Αρχική Ανακοινώσεις Τέσσερις στιβικοί στους κορυφαίους της ΕΑΚ για το 2018

Τέσσερις στιβικοί στους κορυφαίους της ΕΑΚ για το 2018

από KOEAS

ΠΑΡΕΛΛΗΣ, ΤΡΑΪΚΟΒΙΤΣ, ΑΡΤΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΗ

Τέσσερα από τα λαμπρά αστέρια του κυπριακού στίβου ψηφίστηκαν από τα μέλη της ΕΑΚ μέσα στους κορυφαίους πέντε αθλητές της Κύπρου για το 2018. Πρόκειται για τους Μίλαν Τράικοβιτς και Απόστολο Παρέλλη στους άνδρες και τις Νεκταρία Παναγή και Ελένη Αρτυματά στις γυναίκες. Ο Παρέλλης αναδείχθηκε 3ος καλύτερος αθλητής για το 2018 και 4ος ο Τράικοβιτς. Τις ίδιες θέσεις με τους συναθλητές τους κατέλαβαν και οι πρωταθλήτριες μας. Την 3η θέση η Αρτυματά και την 4η η Παναγή. Όλοι τιμήθηκαν χθες βράδυ κατά τη διάρκεια της Γιορτής των Αρίστων της ΕΑΚ.

Ο Παρέλλης μέσα στο 2018 αναδείχθηκε χρυσός Μεσογειονίκης στη Δισκοβολία, κέρδισε χάλκινο μετάλλιο στους Κοινοπολιτειακούς, ήταν 8ος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και νικητής στο IAAF World Challenge στο Σάο Πάουλο.

Ο Τράικοβιτς μέσα στο 2018 προκρίθηκε στον τελικό των 60μ. μετ’ εμποδίων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, όπου ατύχησε, αφού αποκλείστηκε ελέω εσφαλμένης εκκίνησης. Στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες ο Μίλαν κατέλαβε την 4η θέση στα 110μ. με εμπόδια, ενώ έφθασε ώς τα ημιτελικά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (15η επίδοση). Ήταν ο μοναδικός Κύπριος αθλητής που προσκλήθηκε  και αγωνίστηκε σε δύο μίτινγκ της σειράς Diamond League.

Η Ελένη Αρτυματά, που αναδείχθη κορυφαία αθλήτρια μας τέσσερις φορές (2007, 2009, 2012, 2013), μέσα στο 2018 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 400 μέτρα στους Μεσογειακούς Αγώνες και την 4η θέση στη Σκυταλοδρομία 4Χ100 μέτρα. Κατέρριψε, ακόμη, δύο φορές το παγκύπριο ρεκόρ στο αγώνισμα, κατεβάζοντάς το στο 51.14.

Η Νεκταρία Παναγή πέτυχε το 2018 τρεις προκρίσεις σε τελικούς μεγάλων διεθνών διοργανώσεων στο Μήκος. Ήταν 11η στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, έχασε στην τρίχα το μετάλλιο στους Μεσογειακούς (4η θέση) και βγήκε 6η στους Κοινοπολιτειακούς. Πέτυχε, ακόμη, ατομική επίδοση με 6,72 μέτρα μέσα στη χρονιά που έφυγε.

Print Friendly, PDF & Email
X