Αρχική Ανακοινώσεις Αναβλήθηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου για το Μάρτιο του 2023

Αναβλήθηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου για το Μάρτιο του 2023

από KOEAS

Η πανδημία του κορονοϊού στάθηκε ανασταλτικός παράγοντας για τη διεξαγωγή στο 2021 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου. Η πόλη Νανζίνγκ της Κίνας, θα φιλοξενούσε τους καλύτερους αθλητές στον κόσμο από τις 19 έως τις 21 Μαρτίου 2021, δύο εβδομάδες μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, το οποίο θα διοργανώσει η πόλη Τόρουν της Πολωνίας (5-7 Μαρτίου). Με ανακοίνωσή της, την Πέμπτη 10/12/20, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου ενημέρωσε ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού μεταφέρεται για το 2023 στην ίδια πόλη. Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Είναι με λύπη μας που ανακοινώνουμε ότι συμφωνήσαμε με τους διοργανωτές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου στο Νανζίνγκ (19-21/3/21) να αναβάλουμε τη διοργάνωση για τον Μάρτιο του 2023. Ενώ επικοινωνούσαμε με την οργανωτική επιτροπή και την Ομοσπονδία Στίβου της Κίνας, για να αξιολογήσουμε την υφιστάμενη κατάσταση τις τελευταίες εβδομάδες, λαμβάνοντας υπόψη το τι συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, διαπιστώσαμε ότι εξακολουθεί να υπάρχει σημαντική αβεβαιότητα για την πορεία της πανδημίας στις αρχές του 2021.

»Για την ασφάλεια των αθλητών και των κριτών, πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη τους κινδύνους που συνεπάγεται η συμμετοχή μιας μεγάλης ομάδας ανθρώπων στη διοργάνωση υπό την πανδημική κατάσταση και να σεβαστούμε την εφαρμογή της πολιτικής πρόληψης της πανδημίας της διοργανώτριας χώρας. Η σεζόν στον κλειστό στίβο εμπίπτει σε ένα στενό ημερολογιακό παράθυρο (έως τα τέλη Μαρτίου), οπότε δεν είναι δυνατόν να μετατεθεί η διοργάνωση σε μεταγενέστερη ημερομηνία μέσα στη χρονιά.

»Θα θέλαμε η Νανζίνγκ να είναι η διοργανώτρια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου, δεδομένου του εκτεταμένου σχεδιασμού και της προετοιμασίας που έχουν κάνει γι’ αυτή τη διοργάνωση, οπότε συμφώνησαν ότι θα διοργανώσουν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, ένα χρόνο μετά το Βελιγράδι το 2022. Παρά την αναβολή αυτή, οι αθλητές μας θα έχουν σημαντικές ανταγωνιστικές ευκαιρίες στις αρχές του 2021, μέσω του World Indoor Tour, το οποίο περιλαμβάνει 26 συναντήσεις σε 12 χώρες της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής. Το World Indoor Tour διαρκεί από τα τέλη Ιανουαρίου έως τα τέλη Φεβρουαρίου 2021 και διοργανώνεται σε τρία διαφορετικά επίπεδα ανταγωνισμού, το χρυσό, το αργυρό και το χάλκινο».

Print Friendly, PDF & Email
X