Αρχική Ανακοινώσεις Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Εθνικών) Ομάδων Στίβου 2019

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Εθνικών) Ομάδων Στίβου 2019

από KOEAS

Με πίστη και αισιοδοξία θα ριχθούν (Σάββατο 10 Αυγούστου 2019) οι αθλητές και οι αθλήτριες μας στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (Εθνικών) Ομάδων Στίβου 2019, στο στάδιο «Σλομπόντα» του Βάραζντιν. Οι αλλαγές, λόγω των αναδιαρθρώσεων που αποφάσισε η να προωθήσει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία (Κλασικού) Αθλητισμού (ΕΑΑ), καθιστούν ιδιαιτέρως δύσκολο το έργο της ομάδας μας, για παραμονή στη Β’ Κατηγορία της Πρωταθλήματος. Ωστόσο, επειδή στον αθλητισμό όλα κρίνονται στην πράξη και όχι στη θεωρία, ουδείς μπορεί να αφαιρέσεις τις ελπίδες της κυπριακής ομάδας για το μικρό θαύμα, δηλαδή την κατάκτηση μιας θέσης που θα της εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία. Σύμφωνα με την ΕΑΑ, το 2021, που θα διεξαχθεί το επόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, θα υπάρχουν οκτώ (8) ομάδες στη Σούπερ Λιγκ, 12 στην Α’ Κατηγορία, 12 στη Β’ Κατηγορία και οι υπόλοιπες στη Γ’ Κατηγορία.

Άρα, η ομάδα μας θα παλέψει για να πάρει τουλάχιστον την έβδομη θέση στην τελική βαθμολογία (η οποία είναι μικτή, ανδρών και γυναικών μαζί). Με μια πρώτη εξέταση των 12 ομάδων της Κατηγορίας μας, βάσει των φετινών επιδόσεων των αθλητών και αθλητριών, χωρίς, όμως, να υπολογίζονται οι σκυταλοδρομίες, για τις οποίες δεν υπάρχουν τα φετινά ρεκόρ, φαβορί για την πρώτη θέση είναι οι Σλοβενία και Δανία, με αουτσάιντερ το Ισραήλ (ενισχύθηκε σοβαρά με πολιτογραφήσεις αθλητών-τριών από την Αφρική και την πρώην Σοβ. Ένωση) και την Εσθονία. Η Κύπρος αναμένεται να δώσει κυριολεκτικώς σκληρή μάχη για την παραμονή, με τις Βουλγαρία, Λετονία και τη γηπεδούχο Κροατία.Λόγω της ιδιόμορφης (βαθμοθηρικής) φύσης της διοργάνωσης, όλα είναι ρευστά, καθώς ένας-δυο τραυματισμοί ή άλλες απρόοπτα (ακυρώσεις αθλητών), μπορούν να αλλάξουν τις (βαθμολογικές) ισορροπίες μεταξύ των ομάδων.

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΜΑΤ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΛΑΝ ΣΤΟ ΣΠΡΙΝΤ!

Μια κίνηση που ίσως αποδειχθεί ματ αποφάσισαν οι τεχνικοί υπεύθυνοι της κυπριακής ομάδας και δεν είναι άλλη από τη συμμετοχή του Μίλαν Τράικοβιτς (και) στην κούρσα των 100 μέτρων! Ο μεγάλος εμποδιστής μας έχει τη δυνατότητα να τρέξει πολύ καλά (σε χρόνο 10.40 και κάτω) σε φλατ κούρσα στο μικρό σπριντ και αφού τα 110μ. εμπόδια είναι στο πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας, μπορεί να αγωνιστεί, χωρίς να παρακουραστεί,στο «εκατοστάρι», που είναι στην πρώτη ημέρα των αγώνων. Το αρχικό πλάνο ήταν να τρέξει στη σκυταλοδρομία 4Χ100μ. ο Τράικοβιτς, αλλά, τελικώς, αποφασίστηκε να πάει στα 100 μέτρα και ν αγωνιστεί άλλος αθλητής στη θέση του στη σκυτάλη.

Λόγω της απουσίας του Αμίν Χαντίρι, θα υπάρξουν αλλαγές στη σύνθεσή μας στην αντοχή και στα στιπλ. Θα αγωνιστεί ο Νικόλας Φράγκου στα 5.000μ. (πρώτη ημέρα) και στα 3.000μ. (δεύτερη ημέρα) αν πάνε όλα καλά, διαφορετικά θα επιστρατευθεί ο «χιλιοπεντακοσιάρης» Στέλιος Παπαϊωάννου. Στα 3.000μ. στιπλ θα τρέξει οπωσδήποτε ο έφηβος πρωταθλητής Φάνης Πιττάλης.

Σε ό,τι αφορά στην πρώτη ημέρα των αγώνων, προσδοκίες για «γερή» βαθμολογική προσφορά έχουμε κυρίως από τους Τράικοβιτς (ως σπρίντερ) και Αρτυματά (400μ.), ενδεχομένως, όμως, και από τις Ευαγγελίδου (800μ.), Ολ. Φωτοπούλου (100μ.), την ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ100μ. γυναικών (ίσως και των ανδρών). Με ενδιαφέρον αναμένουμε την εμφάνιση του πολύπειρου Κυριάκου Ιωάννου στο ύψος, που παλεύει σιγα-σιγά για να βρει τη φόρμα του.

Η σύνθεση της κυπριακής ομάδας για την πρώτη ημέρα των αγώνων έχει ως εξής:

ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Ολίβια Φωτοπούλου (100μ., 4Χ100μ.), Ραμόνα Παπαϊωάννου (4Χ100μ.), Φίλιππα Φωτοπούλου (4Χ100μ.), Ελένη Αρτυματά (400μ., 4Χ100μ.), Χριστιάνα Κατσαρή (400μ. εμπ.), Ναταλία Ευαγγελίδου (800μ.), Μερόπη Παναγιώτου (3.000μ.), Χρυστάλλα Χατζηπολυδώρου (3.000μ. συιπλ), Μαρία Χριστοδούλου (τριπλούν), Μαρία Αριστοτέλους (επί κοντώ), Ανδρονίκη Λαδά (δισκοβολία), Χρυστάλλα Κυριάκου(σφυροβολία).

ΑΝΔΡΕΣ: Μίλαν Τράικοβιτς (100μ.), Ανδρέας Χατζηθεορής (4Χ100μ.), Σταύρος Αυγουστίνου (4Χ100μ.), Αλεξάντερ Μπίτσι (4Χ100μ.), Ανδρέας Ανδρέου (4Χ100μ.), Κωνσταντίνος Χρήστου (400μ., 4Χ400μ.), Νεόφυτος Γεωργίου (400μ. εμπ.), Μιχάλης Χρυσοστόμου (4Χ400μ.), Σταύρος Σπύρου (4Χ400μ.), Ανδρέας Χριστοφόρου (4Χ400μ.), Στέλιος Παπαϊωάννου (1.500μ.), Νικόλας Φράγκου (5.000μ.), Χρήστος Παντελίδης (μήκος), Κυριάκος Ιωάννου (ύψος), Γιώργος Κονιαράκης (σφαιροβολία), Σπύρος Σάββα (ακοντισμός).

 

Print Friendly, PDF & Email
X