Αρχική Ανακοινώσεις Αλλάζει υποχρεωτικά ημερομηνία το διεθνές μίτινγκ μας!

Αλλάζει υποχρεωτικά ημερομηνία το διεθνές μίτινγκ μας!

από KOEAS

«Τρικλοποδιά» στον σχεδιασμό της ΚΟΕΑΣ για το 3ο Cyprus International Athletics Meeting, θα μπορούσαμε να πούμε, πως έβαλε η τουρκική ομοσπονδία στίβου. Κι αυτό εξαιτίας του ότι ανακοίνωσε πως θα φιλοξενήσει το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ανδρών / Γυναικών, το σαββατοκύριακο 25 και 26 Μαΐου 2024, κάτι που σημαίνει πως υποχρεωτικά θα πρέπει να μετακινήσουμε νωρίτερα το διεθνές μας μίτινγκ, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί το Σάββατο 25 Μαΐου 2024 στη Λεμεσό. Η ανακοίνωση αυτή έγινε στο πλαίσιο της συνεδρίασης των Ομοσπονδιών – μελών της Βαλκανικής Ομοσπονδίας, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (21/10/23), στην πρωτεύουσα Βίλνιους της Λιθουανίας, όπου φιλοξενείται το Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου. Θυμίζουμε ότι η ΚΟΕΑΣ εκπροσωπείται στο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας με τον πρόεδρο Περικλή Μάρκαρη και τον γενικό διευθυντή Αντώνη Γεωργαλλίδη.

Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ανδρών / Γυναικών είναι πολύ σημαντικό για  τους αθλητές και τις αθλήτριές μας, καθώς βρίσκεται στην Κατηγορία Β΄ των διεθνών διοργανώσεων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και προσφέρει πολύ σημαντικούς βαθμούς. Ιδιαίτερα μάλιστα αυτό του 2024, όπως ορίστηκε, θα είναι στις τελευταίες διαθέσιμες ημερομηνίες για επίτευξη των ορίων και απόκτηση σημαντικών βαθμών στην παγκόσμια κατάταξη, για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου, το οποίο θα φιλοξενήσει η Ρώμη από τις 7 μέχρι τις 12 Ιουνίου. Έτσι, από τη στιγμή που το Βαλκανικό Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στις 25 και 26 Μαΐου 2024, η ΚΟΕΑΣ είναι υποχρεωμένη να εξεύρει νέα ημερομηνία διεξαγωγής τού δικού μας διεθνούς μίτινγκ. Έτσι, άμεσα θα συνέλθει η Τεχνική Επιτροπή της ΚΟΕΑΣ για συζήτηση του θέματος, θα γίνουν οι απαραίτητες διαβουλεύσεις με σημαντικότατους αθλητές που θα έλθουν στο μίτινγκ μας και θα παρθεί η απόφαση για αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής του 3ου Cyprus International Athletics Meeting, η οποία θα είναι μέσα στον Μάιο και νωρίτερα της 25ης. Το δύσκολο της απόφασης είναι πως ήδη ελληνικά μίτινγκ έχουν δηλώσει τις δικές τους ημερομηνίες, «Δρόμεια» 16/5, «Βενιζέλεια – Χανιά» 19/5 και «Παπαφλέσσεια» 22/5 και θα πρέπει εμείς να μην συμπέσουμε με κάποιο από αυτά.

Ξανά αντιπρόεδρος των Μικρών Κρατών ο Περικλής Μάρκαρης

Το απόγευμα του Σαββάτου (21/10/23) συνεδρίασε και η Ένωση των Ομοσπονδιών Στίβου των Μικρών Κρατών Ευρώπης, στη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκαν και οι εκλογές για ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο δεν έφερε αλλαγές. Έτσι, ως πρόεδρος παραμένει ο Φρανκ Καρέρας από το Γιβραλτάρ, ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ Περικλής Μάρκαρης επανεκλέχθηκε στη θέση του αντιπροέδρου, ενώ έμειναν στις θέσεις τους και ο Μαλτέζος ταμίας και ο Μονεγάσκος γραμματέας. Στη συνεδρίαση, αποφασίστηκε όπως το Πρωτάθλημα Στίβου των Μικρών Κρατών Ευρώπης, διεξαχθεί στις 22 Ιουνίου 2024 στο Γιβραλτάρ, παρά την πρόταση της ΚΟΕΑΣ για μεταφορά του τον Ιούλιο. Επίσης, αποφασίστηκε ότι τα επόμενα Πρωταθλήματα Στίβου Μικρών Κρατών θα φιλοξενήσουν το Μονακό το 2026 και το Λουξεμβούργο το 2028. Θυμίζουμε ότι η διοργάνωση αυτή αφορά μόνο τον στίβο και είναι ανεξάρτητη από τους γνωστούς ΑΜΚΕ.

Το πιο σημαντικό από τη συνεδρίαση των Ομοσπονδιών Στίβου των Μικρών Κρατών Ευρώπης είναι πως παραβρέθηκαν σε αυτήν και ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σεμπάστιαν Κόου και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ. Και οι δύο άνδρες εξέφρασαν τη στήριξή τους στα Μικρά Κράτη, εκδήλωσαν τη συμπαράστασή τους στις ανάγκες τους και είναι πράγματι πολύ τιμητικό το ότι και οι δυο τους συζήτησαν μαζί τους διάφορα θέματα που απασχολούν τον στίβο, στις μικρές αυτές χώρες, οι οποίες χρήζουν και περισσότερης οικονομικής βοήθειας. Μία από τις εισηγήσεις που κατέθεσε το Μονακό, σε συνεννόηση με την ΚΟΕΑΣ, είναι η αναβάθμιση σε βαθμολογική αξία του Πρωταθλήματος Στίβου των Μικρών Κρατών, ούτως ώστε να μπορούν οι συμμετέχοντες να κερδίζουν περισσότερους βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη.

* Στο πλαίσιο του Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, την Παρασκευή (20/10) πραγματοποιήθηκαν διάφορα πολύ ενδιαφέροντα Εργαστήρια, τα οποία παρακολούθησαν ο πρόεδρος Περικλής Μάρκαρης και ο γενικός διευθυντής Αντώνης Γεωργαλλίδης, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία, παράλληλα, να συζητήσουν με διάφορους αξιωματούχους ευρωπαϊκών ομοσπονδιών πολύ σημαντικά θέματα που απασχολούν τον στίβο.

* Το φετινό Συνέδριο στο Βίλνιους της Λιθουανίας θα ολοκληρωθεί το βράδυ του Σαββάτου (21/10, 20:30), με την τελετή βράβευσης των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών της Ευρώπης. Το γκαλά «Golden Tracks» θα μεταδίδεται απευθείας από το κανάλι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στο  youtube.

* Στη φωτογραφία, από τη συνεδρίαση των Ομοσπονδιών Στίβου των Μικρών Κρατών της Ευρώπης, στην παρουσία του προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σεμπάστιαν Κόου και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ.

Print Friendly, PDF & Email
X