Αρχική Ανακοινώσεις Αλέξανδρος Σταυρίδης: «Περήφανος για τη Ναταλία»

Αλέξανδρος Σταυρίδης: «Περήφανος για τη Ναταλία»

από KOEAS

Η επιτυχία στον αθλητισμό δεν σημειώνεται μόνο από τον αθλητή ή την αθλήτρια που καταγράφει την επίδοση, αλλά από πίσω τους βρίσκεται πάντα ένας καθοδηγητής ή καθοδηγήτρια, ένας προπονητής ή μία προπονήτρια. Αρκετές φορές οι άνθρωποι αυτοί που «δημιουργούν» τον αθλητή και την αθλήτρια και τον/την οδηγούν στις μεγάλες διοργανώσεις και τις επιτυχίες, μένουν στο… παρασκήνιο, αφού τη δόξα την κερδίζουν οι πρωταγωνιστές στον αγωνιστικό χώρο… Δεν μπορεί να υπάρξει η οποιαδήποτε κινηματογραφική ταινία ή η οποιαδήποτε θεατρική παράσταση, χωρίς τον σκηνοθέτη, ο οποίος μεταφέρει τις δικές του γνώσεις στους πρωταγωνιστές και τους διδάσκει πώς θα αποδώσουν στο άριστο… Έτσι και στον αθλητισμό, δεν μπορεί να υπάρξει η οποιαδήποτε αγωνιστική παρουσία, χωρίς την καθοδήγηση από τον προπονητή ή την προπονήτρια.

Στο 19ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, το οποίο ολοκληρώθηκε την Κυριακή 27 Αυγούστου 2023 στη Βουδαπέστη, υπήρξε αρκετά καλή παρουσία από τους αθλητές και τις αθλήτριές μας, οι οποίοι νωρίτερα κέρδισαν με το σπαθί τους, τη σκληρή δουλειά και τις επιδόσεις τους, την παρουσία τους στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του στίβου, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κι εκεί, ευρισκόμενοι ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητές του κόσμου, φρόντισαν να αποδείξουν το υψηλό επίπεδό τους και την πολύ καλή δουλειά που κάνουν με τους προπονητές τους. Η πρόκριση σε έναν τελικό και σε τρεις ημιτελικούς, οι δύο νέες ατομικές επιδόσεις και η μία καλύτερη φετινή, καταδεικνύουν του λόγου το αληθές. Και για να φτάσουν τα δικά μας παιδιά σε αυτήν την επιτυχία, έβαλαν το… μυαλό και τις γνώσεις τους οι άξιοι προπονητές τους. Στη διάρκεια της εννιαήμερης δράσης στο «Εθνικό Κέντρο Στίβου» της Βουδαπέστης, σας μεταφέραμε, έπειτα από κάθε κυπριακή παρουσία, τις απόψεις των πρωταγωνιστών – αθλητών μας. Στο σημερινό μας ρεπορτάζ θα σας μεταφέρουμε τις απόψεις των «σκηνοθετών» – προπονητών τους.

Ακόμα μία αθλήτριά μας που έχει αλλάξει επίπεδο τα τελευταία χρόνια είναι η Ναταλία Χριστοφή. Υπό τις οδηγίες του Αλέξανδρου Σταυρίδη καταγράφει εντυπωσιακούς χρόνους στα ψηλά εμπόδια, έχοντας καταρρίψει φέτος τα δικά της ρεκόρ και στα 60μ. εμπόδια κλειστού (7.92) και τα 100μ. εμπόδια ανοικτού (12.84)! Στη Βουδαπέστη, στην πρώτη παρουσία της σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, η Χριστοφή έδειξε και πάλι το ταλέντο της, περνώντας με εξαιρετική εμφάνιση τον πρώτο γύρο (12.90), για να έρθει η άτυχη στιγμή της στα ημιτελικά, όταν χτύπησε το 10ο εμπόδιο και τερμάτισε σχεδόν μπουσουλώντας σε 13.15. Η 23η θέση στον κόσμο, στα 100μ. με εμπόδια, είναι εξαιρετική, ενώ αν δεν είχε την ατυχία της θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν στις πρώτες 16!

Η σκληρή δουλειά που κάνει με τον Αλέξανδρο Σταυρίδη, αποδίδει καρπούς και πλέον μπορεί να ονειρεύεται για μεγαλύτερες επιτυχίες. «Η συμμετοχή της Ναταλίας σε μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις στον χώρο του κλασικού αθλητισμού, αποτελεί από μόνη της μία μεγάλη επιτυχία. Ήταν ένας από τους στόχους της χρονιάς για μας, η συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η Ναταλία βρισκόταν σε πολύ καλή κατάσταση και μπορούσε για έναν καλύτερο χρόνο, ίσως και για ένα νέο παγκύπριο ρεκόρ, όπως φάνηκε και στον αγώνα της στον πρώτο γύρο. Η πρόκριση της Ναταλίας στα ημιτελικά ήταν κάτι που περιμέναμε, με βάση τη δουλειά που έχουμε κάνει. Στον ημιτελικό, στόχος ήταν να απολαύσει την κούρσα και να δώσει τον καλύτερο εαυτό της. Δυστυχώς, είχαμε την ατυχία να χτυπήσει στο τελευταίο εμπόδιο και να περάσει τη γραμμή του τερματισμού με πτώση, κάτι που της στέρησε μία καλύτερη θέση στη γενική κατάταξη. Παρόλα αυτά φύγαμε και οι δύο από τη Βουδαπέστη, κερδισμένοι και περήφανοι που εκπροσωπήσαμε την Κύπρο μας και βρεθήκαμε ανάμεσα στα μεγαθήρια του αγωνίσματός μας», μας ανέφερε ο Αλέξανδρος Σταυρίδης για την πρώτη εμπειρία της Ναταλίας Χριστοφή σε ένα Παγκόσμιο και τώρα μεγάλος στόχος είναι η εξασφάλιση συμμετοχής στους Ολυμπιακούς του Παρισιού και η διάκριση στο Ευρωπαϊκό της Ρώμης, στο οποίο έχει ήδη το όριο. Να μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και το Παγκόσμιο Κλειστού στη Γλασκόβη (1-3 Μαρτίου 2024), στο οποίο εξασφαλισμένη συμμετοχή έως τώρα έχουν μόνο η Ναταλία Χριστοφή και ο Μίλαν Τράικοβιτς.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Ναταλία Χριστοφή (100μ. με εμπόδια)

Α΄ γύρος                                        12.90              21/43

Ημιτελικά                                       13.15              23/24

Photo credit αγωνιστική: Αναστασία Καρεκλά

Print Friendly, PDF & Email
X