Αρχική Ανακοινώσεις 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Ο Γ.Σ.ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Ο Γ.Σ.ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

από KOEAS

Δημοσιογραφική διάσκεψη με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής παραχώρησε σήμερα Τρίτη 27 Φεβρουαρίου στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία ο Γυμναστικός Σύλλογος ΕΥΑΓΟΡΑΣ Αμμοχώστου.

Στη δημοσιογραφική διάσκεψη παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, ο Πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ κος Αντώνης Δράκος, αξιωματούχοι της ΚΟΕΑΣ και του ΓΣΕ και παλιοί πρωταθλητές του Συλλόγου που έγραψαν την δική τους ιστορία  σε Παγκύπριο και Διεθνές επίπεδο.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σοφοκλής Χαραλαμπίδης μιλώντας εκ μέρους του Δ.Σ. έκανε μία ιστορική αναδρομή στην ίδρυση του ΓΣΕ το 1918 και στις προσπάθειες που προηγήθηκαν μέχρι την ίδρυση του.   Ακολούθως αναφέρθηκε με κάθε λεπτομέρεια στους πρωτεργάτες της ίδρυσης  και σε αυτούς που συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε η πόλις της Αμμοχώστου να αποκτήσει το δικό της ιδιόκτητο γυμναστήριο όπου άρχισε η δραστηριότητα του στίβου στην επαρχία.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην πλούσια αγωνιστική παρουσία που είχαν οι αθλητές και αθλήτριες στην διάρκεια των 100 χρόνων ζωής του ΓΣΕ σε Παγκύπριο, Πανελλήνιο και Διεθνές επίπεδο με ξεχωριστή την διάκριση του Σταύρου Τζωρτζή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972 στο Μόναχο.

Ο Γ.Σ.ΕΥΑΓΟΡΑΣ Αμμοχώστου παρόλο ότι βρίσκεται στην προσφυγιά από τις 14 Αυγούστου 1974 όταν τα στρατεύματα των Τούρκων εισβολέων κατέλαβαν την πόλη της Αμμοχώστου συνεχίζει να δραστηριοποιείται σε τρία κλιμάκια, στη Λάρνακα, στο Παραλίμνι και στην Λεμεσό.  Παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και κυρίως το οικονομικό και το γηπεδικό εντούτοις εξακολουθεί να λειτουργεί απρόσκοπτα και οι αθλητές του να σημειώνουν σημαντικές επιτυχίες και να στελεχώνουν τις Εθνικές Ομάδες Στίβου της Κύπρου σε όλα τα επίπεδα.

Καταλήγοντας ο κ. Χαραλαμπίδης τόνισε ότι «είμαστε και θάμαστε για πάντα εδώ, φυλάγοντας Θερμοπύλες, μέχρι που να οδηγήσουμε τον Σύλλογο μας, ακμαίο, δυνατό και πρωτοπόρο στην φυσική του έδρα, στην πόλη μας, την Αμμόχωστο και στο στάδιο μας το ΓΣΕ.»

Από τους παλιούς πρωταθλητές του συλλόγου έδωσαν το παρόν τους η Άντρη Αβραάμ, η Άντρη Σιάλου, ο Λάμπρος Κεφάλας και  ο Παναγιώτης Χατζηστάθης.

Ο Γ.Σ.ΕΥΑΓΟΡΑΣ Αμμοχώστου ετοίμασε ειδικό πρόγραμμα εκδηλώσεων για να γιορτάσει τα 100 χρόνια από την ίδρυση του μεταξύ των οποίων είναι η έκδοση ενημερωτικών δελτίων για την ιστορία του συλλόγου, διαλέξεις και συζητήσεις, μνημόσυνα για να τιμήσει τους παράγοντες, προπονητές και αθλητές που σημαντικοί σημαντικές για τον Σύλλογο, αγώνες σε δημόσιο δρόμο, εκθέσεις φωτογραφιών, ενώ θα διοργανώσει και ειδικές εκδηλώσεις όπου θα βραβευτούν φορείς που τίμησαν τον σύλλογο της Αμμοχώστου διαχρονικά και θα εκδοθεί ειδικός πολυτελής τόμος με ιστορική αναδρομή  και με φωτογραφικό υλικό.

Print Friendly, PDF & Email
X