Αρχική Ανακοινώσεις ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Ε/Ν Έξι τα κυπριακά μετάλλια

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Ε/Ν Έξι τα κυπριακά μετάλλια

από KOEAS

ΕΞΙ μετάλλια (2 ασημένια και 4 χάλκινα) ήταν η συγκομιδή της Κύπρου στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων (ή αθλητών-τριών ηλικίας κάτω των 20 ετών), το οποίο διεξήχθη στο Κλούζ – Νάποκα (Ρουμανία). Κατά τη δεύτερη μέρα των αγώνων (3 Ιουνίου 2019), ανέβηκαν στο βάθρο οι Σταύρος Σπύρου (800 μέτρα), Στυλιανή Σαράντη (Ύψος) και Στυλιάνα Κυριακίδου (Σφαιροβολία). Η Σαράντη είχε καλύτερο άλμα στο 1,75 μ., αρκετό για ν’ ανεβεί στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Δεν έφτασε, όμως, ως το όριο για Ευρωπαϊκό Νεανίδων (1,79). Στο ίδιο αγώνισμα η άλλη πρωταθλήτρια μας, Δέσποινα Χαραλάμπους, έμεινε στην 5η θέση, με 1,65μ.

Η Κυριακίδου, που ήταν τρίτη στη Δισκοβολία κατά την πρώτη μέρα της διοργάνωσης (41,52).Έριξε στη Σφαίρα 13,92μ. καλύτερο φετινό ρεκόρ της, ενώ έχει από το 2018 14.12μ.

Ο Σπύρου στα 800 μέτρα, κυνηγούσε, επίσης, το όριο για το Ευρωπαϊκό Ε/Ν (είναι 1.50.50), έχοντας καλύτερη φετινή επίδοση 1.51.06, ατυχώς, όμως, έπεσε πάνω σε κούρσα τακτικής, με αργό ρυθμό, και τερμάτισε, μεν, δεύτερος με 1.53.82, αλλά μακριά από το όριο που οδηγεί στη Σκανδιναβική Χερσόνησο.

Κατά την πρώτη μέρα των αγώνων, πέρα από την Κυριακίδου, πήραν μετάλλιο και άλλοι δύο νεαροί πρωταθλητές μας. Ο Νικόλας Κεσίδης έριξε 67,14μ. στη Σφυροβολία και βγήκε τρίτος, όπως και ο Κυριάκος Παμπακάς στο Ύψος, με άλμα στα 2,08 (έχασε τη δεύτερη θέση λόγω χειρότερης δεύτερης επίδοσης). Αμφότεροι, πάντως, έχουν από καιρό εξασφαλίσει τα όρια πρόκρισης για το Ευρωπαϊκό του Μπόρας, το ίδιο και ο ακοντιστής Σπύρος Σάββα, που αναδείχθηκε τέταρτος στο Κλουζ με καλύτερη βολή στα 64,46μ. Τέταρτος κατετάγη και ο τριπλουνίστας μας, Χρήστος Ζαφείρης, με 14,97μ., αλλά δυστυχώς για οκτώ πόντους έμεινε μακριά από το όριο για το Ευρωπαϊκό Εφήβων.

Print Friendly, PDF & Email
X