Αρχική Ανακοινώσεις Ημερίδα Στίβου: Κερδισμένος μόνο ο Πέτρος Μιχαηλίδης…

Ημερίδα Στίβου: Κερδισμένος μόνο ο Πέτρος Μιχαηλίδης…

από KOEAS

Οι καιρικές συνθήκες ήταν αποτρεπτικές ώστε οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες στην Ημερίδα Στίβου, την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2026, στο Εθνικό Στάδιο Στίβου ΓΣΠ στη Λευκωσία, να πετύχουν τούς στόχους τους. Οι υψηλές θερμοκρασίες, η έντονη υγρασία, αλλά κυρίως ο πολύ δυνατός και ασταθέστατος άνεμος που φυσούσε στο ΓΣΠ, δυσκόλεψαν πάρα πολύ τις προσπάθειες των διαγωνιζόμενων αθλητών και αθλητριών. Ο ευνοϊκός άνεμος «διέγραψε» τις επιδόσεις στους δρόμους ταχύτητας και στα οριζόντια άλματα και… έσπρωχνε προς τα πίσω τα παιδιά που μετείχαν στις λίγο μεγαλύτερες αποστάσεις, ενώ δεν ήταν βοηθητικός στις ρίψεις.

Έτσι, δεν έγινε κατορθωτή η επίτευξη του οποιουδήποτε νέου ορίου, ιδιαίτερα για το Παγκόσμιο Κ20. Σε ό,τι αφορά το Ευρωπαϊκό Ανδρών – Γυναικών, ο μόνος που βγήκε λίγο κερδισμένος ήταν ο Πέτρος Μιχαηλίδης στη σφαιροβολία, καθώς κατέγραψε την καλύτερη επίδοσή του σε ανοικτό στίβο, ρίχνοντας στα 19,46μ. Για τον αθλητή τού Απόστολου Παρέλλη, ο οποίος σήμερα γιορτάζει τα 41α γενέθλιά του (χρόνια σου πολλά Απόστολε), υπάρχει κέρδος συνολικά τριών βαθμών και αυξάνει τον μέσο όρο των πέντε καλύτερων αποτελεσμάτων του στους 1113 βαθμούς, και παραμένει στην 24η – 25η θέση στον «Δρόμο για το Μπέρμιγχαμ» και θα περιμένει με αγωνία να δει τι θα γίνει στα εθνικά πρωταθλήματα των χωρών της Ευρώπης, τα πλείστα των οποίων διεξάγονται το σαββατοκύριακο (25-26/07/26). Από τη σφαιροβολία θα προκριθούν για το Ευρωπαϊκό οι 30 πρώτοι τής ειδικής κατάταξης «ο Δρόμος για το Μπέρμιγχαμ», με τον 31ο (Ταντέας Προχάσκα, Τσεχία) να έχει αυτήν τη στιγμή 1091 βαθμούς, 22 λιγότερους από τον Μιχαηλίδη.

Από εκεί και πέρα, θα λέγαμε πως υπήρχαν αρκετά καλές βολές στη σφυροβολία, με τον Αλέξανδρο Γκαμράουι να δείχνει έτοιμος για τη μάχη της διάκρισης στο Παγκόσμιο Κ20. Ο αθλητής τής Σκεύης Θεοδώρου έριξε την 6κιλη σφύρα του στα 74,91μ., ενώ είχε και πιο μεγάλες βολές, αλλά η σφύρα του προσγειωνόταν εκτός τομέα… Αυτήν τη στιγμή, ο Γκαμράουι είναι ο τρίτος κορυφαίος Έφηβος στον κόσμο, με 77,23μ. και θα κυνηγήσει στο Όρεγκον θέση στο βάθρο. Να σημειώσουμε, επίσης, τις ατομικές επιδόσεις που πέτυχαν ο Κυπριανός Λιασής στο ύψος με 2,08μ. και η Θέκλα Αλεξάνδρου στα 400μ. με 54.14.

