Αρχική Ανακοινώσεις Ακυρώθηκε το Ευρωπαϊκό Ανωμάλου Δρόμου

Ακυρώθηκε το Ευρωπαϊκό Ανωμάλου Δρόμου

από KOEAS

Την ακύρωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ανωμάλου Δρόμου, που θα διεξαγόταν στις 13 Δεκεμβρίου 2020 στο Δουβλίνο, αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου. Στη συνεδρίαση  του Εκτελεστικού Συμβουλίου, που έγινε την Τρίτη (8/9/20) στη Λοζάνη, και κατόπιν τηλεφωνικής συνομιλίας με την οργανωτική επιτροπή του αγώνα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είναι αδύνατη η διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ανωμάλου Δρόμου.

Στη μεταξύ τους συνομιλία έγινε σαφές ότι, λόγω της γενικής αβεβαιότητας για τη διοργάνωση μαζικών αθλητικών εκδηλώσεων, των υφιστάμενων υγειονομικών περιορισμών στην Ιρλανδία και των ταξιδιωτικών περιορισμών που επιβλήθηκαν σε ολόκληρη την Ευρώπη, λόγω της πανδημίας κορονοϊού, δεν θα ήταν δυνατόν να διοργανωθεί η εκδήλωση όπως είχε προγραμματιστεί.

«Η απόφαση ακύρωσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ανωμάλου Δρόμου Fingal – Dublin 2020 SPAR, ήταν μία πολύ σκληρή επιλογή για τον ευρωπαϊκό αθλητισμό. Μετά την ακύρωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Παρισιού 2020 πριν από λίγους μήνες, αυτή ήταν η τελευταία ευκαιρία για ένα μεγάλο ευρωπαϊκό αθλητικό γεγονός φέτος και η ακύρωση δεν ήταν μία εύκολη επιλογή», δήλωσε ο προσωρινός πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, Ντομπρομίρ Καραμαρίνοφ, προσθέτοντας: «Γνωρίζω ότι όλοι οι αθλητές και ολόκληρη η αθλητική κοινότητα προσέβλεπαν σε αυτό το γεγονός, αλλά τούς ζητώ να κρατήσουν την καρδιά τους. Θα ήθελα να επαινέσω την τοπική οργανωτική επιτροπή για τη δέσμευσή τους και τη σκληρή δουλειά τους μέχρι σήμερα, όσο και για την ομοσπονδία στίβου της Ιρλανδίας για τη φανταστική τους υποστήριξη, ενώ αντιμετωπίζουμε αυτές τις δύσκολες στιγμές για το άθλημά μας».

Ο πρόεδρος της τοπικής οργανωτικής επιτροπής Fingal- Dublin 2020, Λίαμ Χένεσι ανέφερε σχετικά: «Είμαστε απογοητευμένοι που το Fingal-Dublin δεν θα έχει την ευκαιρία να φιλοξενήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cross Country το 2020, αλλά πιστεύουμε ότι αυτή ήταν η μόνη επιλογή με την τρέχουσα κατάσταση σχετικά με το COVID-19».

Print Friendly, PDF & Email
X