Αρχική Ανακοινώσεις Ακυρώθηκε και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Ακυρώθηκε και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

από KOEAS

Μετά την Ολυμπιάδα του Τόκυο και τις άλλες μεγάλες διοργανώσεις σε Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό επίπεδο, ακυρώθηκε και η τελευταία μεγάλης σημασίας διοργάνωση, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών και Γυναικών που ήταν προγραμματισμένη να γίνει στο Παρίσι στις 26 – 30 Αυγούστου 2020.

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Ζάν Γκράσια, προχώρησε στην ανακοίνωση για ακύρωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ύστερα από συνεχείς διαβουλεύσεις που είχε με τις αρμόδιες αρχές της Γαλλίας.  Ο Ζάν Γκράσια, αναφέρθηκε ότι έγιναν πολλές προσπάθειες για να διασωθεί έστω και την τελευταία στιγμή η διοργάνωση, ώστε να δοθεί στους Ευρωπαίους αθλητές ν’ αγωνιστούν στο τέλος της χρονιάς, αλλά οι επικρατούσες συνθήκες δεν το επιτρέπουν.

Την απόφαση της Γαλλίας υιοθέτησε και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, με την οποία ήταν σε διαρκή επικοινωνία και επρόκειτο να αποφασίσουν από κοινού στις 08 Μαϊου για το μέλλον της διοργάνωσης.

Με βάση τα σημερινά δεδομένα, αλλά και τις εξελίξεις που επικρατούν Παγκόσμια με την πανδημία του κορωνοϊού, το Ευρωπαϊκό του Παρισιού δε θα μεταφερθεί για το 2021 και οριστικά θα μείνει στην «Ιστορία».  ΄Ετσι η επόμενη διοργάνωση σε επίπεδο Ανδρών & Γυναικών, είναι το Ευρωπαϊκό του Μονάχου που είναι προγραμματισμένο για το 2022.

Η εξέλιξη φαίνεται να δίνει οριστικό τέλος στην αγωνιστική δράση του στίβου σε ανοικτό στάδιο, εκτός και αν η Παγκόσμια Ομοσπονδία αποφασίσει τη διεξαγωγή των Ντάϊαμοντ Λίνγκ τον Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.  Αξίζει ν’ αναφερθεί ότι πριν την ανακοίνωση για ακύρωση του Ευρωπαϊκού, η Παγκόσμια Ομοσπονδία προχώρησε στην ακύρωση των Ντάϊαμοντ Λινγκ του Γιουτζίν στις ΗΠΑ και του Παρισιού, που ήταν προγραμματισμένα για τον Ιούνιο.

Με τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΕΑΣ θα συνεδριάσει εκ νέου τη Δευτέρα 27 Απριλίου μέσω τηλεδιάσκεψης για εκτίμηση της όλης κατάστασης και λήψη αποφάσεων που θα καθορίσουν τα επόμενα βήματα του αθλήματος.

Print Friendly, PDF & Email
X