Αρχική Ανακοινώσεις Α ημέρα Παγκυπρίων Αγώνων

Α ημέρα Παγκυπρίων Αγώνων

από KOEAS

Στην παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη αρχίζουν  το Σάββατο 17 Ιουνίου οι  99οι Παγκύπριοι Αγώνες Ανδρών και οι 61οι Παγκύπριοι Αγώνες Γυναικών στο Τσίρειο Στάδιο Λεμεσού που παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αφού είναι  η κορυφαία  εσωτερική διοργάνωση  και θα συναγωνιστεί η αφρόκρεμα των αθλητών- τριων.

Οι αγώνες αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη λαμπρότητα αφού συμπίπτουν με τα 125χρονα του Γυμναστικού Συλλόγου “ΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΕΜΕΣΟΥ” και αναμένεται να παρευρεθούν πολιτειακοί και αθλητικοί παράγοντες του τόπου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα κηρύξει την έναρξη των αγώνων στις 6.45μμ αφού προηγηθεί σύντομο πρόγραμμα επιδείξεων από τις ακαδημίες στίβου του ΓΣΟ,  η παρέλαση των αθλητών, η ορκωμοσία και ο χαιρετισμός του Προέδρου του ΓΣΟ κ. Νεοκλή Θωμά.

Τα Παγκύπρια Πρωταθλήματα θα έχουν την ευκαιρία τα παρακολουθήσουν όσοι  δεν βρεθούν στις κερκίδες του Τσιρείου  από τα συνδρομητικά κανάλια της CYTAVISION  η οποία θα καλύψει τους αγώνες, με απευθείας μετάδοση.

Από το αγωνιστικό πρόγραμμα της πρώτης ημέρας ξεχωρίζουν τα 110μ.εμπόδια,  η δισκοβολία ανδρών  και τα 400μ. γυναικών.

Στα 110μ.εμπόδια η συμμετοχή του 7ου Ολυμπιονίκη της Βραζιλίας Μίλαν Τραϊκοβιτς αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα.  Ο αθλητής του ΓΣΟ που έχει εξασφαλίσει το όριο (13.39) για το Παγκόσμιο θα προσπαθήσει για ένα νέο παγκύπριο ρεκόρ.

Στη δισκοβολία Ανδρών ο 8ος Ολυμπιονίκης του ΡΙΟ Απόστολος Παρέλλης του ΓΣΠ θα προσπαθήσει να  πιάσει το όριο των 65.00μ. που θα του εξασφαλίσει τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Λονδίνο τον ερχόμενο Αύγουστο.

Στο ίδιο αγώνισμα θα λάβουν μέρος με ψηλούς στόχους  οι Γεώργιος Τρέμος του ΓΣΠ, Ανδρέας Χρίστου, Ραφαήλ Αντωνίου,  Γιώργος Κονιαράκη και Χριστόφορος  Γενεθλή,  αθλητές   του ΓΣΟ.

Η Ελένη Αρτυματά του ΓΣΕ στο νέο της πλέον αγώνισμα των 400μ. προσδοκά στην επίτευξη του ορίου συμμετοχής για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου.

Αναλυτικά στα αγωνίσματα της πρώτης ημέρας αναμένεται:

Ανδρες

 •  Στα 100μ. να επικρατήσει ο Παίσιος Δημητριάδης του ΓΣΟ.
 • Στα 1500μ. φαβορί παρουσιάζεται ο Χρίστος Δημητρίου του ΓΣΠ
 • Στα 3000μ. με φυσικά εμπόδια η πρώτη εμφάνιση του Αμίν Χατίρι του ΓΣΖ κάνει το αγώνισμα συναρπαστικό αφού θα υπάρξει έντονος συναγωνισμός με τον Νικόλα Φράγκο του ΓΣΠ.
 • Στο τριπλούν ο Παναγιώτης  Βόλου του ΓΣΟ είναι το μεγάλο φαβορί. Αυτό θα εξαρτηθεί από τη κατάσταση στη οποία  βρίσκεται ο Ζαχαρίας Άρνος του ΓΣΠ.
 • Στο επι κοντώ ξεχωρίζει  ο πρωταθλητής Νίκανδρος Στυλιανού, που θα επιδιώξει να πάρει το όριο του Παγκοσμίου που είναι 5.70μ. Ο αθλητής του Πραξάνδρου είναι σε εξαιρετική κατάσταση.  Η πρόσφατη παρουσία του στους ΑΜΚΕ (5.55Μ.) δείχνει ότι ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί.
 • Στο ύψος ανδρών αναμένεται να επικρατήσει ο Βασίλης Κωνσταντίνου του ΓΣΚ αφού απουσιάζουν ο ολυμπιονίκης Κυριάκος Ιωάννου του ΓΣΟ και ο φίναλιστ  του ΡΙΟ Δημήτρης Χονδροκούκης που είναι τραυματίες .
 •  Στα 400μ. το αγώνισμα είναι ανοικτό αγώνισμα και όλα είναι πιθανά.
 • Στη  σκυταλοδρομία  4Χ100μ.  το αγώνισμα είναι ανοικτό και η πρώτη θέση θα κριθεί  στις λεπτομέρειες

Γυναίκες

 • Στα 100μ. η απουσία της Ραμόνας Παπαιωάννου του ΓΣΚ λόγω τραυματισμού επιτρέπει στις δίδυμες αδελφές Ολίβια και Φιλίππα Φωτοπούλου του ΓΣΠ να διεκδικήσουν την πρώτη θέση με φαβορί την πρώτη.
 • Στα 1500μ. η Ναταλία Ευαγγελίδου του ΓΣΠ θα επιδιώξει νέο Παγκύπριο ρεκόρ αφού όπως έδειξε στις μέχρι τώρα εμφανίσεις της  μπορεί να το πετύχει.
 • Στα 3000μ. με φυσικά εμπόδια είναι υπόθεση των αθλητριών του ΓΣΠ, Ελπίδας Χριστοδουλίδου και Χρυστάλλας Χ΄΄ Πολυδώρου.
 • Στο τριπλούν η πρώτη θέση είναι καπαρωμένη από την Ελευθερία Χριστοφή του ΓΣΟ.
 • Στη δισκοβολία η κάτοχος του Παγκυπρίου ρεκόρ Ανδρονίκη Λαδά του  ΓΣΟ αναμένεται να επικρατήσει.  Στόχος της είναι να παρουσιαστεί σημαντικά βελτιωμένη από προηγούμενες συμμετοχές.
 • Στη σκυταλοδρομία 4Χ100 αν όλα εξελιχθούν ομαλά η ομάδα του ΓΣΠ αναμένεται να κερδίσει.

 

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α ΗΜΕΡΑΣ

Print Friendly, PDF & Email
X