Αρχική Ανακοινώσεις Η ΚΟΕΑΣ ενέκρινε το προσχέδιο του αγωνιστικού προγραμματισμού για το 2021

Η ΚΟΕΑΣ ενέκρινε το προσχέδιο του αγωνιστικού προγραμματισμού για το 2021

από KOEAS

Συνήλθε τη Δευτέρα το απόγευμα (28/9/20) στη Λεμεσό, η ολομέλεια του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΕΑΣ, στην τακτική του συνεδρίαση. Κύριο θέμα στη συνεδρίαση ήταν ο αγωνιστικός προγραμματισμός για τη νέα χρονιά, η οποία είναι απαιτητική και δύσκολη για όλους τους αθλητές όλων των ηλικιακών κατηγοριών και επιπέδων. Στο 2021, περιλαμβάνονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες «Τόκιο 2020» Ιούλιο και Αύγουστο, που αναβλήθηκαν τη φετινή χρονιά εξαιτίας του κορονοϊού, το Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου τον Μάρτιο και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, την Γ΄ Κατηγορία του οποίου θα φιλοξενήσει η Κύπρος τον Ιούνιο.

Επίσης, μεταφέρθηκαν από το 2020, η πενταεθνήςσυνάντηση στίβου εφήβων / νεανίδων, την οποία θα διοργανώσει η ΚΟΕΑΣ τον Μάιο (συμμετέχουν Ισραήλ, Ρουμανία, Ουκρανία, Λευκορωσία) και η φιλοξενία της συνάντησης Κύπρου – Ελλάδας σε επίπεδο Παίδων – Κορασίδων τον Ιούλιο. Σε διεθνές επίπεδο είναι προγραμματισμένα τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα κάτω των 23 ετών, Κ20 και Κ18, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών και οι Παγκόσμιες Πανεπιστημιάδα και Γυμνασιάδα. Τέλος, θα υπάρχει και η διεξαγωγή των Παγκύπριων Αγώνων όλων των ηλικιών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΕΑΣ, ενέκρινε το προσχέδιο του αγωνιστικού προγραμματισμού, ο οποίος θα ολοκληρωθεί περί τα τέλη Οκτωβρίου, μετά και τον καταρτισμό του ευρωπαϊκού προγραμματισμού, ο οποίος θα γίνει φέτος μέσω τηλεδιάσκεψης. Η συγκεκριμένη τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 14 με 16 Οκτωβρίου 2020, μαζί με το συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου.

Στη συνεδρίαση της Δευτέρας (28/9/20), το Δ.Σ. της ΚΟΕΑΣ ενέκρινε, ακόμη, τις βασικές αρχές του σχεδιασμού κινήτρων, που θα ισχύσουν τη φετινή χρονιά, στις ιδιαίτερες συνθήκες διεξαγωγής των παγκύπριων και διεθνών διοργανώσεων. Επίσης, ενέκρινε το οργανόγραμμα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων 2021 Γ΄ Κατηγορίας, που θα φιλοξενήσει η ΚΟΕΑΣ, το οποίο θα τύχει περαιτέρω επεξεργασίας από το προεδρείο της Ομοσπονδίας, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Print Friendly, PDF & Email
X