Αρχική Ανακοινώσεις 100ο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ανδρών και 62ο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Γυναικών

100ο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ανδρών και 62ο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Γυναικών

από KOEAS

Συνέντευξη τύπου ενόψει της κορυφαίας Παγκύπριας διοργάνωσης του Πρωταθλήματος Ανδρών και Γυναικών που θα διεξαχθεί το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 στο Δημοτικό Στάδιο Παραλιμνίου «ΤΑΣΟΣ ΜΑΡΚΟΥ» παραχώρησε ο διοργανωτής Σύλλογος ΕΥΑΓΟΡΑΣ Αμμοχώστου σε συνεργασία με την ΚΟΕΑΣ.

Στη συνέντευξη τύπου το παρόν του έδωσε ο Δήμαρχος Παραλιμνίου κ. Θεόδωρος Πυρίλλης και Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι των Γυμναστικών Συλλόγων, Μέλη του Δ.Σ. του ΓΣΕ, προπονητές και φίλοι του αθλήματος.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΚΟΕΑΣ κ. Αντώνης Γεωργαλλίδης καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία της διεξαγωγής του φετινού Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ανδρών και Γυναικών στο Παραλίμνι αφού συμπληρώνονται αριθμητικά 100 διοργανώσεις Παγκυπρίων Πρωταθλημάτων στην κατηγορία Ανδρών και 62 στην κατηγορία Γυναικών.  Σημαντικό επίσης είναι και το γεγονός ότι θα διοργανωθούν Παγκύπριοι Αγώνες οποιασδήποτε κατηγορίας,  ύστερα από 20 ολόκληρα χρόνια στην Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου.

Η συμβολή του Δημάρχου και του Δήμου Παραλιμνίου στη διοργάνωση των αγώνων είναι σημαντική γι αυτό και τους ευχαρίστησε ιδιαίτερα καθώς και το ΓΣΕ που κατάφερε μετά από σειρά ετών να διοργανώσει το κορυφαίο Παγκύπριο Πρωτάθλημα της Κύπρου.

Ξεχωριστή ήταν η αναφορά στους Παραλιμνίτες αθλητές και αθλήτριες του ΓΣΕ που ήταν παρόντες στην συνέντευξη τύπου και ιδιαίτερα στην πρωταθλήτρια Ελένη Αρτυματά, την κορυφαία ίσως αθλήτρια της Κύπρου, που θα αγωνιστεί στη δική της έδρα.

Ο Πρόεδρος του ΓΣΕ κ. Σοφοκλής Χαραλαμπίδης στον δικό του χαιρετισμό τόνισε «ότι είναι με ιδιαίτερη χαρά, συγκίνηση και περηφάνεια που ο Σύλλογος του είναι έτοιμος να διοργανώσει την σημαντικότερη αθλητική διοργάνωση στίβου της πατρίδας μας μαζί με την Ομοσπονδία Στίβου την ΚΟΕΑΣ στο φιλόξενο Δημοτικό Στάδιο Παραλιμνίου, που φέρει το όνομα του ΄Ηρωα αντιστράτηγου και αθλητή του Συλλόγου μας ΤΑΣΟΥ ΜΑΡΚΟΥ, που, από τη μέρα των εγκαινίων του, αποτελεί την προσωρινή έδρα του Συλλόγου μας.»

Οι αγώνες με απόφαση του Δ.Σ. του ΓΣΕ είναι αφιερωμένοι στη μνήμη των θανόντων μελών, προπονητών και αθλητών του Συλλόγου μας, καθώς και σε όσους αγωνίστηκαν και έπεσαν μαχόμενοι στους, «υπέρ ελευθερίας» αγώνες του Έθνους μας.

Συνεχίζοντας επισήμανε: «Ο Γυμναστικός Σύλλογος «ΕΥΑΓΟΡΑΣ» Αμμοχώστου, συμπληρώνει φέτος εκατό χρόνια από την ίδρυση του (1918) Εκατό χρόνια, σαράντα τέσσερα από οποία στην προσφυγιά, και ο Σύλλογος μας είναι εδώ…! Εκεί που φυσιολογικά αναμενόταν η πλήρης κατάρρευση του, ο ΓΣΕ είναι εδώ, πλήρως δραστηριοποιημένος, να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και με τους αθλητές του να επιτυγχάνουν παγκύπριες και διεθνείς διακρίσεις. Εκατό χρόνια γεμάτα αθλητική, πολιτιστική, κοινωνική και εθνική δράση.

