Αρχική Ανακοινώσεις Ακυρώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 18 ετών

Ακυρώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 18 ετών

από KOEAS

Με ανακοίνωσή της, το απόγευμα της Πέμπτης (1/4/21), η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου ενημέρωσε ότι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 18 ετών ακυρώθηκε. Η διοργάνωση επρόκειτο να διεξαχθεί στην πόλη Ριέτι της Ιταλίας, αρχικά τον Ιούλιο του 2020, όμως, μεταφέρθηκε για τις 26-29 Αυγούστου 2021, εξαιτίας της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού. Όμως, η συνέχιση της πανδημίας, τα υψηλά ποσοστά μόλυνσης σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και οι υλικοτεχνικές προκλήσεις της διοργάνωσης, ενός μεγάλου ευρωπαϊκού γεγονότος για αθλητές κάτω των 18 ετών, έχουν καταστήσει ανέφικτη τη διεξαγωγή της διοργάνωσης. Η απόφαση λήφθηκε από κοινού από την τοπική Οργανωτική Επιτροπή, τον Δήμο Ριέτι, την Ιταλική Ομοσπονδία Στίβου και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου.

«Φυσικά είμαστε πολύ απογοητευμένοι που δεν μπορούμε να προσφέρουμε το πρωτάθλημα για αθλητές κάτω των 18 ετών το 2021, αλλά θέλουμε να ευχαριστήσουμε την τοπική οργανωτική επιτροπή και την Ιταλική Ομοσπονδία Στίβου για τη σκληρή προσπάθειά τους να διοργανώσουν αυτό το γεγονός σε εξαιρετικά δύσκολες περιστάσεις», δήλωσε ο προσωρινός πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ.

Ο πρόεδρος της Ιταλικής Ομοσπονδίας Στίβου, Στέφανο Μέι, είπε: «Είμαι πολύ απογοητευμένος που οι αθλητές μας κάτω των 18 ετών δεν θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 στο Ριέτι στα τέλη Αυγούστου, ένα πρωτάθλημα που η FIDAL και η Τοπική Οργανωτική Επιτροπή προετοιμαστήκαμε με μεγάλο ενθουσιασμό και την οποία προσπαθήσαμε να κρατήσουμε μέχρι την τελευταία στιγμή».

Ο Τζουλιάνο Κασιάνι, πρόεδρος της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής δήλωσε: «Κατά τη διάρκεια κρίσιμων φάσεων της ιστορίας, όπως αυτή που βιώνουμε, η αίσθηση της ευθύνης της κοινότητας, αλλά και η ατομική, μετριέται και από τις θυσίες που μπορεί να κάνει κάποιος. Είναι γι’ αυτόν το λόγο που απρόθυμα, αλλά με ικανοποίηση για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, η Οργανωτική Επιτροπή ‘Rieti 2020’ συμφώνησε με αμοιβαία συναίνεση με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, την Ιταλική Ομοσπονδία Στίβου και τον Δήμο Ριέτι να ακυρώσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου κάτω των 18 ετών».

Η επόμενη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου κάτω των 18 ετών, έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στην Ιερουσαλήμ του Ισραήλ, από τις 4 έως τις 7 Ιουλίου 2022.

Print Friendly, PDF & Email
X