα το δικό του παγκύπριο ρεκόρ εφήβων, ενώ ανέβηκε στην 6η θέση όλων των εποχών στον κόσμο!!! Ο αθλητής του Πανίκου Χαραλάμπους δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης της κυριαρχίας του από την πρώτη κιόλας βολή του, στα 79,42μ. Επιβλητικός και πειστικός σε ολόκληρη τη διαδικασία του τελικού στο 20ό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών στη Λίμα του Περού, ο Ιωσήφ Κεσίδης ήθελε να απολαύσει κάθε στιγμή, στην τελευταία παρουσία του ως έφηβος. Και φρόντισε η τελευταία βολή στην καριέρα του με την 6κιλη σφύρα να είναι και ιστορική, αφού ανέβασε σε υπερβολικά ψηλά επίπεδα το παγκύπριο ρεκόρ και θα περηφανεύεται για το υπόλοιπο της καριέρας του ότι βρίσκεται στην κορυφαία δεκάδα όλων των εποχών στον κόσμο, στην εφηβική κατηγορία.

Η συγκέντρωση του Κεσίδη στη διάρκεια του τελικού ήταν υποδειγματική. Δεν εφησύχασε ποτέ, παρά το ότι γνώριζε πολύ καλά πως κέρδισε τον αγώνα από την πρώτη βολή του. Αντίθετα, παρέμεινε σταθερός σε μεγάλες βολές, άκουγε τις συμβουλές του μέντορά του, Πανίκου Χαραλάμπους, από την κερκίδα και έκανε αυτά που έπρεπε, για να φύγει από το Περού με το πολυπόθητο χρυσό μετάλλιο, με μία τεράστια επίδοση και να γραφτεί στην ιστορία ως ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Εφήβων στη σφυροβολία το 2024!!! Να θυμίσουμε ότι πριν από δύο χρόνια, στην Κάλι της Κολομβίας, ο Ιωσήφ Κεσίδης κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο (χάλκινο) από άντρα αθλητή σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα Κ20, ακολουθώντας το παράδειγμα της ιστορικής πρώτης κατάκτησης μεταλλίου (επίσης χάλκινο) από τη Στυλιάνα Ιωαννίδου στο ύψος, στο Παγκόσμιο Κ20 του 2021 στη Ναϊρόμπι. Κατά σειρά, οι βολές του Κεσίδη στον ιστορικό τελικό της 29ης Αυγούστου 2024 ήταν: 79,47μ., 76,91μ., 80,95μ., 81,53μ., 78,71μ., 82,80μ.

Με το που είδε την επίδοσή του στην τελευταία βολή, και το φανταστικό 82,80μ., ο Ιωσήφ Κεσίδης ξέσπασε σε έντονους πανηγυρισμούς, τρέχοντας προς την εξέδρα για να αγκαλιάσει την αρχηγό αποστολής Έλενα Ανδρέου και τον προπονητή του Πανίκο Χαραλάμπους, ενώ τον συγχάρηκαν όλα τα παιδιά της αποστολής, τα οποία παρακολουθούσαν από κοντά τον αγώνα του. Η ποιότητα του Παφίτη πρωταθλητή μας δεν είναι μόνο στον αθλητικό τομέα, αλλά και στον ανθρώπινο, καθώς, παρά την τεράστια επιτυχία του και τα έντονα συναισθήματα που ένιωθε, ευρισκόμενος κυριολεκτικά στον 7ο ουρανό, δεν ξέχασε στις δηλώσεις του τον αείμνηστο ομοσπονδιακό μας προπονητή Κωνσταντίνο Σταθελάκο, παρά το ότι δεν συνεργάστηκε στενά μαζί του, παρά μόνο συζητούσαν στις αποστολές στη Νότια Αφρική και σε διάφορους εγχώριους αγώνες. Ωστόσο, η εξαιρετική προσέγγιση που είχε ο αξέχαστος, αγαπητός μας Κώστας με όλα τα παιδιά των ρίψεων, τον έκανε ιδιαίτερα αγαπητό σε όλους.

«Το συναίσθημα αυτό είναι απίστευτο. Είμαι πολύ χαρούμενος. Αυτή η διοργάνωση είναι η καλύτερή μου. Το συζητούσα με τον προπονητή μου ότι στόχος μου εδώ είναι το ρεκόρ. Και πριν από την τελευταία βολή τού είπα ότι θα πάω να κάνω νέο ρεκόρ και το έκανα. Αγαπώ πολύ αυτό το άθλημα. Θα ήθελα να αφιερώσω αυτήν τη διοργάνωση και το μετάλλιό μου στον αξέχαστο προπονητή μας Κώστα Σταθελάκο», ήταν κάποια από τα λόγια του στους διοργανωτές.

* Αξίζει να αναφέρουμε ότι, για δεύτερο συνεχόμενο Παγκόσμιο Κ20 ακούγεται ο Εθνικός μας Ύμνος στη σφυροβολία, αφού στην Κάλι το 2022, όπου ο Κεσίδης ήταν 3ος, χρυσός νικητής ήταν ο Ελλαδίτης Γιάννης Κορακίδης.

* Ιδιαίτερη αναφορά για την επιτυχία του Ιωσήφ Κεσίδη και για τη μεγάλη βολή του που τον έφερε στην 6η θέση όλων των εποχών στην εφηβική σφυροβολία παγκοσμίως, έκαναν η Παγκόσμια και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου, στέλνοντας τα συγχαρητήρια στην ΚΟΕΑΣ.

* Συγχαρητήρια για μία ακόμα φορά Ιωσήφ Κεσίδη, για το χρυσό μετάλλιο και την τεράστια βολή σου, στον προπονητή σου Πανίκο Χαραλάμπους, ο οποίος από μικρό σε οδηγεί στις κορυφές του κόσμου και βέβαια στην οικογένειά σου για τη στήριξη και την εξαιρετική ποιότητα του χαρακτήρα σου.

* Για την ιστορία να αναφέρουμε του τρεις πρώτους νικητές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20, στη σφυροβολία:

(1) ΙΩΣΗΦ ΚΕΣΙΔΗΣ (ΚΥΠΡΟΣ)        82,80μ.

(2) Ρόλαντ Ίμρε (Ουγγαρία)                75,33μ.

(3) Άρμιν Σαμπάντος (Ουγγαρία)       74,88μ.

Print Friendly, PDF & Email
X