Είμαστε και θάμαστε για πάντα εδώ, φυλάγοντας Θερμοπύλες, μέχρι που να οδηγήσουμε τον Σύλλογό μας, ακμαίο, δυνατό,  περήφανο και πρωτοπόρο στη φυσική του έδρα, στην πόλη μας, την Αμμόχωστο και στο στάδιο μας, το ΓΣΕ, που στενάζει ως σήμερα κάτω από την μπότα των ορδών του Αττίλα. Είναι εκεί χορταριασμένο και υπομονετικά μας περιμένει. Περιμένει εμάς, το Σύλλογό του, την Ανόρθωση, τη Νέα Σαλαμίνα, όλα τα αθλητικά και πολιτιστικά Σωματεία της Αμμοχώστου, όλους τους συμπολίτες μας, να του δώσουμε ξανά ζωή και  όλοι μαζί, εκεί να γιορτάσουμε τη λευτεριά μας!»

Καταλήγοντας ο Πρόεδρος του ΓΣΕ ευχαρίστησε το Δήμαρχο Παραλιμνίου κ. Θεόδωρο Πυρίλλη και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συμβολή τους στη διοργάνωση των αγώνων και την φιλοξενία στο χώρο εκδηλώσεων του Δημαρχείου  για τη σημερινή συνέντευξη.

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου στο  δικό του χαιρετισμό τόνισε πως είναι με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση που θα διοργανωθούν οι Παγκύπριοι Αγώνες Ανδρών και Γυναικών στην Ελεύθερη Αμμόχωστο και ιδιαίτερα στο Δημοτικό Στάδιο Παραλιμνίου για πρώτη φορά ύστερα από την προσφυγιά του ΓΣΕ από την φυσική του έδρα.

Ευχήθηκε δε όπως η επόμενη διοργάνωση που θα αναλάβει ο Σύλλογος της Αμμοχώστου,  διεξαχθεί σε ένα ολοκαίνουργιο στάδιο σε μια ελεύθερη Αμμόχωστο.

Ο κ. Πυρίλλης αναφέρθηκε ειδικότερα στους Παραλιμνίτες αθλητές-τριες που τίμησαν την Κύπρο σε αγώνες στην Κύπρο και το εξωτερικό και στάθηκε ιδιαίτερα στην Ελένη Αρτυματά που με τις επιτυχίες της έκανε περήφανη ολόκληρη την επαρχία Αμμοχώστου και την Κύπρο γενικότερα.  Κατέληξε δε απευθυνόμενος στους γονιούς της Ελένης που έδωσαν το παρόν τους στην συνέντευξη τύπου να είναι περήφανοι και να συνεχίζουν να καμαρώνουν την κόρη τους σε μεγαλύτερες ακόμη επιτυχίες και τους ευχαρίστησε για τις χαρές που μας δίνει.

Η ίδια η Ελένη Αρτυματά εμφανώς συγκινημένη δήλωσε ότι είναι με ξεχωριστή ικανοποίηση που θα της δοθεί η ευκαιρία να αγωνιστεί για πρώτη φορά  σε Παγκύπριο Πρωτάθλημα Γυναικών στο γήπεδο όπου άρχισε την αθλητική της σταδιοδρομία.  Για την ίδια είναι ιδιαίτερης σημασίας η διοργάνωση γι αυτό και υποσχέθηκε ότι θα κάνει το καλύτερο δυνατό ώστε να πετύχει επιδόσεις που θα ικανοποιήσουν όλους όσους παρευρεθούν στη διοργάνωση.

Καταλήγοντας η ίδια απηύθυνε έκκληση στους φιλάθλους να δώσουν το παρόν τους στους αγώνες και να στηρίξουν τις προσπάθειες όλων των αθλητών ώστε να πετύχουν τους στόχους που έθεσαν.

Η συνέντευξη τύπου άρχισε με την προβολή ειδικού αφιερώματος για τη δραστηριότητα του Συλλόγου και των αθλητών-αθλητριών πριν την εισβολή του 1974 και μετέπειτα με τις μεγάλες επιτυχίες των αθλητών του ΓΣΕ σε Διεθνείς διοργανώσεις.

 

Η συνέντευξη τύπου ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση έρευνας και αφιερώματος από μέρους του Προέδρου του ΓΣΕ κ. Σοφοκλή Χαραλαμπίδη για την ίδρυση του Γ.Σ.ΕΥΑΓΟΡΑ Αμμοχώστου και των αθλητών-τριών του Παραλιμνίου που ξεχώρισαν ιδιαίτερα με τις μεγάλες τους επιτυχίες.

Print Friendly, PDF & Email
X