Αρχική Ανακοινώσεις Σκληρή εμπειρία για τη Φωτοπούλου

Σκληρή εμπειρία για τη Φωτοπούλου

από KOEAS

ΑΡΓΥΡΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥ

(απεσταλμένος ΕΑΚ)

Η Ολίβια Φωτοπούλου έζησε το απόγευμα της Δευτέρας (6/8/18) την πιο σκληρή εμπειρία που θα μπορούσε να έχει μία νεαρή αθλήτρια. Στην πρώτη της μεγάλη κούρσα, στην πρώτη συμμετοχή της σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, βιάστηκε να φύγει από τον βατήρα στην εκκίνηση, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί και να μην τρέξει ποτέ σε έναν αγώνα για τον οποίο προετοιμαζόταν ολόκληρη τη χρονιά. Έτσι, το 24ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα δεν άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τον κυπριακό στίβο, χωρίς αυτό βέβαια να επηρεάζει καθόλου τις προσπάθειες των υπόλοιπων παιδιών. Ήταν μία άτυχη στιγμή για μία αθλήτρια, την οποία θα πρέπει τάχιστα να αφήσει στο περιθώριο, φεύγοντας από τη Γερμανία απευθείας για την Αλαμπάμα, όπου θα συνεχίσει τις σπουδές της.

Όπως είναι λογικό δεν προσπαθήσαμε καν να μιλήσουμε με την Ολίβια Φωτοπούλου, αφού η 21χρονη αθλήτριά μας ήταν καταστεναχωρημένη για την ακύρωσή της. Και τι να πει άλλωστε, ότι απλώς ήθελε να πάρει πλεονέκτημα πρόκρισης και το πλήρωσε; Το μέλλον είναι μπροστά της και δεν πρέπει να το ξεχνά αυτό. Και σε λίγα χρόνια ίσως να θυμάται με χαμόγελο για το πώς ξεκίνησε τη… διεθνή καριέρα της! Αυτή τη στιγμή προέχει η ολοκλήρωση των σπουδών της στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα, για να ακολουθήσει η πλήρης αφοσίωση στον στίβο, στοχεύοντας σε μελλοντικές διεθνείς διακρίσεις.

* Ο πρώτος αθλητής που αγωνίστηκε στο 24ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου ήταν ο Ισπανός σφυροβόλος Χαβιέρ Σιενφουέγος και ο πρώτος που πανηγύρισε την πρόκρισή του για τελικό ήταν ο Ούγγρος Μπέντσε Χάλαζ, με βολή στα 76,81μ.

* Από πλευράς των Ελλήνων αθλητών την πρόκρισή τους για τον τελικό εξασφάλισαν ο Μίλτος Τέντογλου στο μήκος (8,15μ.)και ο Μιχάλης Αναστασάκης στη σφυροβολία (75,61μ.).

Print Friendly, PDF & Email
X