Αρχική Ανακοινώσεις Ανακατασκευή του ελαστικού τάπητα (ταρτάν) του Εθνικού Σταδίου Στίβου/ΓΣΠ

Ανακατασκευή του ελαστικού τάπητα (ταρτάν) του Εθνικού Σταδίου Στίβου/ΓΣΠ

από KOEAS

Η ΚΟΕΑΣ σε συνεργασία με το ΓΣΠ προβαίνουν σε συντονισμένες ενέργειες ώστε να δοθεί έγκριση από το Υπουργείο Οικονομικών για ανακατασκευή του ελαστικού τάπητα (ταρτάν) του Εθνικού Σταδίου Στίβου/ΓΣΠ στη Λευκωσία.

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊου και των οικονομικών επιπτώσεων, έχει αποφασιστεί η παγιοποίηση των διαδικασιών για διενέργεια έργων, γεγονός που οδήγησε τον ΚΟΑ στην λήψη σχετικής απόφασης στην οποία περιλαμβάνεται και η ανακατασκευή του Εθνικού Σταδίου.

Ο ΓΣΠ με επιστολή στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, επεξηγεί τους λόγους που επιβάλλεται η άμεση υλοποίηση του έργου και η παραχώρηση ειδικής έγκρισης από το Υπουργείο Οικονομικών  ενώ η ΚΟΕΑΣ απευθύνθηκε στον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας από τον οποίο ζητά να παρέμβει για απελευθέρωση των σχετικών κονδυλίων τη φετινή χρονιά.

Η αντικατάσταση του ελαστικού τάπητα επιβάλλεται να γίνει  άμεσα, γιατί ήδη έχει ξεπεράσει το όριο ζωής αφού η προηγούμενη έγινε το 2009 όταν διοργανώθηκαν οι Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης στην Κύπρο, ενώ στο συγκεκριμένο χώρο προπονείται το μεγαλύτερο μέρος των Εθνικών Ομάδων Στίβου της Κύπρου μαζί με τους αθλητές  του ΓΣΠ και ΓΣΠΡ.

Πέραν τούτου, η ΚΟΕΑΣ υπέβαλε αίτηση για ανάληψη της διοργάνωσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου/3ης Κατηγορίας που είναι προγραμματισμένο να γίνει τον Ιούνιου του 2021 και στο οποίο συμμετέχουν οι Εθνικές Ομάδες Ανδρών και Γυναικών.  Για να μπορέσει να προχωρήσει στην διοργάνωση θα πρέπει να γίνουν έγκαιρα τα βελτιωτικά έργα, ώστε να υπάρχει ένα πλήρες εξοπλισμένο στάδιο.

Print Friendly, PDF & Email
X