Πιο κάτω σάς παρουσιάζουμε τούς πρώτους νικητές και νικήτριες στα αγωνίσματα τής Ημερίδας Στίβου (23/07/26). Τα πλήρη και αναλυτικά αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε στην ιστοσελίδα https://cyprus.opentrack.run/en-gb/x/2026/CYP/openmeeting/

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ – ΝΙΚΗΤΡΙΕΣ

ΣΦΥΡΟΒΟΛΙΑ ΑΝΔΡΩΝ (7,26κ.)

(1) Κυριάκος Καϊττάνης (ΓΣΟ)            63,23μ.

ΣΦΥΡΟΒΟΛΙΑ ΕΦΗΒΩΝ (6κ.)

(1) Αλέξανδρος Γκαμράουι (ΓΣΠ)      74,91μ.

ΣΦΥΡΟΒΟΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (4κ.)

(1) Αιμιλία Κολοκοτρώνη (ΓΣΠ)          62,48μ.

ΜΗΚΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

(1) Αλεξία Ματσάγκου (ΓΣΠ)              5,60μ. (+0,1)

ΜΗΚΟΣ ΑΝΔΡΩΝ

(1) Γρηγόρης Σταυρινίδης (ΓΣΟ)        7,21μ. (+3,5)

ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ ΑΝΔΡΩΝ

(1) Χρίστος Ταμάνης (ΓΣΟ)                5,15μ.

ΥΨΟΣ ΑΝΔΡΩΝ

(1) Κυπριανός Λιασής (ΓΣΠ)              2,08μ. ατ.επ.

ΥΨΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

(1) Στυλιάνα Ιωαννίδου (ΓΣΟ)            1,78μ.

110Μ. ΕΜΠΟΔΙΑ ΕΦΗΒΩΝ (99,1 εκ.)

(1) Ανδρέας Σάββα (ΓΣΠρ)                 14.01 (+3,9)

ΔΙΣΚΟΒΟΛΙΑ ΑΝΔΡΩΝ (2κ.)

(1) Ιωσήφ Μιχάλης Παπά (ΓΣΠ)        58,61μ.

ΔΙΣΚΟΒΟΛΙΑ ΕΦΗΒΩΝ (1,75κ.)

(1) Κωνσταντίνος Γουανίς (ΓΣΟ)       51,10μ.

ΔΙΣΚΟΒΟΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

(1) Μαρίνα Χατζηκώστα (ΓΣΟ)           54,56μ.

100Μ. ΕΜΠΟΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

(1) Τσίσομ Γκρέις Ιχεάκα (ΓΣΚ)          14.10 (+1,8)

100Μ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ

(1) Μαριλίζα Πιττάκα (ΓΣΟ)                11.85 (+2,6)

100Μ. ΑΝΔΡΩΝ

(1) Σταύρος Αυγουστίνου (ΓΣΕ)         10.54 (+3,4)

400Μ. ΕΜΠΟΔΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

(1) Ανδρέας Γεωργίου (ΓΣΚ)              54.46

400Μ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ

(1) Θέκλα Αλεξάνδρου (ΓΣΚ)              54.14 ατ.επ.

ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ ΑΝΔΡΩΝ (7,26κ.)

(1) Πέτρος Μιχαηλίδης (ΓΣΠ)             19,46μ.

(ατομική επίδοση στον ανοικτό στίβο. Έχει 19,49μ. στον κλειστό)

ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ ΕΦΗΒΩΝ (6κ.)

(1) Κυριάκος Βασιλείου (ΓΣΖ)             17,20μ.

800Μ. ΑΝΔΡΩΝ

(1) Ες Μπάμπα Σοράι (ΓΣΚ)               1:55.48

ΤΡΙΠΛΟΥΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

(1) Άντρια Πουρίκκου (ΓΣΟ)               12,63μ. (+2,2)

ΤΡΙΠΛΟΥΝ ΑΝΔΡΩΝ

(1) Αναστάσιος Κιουρτζίδης (ΓΣΚ)     14,39μ. (+2,3)

200Μ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ

(1) Μαριλίζα Πιττάκα (ΓΣΟ)                24.53 (+1,7)

200Μ. ΑΝΔΡΩΝ

(1) Βασίλειος Σεβαστιανός Λοϊζίδης (ΓΣΟ)        21.88 (+1,4)

X