Αρχική Ανακοινώσεις Εκτός τελικού ο Μίλαν Τραΐκοβιτς

Εκτός τελικού ο Μίλαν Τραΐκοβιτς

από KOEAS

ΑΡΓΥΡΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥ

(απεσταλμένος ΕΑΚ)

Ο Μίλαν Τραΐκοβιτς απέτυχε το βράδυ της Παρασκευής (10/8/18) να βρεθεί ξανά στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου, αφού αποκλείστηκε άδοξα στα ημιτελικά των 110μ. με εμπόδια. Ο 5ος νικητής του Άμστερνταμ φάνηκε άτυχος, αφού σκόνταψε στο δεύτερο εμπόδιο, έχασε την ισορροπία του και παρά το ότι βρήκε ξανά ρυθμό, εντούτοις σε απόσταση τόσο μικρή δεν μπορείς να καλύψεις μία ατυχία. Έτσι, τερμάτισε 4ος στη δεύτερη ημιτελική σειρά σε 13.57 και συνολικά κατετάγη 15ος από 27 συμμετοχές.

Η φετινή χρονιά ήταν αρκετά παράξενη για τον πρωταθλητή μας, αφού ήταν φανταστικός στα 60μ. εμπόδια κλειστού, φτάνοντας στον τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στο Μπέρμιγχαμ, με αξιώσεις για μετάλλιο. Δυστυχώς, από τότε άρχισε να τον χτυπά η ατυχία. Κάνοντας άκυρη εκκίνηση, δεν μπόρεσε καν να τρέξει στον πρώτο τελικό του σε παγκόσμιο επίπεδο. Στη συνέχεια, η διοργάνωση,που έβαλε τρικλοποδιά στους αθλητές μας του στίβου, ήταν οι Κοινοπολιτειακοί Αγώνες στη Χρυσή Ακτή της Αυστραλίας, μήνα Απρίλιο. Εκεί μπερδεύτηκε για τα καλά το σώμα και δεν μπόρεσε να επανέλθει στις φυσιολογικές διαστάσεις του (από όλες τις απόψεις) για τις υποχρεώσεις του καλοκαιριού. Αυτό ίσως να πλήρωσε και περισσότερο ο Μίλαν Τραΐκοβιτς στο Ευρωπαϊκό του Βερολίνου.

«Ήταν πράγματι μία δύσκολη, παράξενη και μεγάλη χρονιά. Κάτι δεν μου βγήκε φέτος και οι χρόνοι μου γενικά δεν με ικανοποίησαν. Με τις εμφανίσεις που έφτασα εδώ δεν έδειχνα να βρίσκομαι σε καλή κατάσταση. Όμως, τον τελευταίο καιρό έκανα ότι μπορούσα για να προετοιμαστώ τον δυνατόν καλύτερα και να έρθω σε καλύτερη κατάσταση και σωματικά και ψυχολογικά. Και νομίζω τα είχα καταφέρει. Ένιωθα καλά και έπρεπε να περάσω στον τελικό. Είμαι απογοητευμένος, αλλά και αδικαιολόγητος. Ναι, μου στοίχισε το ότι χτύπησα στο δεύτερο εμπόδιο, το ένιωσα, έχασα και ισορροπία και χρόνο, αλλά τα εμπόδια γι’ αυτό είναι στο δρόμο μας, για να περνάμε από πάνω τους. Ό,τι έγινε έγινε. Βλέπω μπροστά», ήταν κάποια από τα λόγια που μας μετέφερε ο Μίλαν Τραΐκοβιτς, εμφανέστατα στενοχωρημένος, με τον αποκλεισμό του. Πάντως, η χρονιά δεν θα κλείσει εδώ για τον πρωταθλητή μας, αφού θα προσπαθήσει να λάβει μέρος σε ακόμα 2-3 διεθνή μίτινγκ, με το πρώτο να διεξάγεται στο Ροβαρέτο της Ιταλίας στις 23 Αυγούστου.  

Print Friendly, PDF & Email
X