Αρχική Ανακοινώσεις Ακυρώθηκε το Μεσογειακό Στίβου κάτω των 23 ετών στη Λα Νούθια

Ακυρώθηκε το Μεσογειακό Στίβου κάτω των 23 ετών στη Λα Νούθια

από KOEAS

Άλλη μία αθλητική διοργάνωση περνά στο συρτάρι των μη διεξαχθέντων την τελευταία διετία. Το Μεσογειακό Πρωτάθλημα Στίβου, που ήταν προγραμματισμένο αρχικά για το 2020 και μεταφέρθηκε για τις 5-6 Ιουνίου 2021, αποφασίστηκε οριστικά ότι δεν θα διεξαχθεί. Η πανδημία του κορονοϊού στάθηκε για άλλη μία φορά ανασταλτικός παράγοντας, για να μπορέσει μία πόλη, όπως η Λα Νούθια της Ισπανίας, να φιλοξενήσει ξένες αποστολές. Σχετική ανακοίνωση, την οποία συνυπογράφουν οι δύο ισότιμοι πρόεδροι της Μεσογειακής Ομοσπονδίας Στίβου, Γάλλος Μπερνάρ Αμσαλέμ και Τυνήσιος Φατί Χατσίτσια, αναφέρει:

«Πρώτα από όλα αναγνωρίζουμε τις μεγάλες δυσκολίες όλων των ομοσπονδιών, συλλόγων και αθλητών να είναι σε θέση να προπονηθούν και να οργανώσουν το άθλημά μας, στις υφιστάμενες περίπλοκες υγειονομικές συνθήκες. Σ’ αυτό έχετε την πλήρη υποστήριξή μας. Ελπίζουμε, επίσης, ότι εσείς, η οικογένειά σας και όλα τα μέλη της ομοσπονδίας σας χαίρουν άκρας υγείας.

»Όπως γνωρίζετε ήμασταν υποχρεωμένοι να μεταθέσουμε το Μεσογειακό Πρωτάθλημα Στίβου κάτω των 23 ετών, από τον Ιούνιο του 2020 στον Ιούνιο του 2021. Από τότε η Ισπανική Ομοσπονδία συνεργάστηκε μαζί μας για να μπορέσουμε να διοργανώσουμε τους Αγώνες αυτόν τον Ιούνιο στη Λα Νούθια. Μαζί με την τοπική οργανωτική επιτροπή και τις τοπικές αρχές αξιολογήσαμε τη δυνατότητα διεξαγωγής της διοργάνωσης, σε σχέση με το υγειονομικό πλαίσιο και συζητήσαμε με τα μέλη του Συμβουλίου της Μεσογειακής Ομοσπονδίας Στίβου.

»Η συνέχιση της πανδημίας, με υψηλά ποσοστά μόλυνσης στην Ευρώπη, την Αφρική και την Ασία, καθώς και η έλλειψη ορατότητας σχετικά με τις προϋποθέσεις για όλες τις χώρες να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, ή / και να εισέλθουν στην Ισπανία και τέλος την αδυναμία της τοπικής οργανωτικής επιτροπής να αναβάλει για άλλη μια φορά τη διοργάνωση για μεταγενέστερο στάδιο μέσα στη χρονιά, είμαστε υποχρεωμένοι να ακυρώσουμε το Μεσογειακό Πρωτάθλημα Στίβου κάτω των 23 ετών το 2021.

»Παραμένοντας αισιόδοξοι για μελλοντική βελτιωμένη κατάσταση, το Συμβούλιο θα εργαστεί για τις διοργανώσεις της Μεσογειακής Ομοσπονδίας Στίβου 2022 – 2023 και θα σας ενημερώσει για το μελλοντικό πρόγραμμα τις επόμενες εβδομάδες».

Τρία μετάλλια η Κύπρος

Το φετινό Μεσογειακό Πρωτάθλημα Στίβου κάτω των 23 ετών, θα ήταν το τέταρτο στη σειρά. Στις τρεις προηγούμενες διοργανώσεις Κύπριοι αθλητές πανηγύρισαν δύο χρυσά και ένα αργυρό μετάλλιο. Το 2014, στην πόλη Ομπάν της Γαλλίας, ο Βασίλης Κωνσταντίνου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα σε ύψος με 2,18μ. Στην Τύνιδα της Τυνησίας το 2016, ο Ραφαήλ Αντωνίου κατέλαβε τη δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο στη δισκοβολία με 54,41μ. Τέλος, στο Τζέσολο της Ιταλίας το 2018, στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου, κρεμώντας το χρυσό μετάλλιο στο στήθος, ανέβηκε ο Γιώργος Κονιαράκης, ο οποίος έριξε στη δισκοβολία 58,56μ.

Print Friendly, PDF & Email
X