Αρχική Ανακοινώσεις Αλλάζει ξανά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων…

Αλλάζει ξανά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων…

από KOEAS

Σημαντικές αλλαγές στις διοργανώσεις της ανακοίνωσε το Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021, στους μετέχοντες στο Συνέδριό της στη Λοζάνη, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων (διάδοχος του γνωστού Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Μπρούνο Τζάουλι) παύει να διοργανώνεται σε τέσσερις ξεχωριστές κατηγορίες και σε ξεχωριστές χώρες! Από το 2023 αποκτά νέα μορφή και θα διεξάγεται στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Αγώνων (21 Ιουνίου – 2 Ιουλίου) σε μία πόλη (το 2023 στη Σιλέσια της Πολωνίας) και θα υπάρχουν τρεις κατηγορίες πλέον, αποτελούμενες από 16 εθνικές ομάδες στίβου!

Στη συγκεκριμένη διοργάνωση αφαιρούνται και από τις δύο κατηγορίες ανδρών – γυναικών τα 3.000μ. και οι σκυταλοδρομίες 4Χ400μ. και προστίθεται η μικτή σκυταλοδρομία 4Χ400μ. (δύο άνδρες – δύο γυναίκες)! Να σημειώσουμε ότι η Εθνική μας Ομάδα Στίβου θα παραμείνει στη Β΄ Κατηγορία, στη νέα τάξη πραγμάτων από το 2023.

Επίσης, από το 2022 θα δημιουργηθεί μία νέα διοργάνωση, την οποία αποκαλούν ως off roads και θα τη δούμε να πραγματοποιείται για πρώτη φορά τον ερχόμενο Ιούλιο. Σε αυτή θα υπάρχουν δρόμοι ουσιαστικά σε υψόμετρο, με αγωνίσματα mountain, up hill, down hill και άλλα…

Περισσότερες λεπτομέρειες από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου θα ανακοινωθούν το συντομότερο…

Print Friendly, PDF & Email
X