Αρχική Ανακοινώσεις Αγώνα δρόμου για να προλάβει το Ευρωπαϊκό κάνει ο Μίλαν Τράικοβιτς

Αγώνα δρόμου για να προλάβει το Ευρωπαϊκό κάνει ο Μίλαν Τράικοβιτς

από KOEAS

Την προσωπική αγωνία για την υγεία του περνά από το βράδυ του Σαββάτου, 11 Φεβρουαρίου 2023, ο Μίλαν Τράικοβιτς. Ο πρωταθλητής μας, λαμβάνοντας μέρος στο «ασημένιο» διεθνές μίτινγκ κλειστού στίβου στο Παρίσι, ένιωσε τράβηγμα στη διάρκεια της ημιτελικής σειράς στα 60μ. με εμπόδια, στην οποία έφυγε φανταστικά και πήγαινε για νέο παγκύπριο ρεκόρ. Μετά το δεύτερο εμπόδιο τον τράβηξε το δεξί πόδι και παρά το ότι τερμάτισε στην κούρσα σε 8.11, αφού μηχανικά πέρασε, με τη φόρα που είχε, τα επόμενα εμπόδια, αντιλήφθηκε ότι κάτι συμβαίνει. Παρόν στην «Άκορ Αρίνα» ήταν και ο προπονητής του Αντώνης Γιαννουλάκης, τον οποίο συνάντησε άμεσα και συζήτησαν για το τι αισθάνθηκε ο Μίλαν στην κούρσα και φρόντισαν από την επομένη το πρωί να κλείσουν ραντεβού με τον Δρα Χανς Βίλελμ Μίλερ και από την Κυριακή (12/2) βρέθηκαν στο Μόναχο.

Στη βαυαρική πρωτεύουσα ο Μίλαν Τράικοβιτς έκανε μαγνητική τομογραφία, τα αποτελέσματα της οποίας τα έμαθαν την Τρίτη (14/2) το πρωί και ευτυχώς δεν άκουσαν τα χειρότερα, όπως για παράδειγμα κάποια θλάση, που θα σήμαινε και το τέλος της χειμερινής περιόδου. Η διάγνωση ήταν πως το τράβηγμα στο δεξί πόδι οφείλεται σε μπλοκάρισμα στη μέση και από εκεί επηρεάστηκε η κίνηση στο πόδι και προκλήθηκαν πόνοι. Αμέσως, ο πρωταθλητής μας άρχισε θεραπεία με ειδικές ενέσεις για να ξεμπλοκάρει η μέση του και να κινείται χωρίς ενοχλήσεις. Ο Μίλαν Τράικοβιτς και ο Αντώνης Γιαννουλάκης θα παραμείνουν στο Μόναχο μέχρι την Πέμπτη (16/2), καθώς και το επόμενο διήμερο θα συνεχιστούν οι θεραπευτικές ενέσεις. Με την επιστροφή στην Κύπρο ο Τράικοβιτς θα κάνει τις απαραίτητες φυσικοθεραπείες, με την παρουσία ειδικού χειροπράκτη να είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία.

«Ευτυχώς αποφύγαμε τα χειρότερα. Τώρα θα πρέπει να κάνουμε αγώνα δρόμου για να προλάβουμε το Ευρωπαϊκό Κλειστού στην Κωνσταντινούπολη. Τα χρονικά περιθώρια, δυστυχώς, δεν είναι μεγάλα και θα πρέπει σε σύντομο χρονικό διάστημα να ξαναρχίσουμε προπονήσεις και να δούμε σε ποια κατάσταση θα βρίσκεται ο Μίλαν την επόμενη εβδομάδα. Το άσχημο είναι ότι ο Μίλαν βρισκόταν σε εξαιρετική κατάσταση, έκανε πολύ καλές κούρσες και έδειχνε έτοιμος για να διεκδικήσει τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό. Τώρα μπήκαν νέα δεδομένα και με αυτά θα πρέπει να πορευτούμε και να παλέψουμε. Όλοι οι αγώνες μας από εδώ και πέρα ακυρώνονται και θα επικεντρωθούμε στην ομαλή επιστροφή τού Μίλαν σε υγιή κατάσταση. Ελπίζω ότι θα κάνει προπόνηση χωρίς πόνους την ερχόμενη εβδομάδα και θα μπούμε στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας για το Ευρωπαϊκό Κλειστού, από το οποίο απέχουμε μόλις δύο εβδομάδες. Οι τελευταίες ημέρες της προετοιμασίας θα είναι πολύ σημαντικές για την απόφασή μας αν θα πάμε στο Ευρωπαϊκό. Αν δεν είναι καλά ο Μίλαν δεν υπάρχει λόγος να πάμε, αν είναι όμως καλά και δεν πονά, τότε θα πάμε με στόχους», μας ανέφερε -ανάμεσα σε άλλα- από το Μόναχο ο Αντώνης Γιαννουλάκης.

Να σημειώσουμε ότι το Ευρωπαϊκό Κλειστού στην Κωνσταντινούπολη είναι ορισμένο για τις 3 με 5 Μαρτίου, με τα προκριματικά των 60μ. με εμπόδια να είναι ορισμένα στις 4/3 και οι ημιτελικοί και τελικός στις 5/3. Στα δύο μίτινγκ που πρόλαβε να τρέξει ο Μίλαν Τράικοβιτς, είχε ως καλύτερη επίδοσή του τα 7.60 (Λοτζ), που είναι η 9η καλύτερη επίδοση έως τώρα στην Ευρώπη. Βέβαια, ο υγιής πρωταθλητής Ευρώπης του 2019 μπορεί να τρέξει σε πολύ γρηγορότερους χρόνους.

Ελπίζουμε ότι σύντομα ο Μίλαν Τράικοβιτς θα ξεπεράσει το πρόβλημα με τη μέση του και του ευχόμαστε περαστικά και να επιστρέψει δυνατός.

Print Friendly, PDF & Email
X