Αρχική Ανακοινώσεις Αγώνα δρόμου για τα ημιτελικά κάνει η Ναταλία Χριστοφή

Αγώνα δρόμου για τα ημιτελικά κάνει η Ναταλία Χριστοφή

από KOEAS

Με την τύχη της θα πρέπει να τα έχει η Ναταλία Χριστοφή, καθώς με το που πάτησε το πόδι της στην Κωνσταντινούπολη κάτι δεν της πάει καλά. Η πρωταθλήτριά μας των ψηλών εμποδίων στην προπόνηση της Πέμπτης και ενώ ολοκλήρωνε το τρέξιμό της και χαλάρωνε, είχε την ατυχία να κολλήσει το παπούτσι της στο ταρτάν, να έχει άσχημη πτώση, από την οποία προκλήθηκε πρόβλημα στον δικέφαλο του αριστερού της ποδιού, ο οποίος έσφιξε και ταυτόχρονα μοιάζει να έχει και ραγισμένο δάκτυλο χεριού το οποίο έχει φουσκώσει. Αμέσως έτρεξαν με τον προπονητή της Αλέξανδρο Σταυρίδη στον εξαιρετικό χειροπράκτη Σάββα Πανάβογλου, ο οποίος την βοήθησε στο να επανέλθει σε κάπως καλύτερη κατάσταση ο δικέφαλος και να τρέξει στον πρώτο γύρο των 60μ. με εμπόδια, το πρωί του Σαββάτου (4/3).

Η ψυχωμένη Ναταλία Χριστοφή έκανε παλικαρίσια κούρσα, στη δεύτερη σειρά του πρώτου γύρου, στο 37ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, καθώς από το δεύτερο – τρίτο εμπόδιο ένιωσε πόνο στον δικέφαλο, όμως έσφιξε τα δόντια και κατάφερε να τερματίσει στην 3η θέση, εξασφαλίζοντας την πρόκρισή της για τα ημιτελικά. Μάλιστα, με αυτό το πρόβλημα κατάφερε να κάνει χρόνο 8.08, κάτι που αποδεικνύει την εξαιρετική δουλειά που έκανε στη χειμερινή περίοδο και ότι βρίσκεται σε αρκετά καλή αγωνιστική κατάσταση. Η πρωταθλήτρια μας με το τέλος της κούρσας κρατούσε τον αριστερό της δικέφαλο και κάθισε στο έδαφος, με εμφανείς εκφράσεις πόνου στο πρόσωπό της. Στη συνέχεια, πήγαν στον ξενοδοχείο με τον προπονητή της και θα περίμεναν μέχρις ότου κρυώσει το σώμα της, για να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις και να διαπιστώσουν τι ακριβώς συμβαίνει. Η βοήθεια και πάλι του Σάββα Πανάβογλου είναι άκρως απαραίτητη και θα προσπαθήσουν με ειδική θεραπεία να μπορέσει να κατέλθει στα πρωινά ημιτελικά της Κυριακής (5/3).

Όπως μας μετέφερε από την Κωνσταντινούπολη ο προπονητής της, Αλέξανδρος Σταυρίδης, η Ναταλία έχει τεράστια επιθυμία να τρέξει στα ημιτελικά και να διεκδικήσει την παρουσία της στον τελικό, φτάνει να μην επιβαρύνει το πόδι της. «Αν είναι διαχειρίσιμο καλώς, αλλιώς θα πρέπει να μην αγωνιστεί. Θα δούμε πώς θα πάει η ημέρα και πώς θα ξυπνήσει αύριο το πρωί. Ελπίζουμε ότι με την κατάλληλη θεραπεία θα καταφέρει να αγωνιστεί, γιατί βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Αν όμως, τα πράγματα δεν είναι καλά, δεν θα ρισκάρουμε. Ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά και αύριο το πρωί θα είναι σε θέση να κατέλθει στα ημιτελικά», ήταν κάποια από τα λόγια του Αλέξανδρου Σταυρίδη.

Σε περίπτωση, που όλα πάνε κατ’ ευχήν η Ναταλία Χριστοφή θα τρέξει στην πρώτη από τις δύο ημιτελικές σειρές, από τον 7ο διάδρομο. Και πάλι οι διοργανωτές γράφουν πως περνάνε στον τελικό οι τέσσερις πρώτες από κάθε σειρά, αλλά ως συνήθως προκρίνονται οι τρεις πρώτες και οι δύο καλύτεροι χρόνοι, κάτι που θα διευκρινιστεί πριν από τις κούρσες. Ευχόμαστε στην πρωταθλήτριά μας όλα να περάσουν γρήγορα και να μπορέσει να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα, που είναι η συμμετοχή σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

60Μ. ΕΜΠΟΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ – 1η ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΣΕΙΡΑ – 5/3, 09:55

Δ.  ΑΘΛΗΤΡΙΑ (χώρα)                               Ατ.Επ.    Φ.Επ.     Ε.Κ.      Χρ.Πρ.

(1) Αννιμαρί Κόρτε (Φινλανδία)                  8.03        8.03        52      8.14

(2) Βερόνικα Νάτζιεκ (Πολωνία)                 8.08        8.08        34      8.09

(3) Μέτε Γκράβερσγκαρντ (Δανία)             7.96        7.96        8      7.96

(4) Μάικε Τάιν-α-Λιμ (Ολλανδία)                8.00        8.00        15      8.03

(5) Ντιτάτζι Καμπούντζι (Ελβετία)              7.81        7.81        5      8.02

(6) Ναντίν Φίσερ (Ολλανδία)                      7.77        7.85        4      7.88

(7) Ναταλία Χριστοφή (Κύπρος)                7.92        7.92        22      8.08

(8) Ζουντί Σιαλκού (Γαλλία)                        7.98        7.98        /      8.03

Δ.: Διάδρομος, Ατ.Επ.: Ατομική Επίδοση, Φ.Επ.: Φετινή Επίδοση, Ε.Κ.: Ευρωπαϊκή Κατάταξη, Χρ.Πρ.: Χρόνος Πρόκρισης από πρώτο γύρο.

Photo Credit: Chiara Montesano (European Athletics)

Print Friendly, PDF & Email
X