Αρχική Ανακοινώσεις Εξαιρετικές επιδόσεις

Εξαιρετικές επιδόσεις σημειώθηκαν στη διάρκεια του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ανδρών και Γυναικών που διεξήχθησαν το Σαββατοκυρίακο 7 και 8 Ιουνίου στο Εθνικό Στάδιο Στίβου στη Λευκωσία.

 

Οι αθλητές-τριες  των Γυμναστικών Συλλόγων έδωσαν όλες τις δυνάμεις για τη διάκριση και την επίτευξη ατομικών επιδόσεων. Αποτέλεσμα ήταν να σημειωθεί  μια Παγκύπρια Επίδοση , ένα Παγκύπριο Ρεκόρ  Κορασίδων και έξι νέες επιδόσεις αγώνων.

 

Το Παγκύπριο Ρεκόρ ανδρών το πέτυχε ο Μίλαν Τραίκοβιτς του ΓΣΟ στα 110μ εμπόδια με 13.65.το προηγούμενο το κατείχε ο ίδιος από την περσινή χρονιά με 13.67

 

Η Σκεύη Ανδρέου του ΓΣΕ μετά την πρόκριση στην Ολυμπιάδα των Νέων της Κίνας που εξασφάλισε την περασμένη βδομάδα στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν σημείωσε νέο Παγκύπριο  ρεκόρ κορασίδων στα 100μ. με 11.73.

 

Τις νέες επιδόσεις αγώνων σημείωσαν:

-Ο Απόστολος Παρέλης του ΓΣΠ στη δισκοβολία με  63.71μ.

-Η Ανδρονίκη Λαδά του ΓΣΟ  στη δισκοβολία με 56.39μ.

-Ο Νίκανδρος Στυλιανού του ΓΣΠρ.  στο επι κοντώ με 5.35μ.

-Η Ναταλία Ευαγγελίδου του ΓΣΠ στα 800μ. με 2.05.1  . Η αθλήτρια του ΓΣΠ κέρδισε και τα 1500μ.  με 4.52.6

-Ο Μίλαν Τραίκοβιτς στα 110μ. εμπόδια με 13.65.

– Η Ραμόνα Παπαιωάννου στα 100μ. με 11.46 στα προκριματικά του αγωνίσματος.

 

Ο ΓΣΟ αναδείχθηκε πολυνίκης Σύλλογος στους άνδρες με 148β.και ο ΓΣΠ στις Γυναίκες με 200β.

Αξιοσημείωτο  των αγώνων ήταν η επανεμφάνιση του παγκοσμιονίκη του ύψους Κυριάκου Ιωάννου του ΓΣΟ  μετά από δύο χρόνια απουσίας  λόγω τραυματισμών και εγχειρήσεων. Ο πρωταθλητής του ΓΣΟ πέρασε τα 2.20μ. και δοκίμασε στη συνέχεια στο 2.26μ. χωρίς επιτυχία.  Η επανεμφάνιση του ήταν ενθαρρυντική και δείχνει ότι είναι σε σωστή πορεία προκειμένου να επιστρέψει σε ψηλές «πτήσεις».

 

Σε δηλώσεις του είπε μεταξύ άλλων.’’ Ήθελα να ξεκινήσω με άλμα πάνω από 2.25μ. αλλά ο αγώνας ήταν αργός. Θα δώ το πρόγραμμα μου και ανάλογα θα διευθετήσω τους επόμενους αγώνες, ώστε να βρω το ρυθμό μου.’’

 

Από τα ευχάριστα των αγώνων ήταν η έντονη παρουσία των φιλάθλων στις κερκίδες του σταδίου. Πέρασαν αρκετά χρόνια από τότε που οι παράγοντες του αθλήματος θυμούνται να υπήρχε τόσος κόσμος που να στηρίζει τις προσπάθειες των αθλητών-τριών,  για αυτό και η ΚΟΕΑΣ εκφράζει τις ευχαριστίες της προς όλους καθώς και στους αθλοθέτες των επάθλων και το χορηγό της Ομοσπονδίας την ΟΠΑΠ Κύπρου.  Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζονται και στο ΡΙΚ που ήταν ο χορηγός επικοινωνίας των  αγώνων.

KAP_7913-l

Print Friendly, PDF & Email
X