Αρχική Ανακοινώσεις Αναχωρούν για Πότσεφστρουμ οι Σταύρος Σπύρου και Ναταλία Ευαγγελίδου

Αναχωρούν για Πότσεφστρουμ οι Σταύρος Σπύρου και Ναταλία Ευαγγελίδου

από KOEAS

Η εξεύρεση των ιδανικών συνθηκών προετοιμασίας για τους αθλητές κορυφής είναι επιβεβλημένη, καθώς οι προκλήσεις κάθε χρονιάς είναι τέτοιες, που απαιτούν ακόμα σκληρότερη δουλειά στη διάρκεια των χειμερινών μηνών. Η Νότια Αφρική και το Πότσεφστρουμ αποτελούν τον ιδανικό προορισμό, αφού εκεί αυτήν την περίοδο είναι καλοκαίρι και οι εγκαταστάσεις είναι εξαιρετικές στο υψόμετρο των 1.340 μέτρων, κάτι που αξιοποιούν τα τελευταία χρόνια και οι δικοί μας προπονητές. Μετά τη μετάβαση εκεί της ομάδας του Αντώνη Γιαννουλάκη, με τους Μίλαν Τράικοβιτς, Δάφνη Γεωργίου και Σκεύη Ανδρέου, των ριπτών μας Απόστολο Παρέλλη, Αλέξανδρο Πουρσανίδη και Ιωσήφ Κεσίδη, υπό τις οδηγίες των Κωνσταντίνου Σταθελάκου και Πανίκου Χαραλάμπους, το μακρινό ταξίδι για το Πότσεφστρουμ ετοιμάζονται να κάνουν και τα «παιδιά» του Σπύρου Σπύρου. Το Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2022, παραμονή Χριστουγέννων, ο Σπύρος Σπύρου θα ταξιδέψει για τη Νότια Αφρική με τους Σταύρο Σπύρου και Ναταλία Ευαγγελίδου, για να πραγματοποιήσουν επί τέσσερις εβδομάδες το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους, ενόψει της νέας και απαιτητικής χρονιάς.

Το 2022 δεν ήταν και το καλύτερο για τους δύο αθλητές μας, καθώς ο μεν Σπύρου υπέφερε αρκετά από τραυματισμούς, με αποτέλεσμα να κάνει ελάχιστους αγώνες στα 800μ. και η δε Ευαγγελίδου δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό, με αποτέλεσμα να μείνει πίσω από πλευράς επιδόσεων. Ο προπονητής τους Σπύρος Σπύρου αισιοδοξεί ότι όλες οι ατυχίες του 2022 θα μείνουν στο παρελθόν και ότι το 2023 θα είναι πολύ καλύτερο. Εντοπίζοντας μάλιστα κάποια θέματα που δεν πήγαν καλά στην περσινή χρονιά, επικεντρώθηκε στη βελτίωσή τους, δούλεψε αρκετά σε αυτά, ελπίζοντας ότι η δουλειά θα φανεί στους αγώνες.

«Η προετοιμασία μέχρι στιγμής πηγαίνει πολύ καλά. Βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο υλοποίησης του προγραμματισμού μας και ευελπιστούμε ότι στο τέλος του Γενάρη θα κάνουμε τους πρώτους αγώνες μας στον κλειστό στη Βιέννη. Θέλουμε να κατεβούμε φέτος στον κλειστό, με τον Σταύρο στα 800μ. και τη Ναταλία στα 1.500μ. και 800μ., για να μπορέσουμε να προσθέσουμε και αγώνες στα πόδια μας, αλλά και βαθμούς για την παγκόσμια κατάταξη, η οποία είναι τελευταία και το βασικό κριτήριο για εξασφάλιση συμμετοχής σε μεγάλες διοργανώσεις», μας είπε αρχικά, ανάμεσα σε άλλα, ο κ. Σπύρου.

Σε ό,τι αφορά την έως τώρα προετοιμασία, μας ανέφερε: «Με τον Σταύρο προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε τις αδυναμίες που παρουσίασε πέρσι και οι οποίες μας στοίχισαν τραυματισμούς. Έτσι δουλέψαμε πάρα πολύ στην ενδυνάμωση του σώματος και νομίζω ότι κάναμε αρκετά καλή δουλειά έως τώρα. Το ίδιο περίπου κάναμε και με τη Ναταλία. Δηλαδή, εντοπίσαμε την περσινή της αδυναμία, που ήταν καθαρά στο θέμα ταχύτητας και μπήκαμε σε πιο γρήγορη προπόνηση, δουλεύοντας τη δύναμη με τις ταχύτητες. Η Ναταλία είναι σε μία φάση πολύ διαφορετική από πέρσι, πολύ καλύτερη και ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι».

Στο 2023 υπάρχουν σημαντικοί στόχοι για να κυνηγήσουν τα δύο παιδιά, με τον Σταύρο Σπύρου να είναι κάτοχος του παγκύπριου ρεκόρ κάτω των 23 ετών στα 800μ. με 1:47.57, που είναι η 4η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών, με τον προπονητή και πατέρα του, Σπύρο, να είναι ο κάτοχος του παγκύπριου ρεκόρ ανδρών με 1:47.17 από το 1983. Από πλευράς της, η Ναταλία Ευαγγελίδου κατέχει από το 2018 τα παγκύπρια ρεκόρ γυναικών στα 800μ. με 2:01.77 και τα 1.500μ. με 4:10.98, χρόνους που θέλει να επαναλάβει ή να πλησιάσει στο 2023. Ο Σπύρος Σπύρου μάς μεταφέρει τους στόχους που έθεσαν μαζί με τους δύο πρωταθλητές μας στο 2023: «Για τον Σταύρο βασικός στόχος στη χρονιά είναι να τρέξουμε σε χρόνους γύρω στο 1:46, και να καταρρίψει επιτέλους το δικό μου παγκύπριο ρεκόρ. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα στην Παγκόσμια Ομοσπονδία, για συμμετοχή σε μεγάλες διοργανώσεις απαιτείται από κάθε αθλητή να κάνει αρκετούς αγώνες στη χρονιά. Γι’ αυτό προετοιμαζόμαστε, και αρχίζοντας από τον κλειστό, θέλουμε να κάνουμε αρκετές κούρσες στη νέα χρονιά, περισσότερες στα 800μ. και κάποιες στα 400μ. Μέσα από τις κούρσες αυτές θέλουμε να διεκδικήσουμε συμμετοχή σε μεγάλες διοργανώσεις και πιστεύω ότι είναι σε θέση να το κάνει. Επειδή η πορεία στο 2023 στοχεύουμε να είναι μεγάλη, ελπίζουμε ότι το καλοκαίρι θα μπορούμε να τρέχουμε σε χρόνους κάτω από το 1:47. Για τη Ναταλία βασικός στόχος είναι να επανέλθει στο επίπεδο που ήταν πριν από κάποια χρόνια. Ιδιαίτερα στα 1.500μ. να κάνει ξανά χρόνους κοντά στα 4:11 και να είναι γρήγορη στα 800μ. Μέσα από τη δουλειά μας φέτος έχουμε βάλει και προοπτική για κούρσες στα 5.000μ. Θα δοκιμάσει και θα δούμε. Πάντως, θα είναι μία χρονιά απαιτητική και με πολλές κούρσες».

Εν κατακλείδι, ο Σπύρος Σπύρου μάς ανέφερε ότι η προετοιμασία στο Πότσεφστρουμ θα είναι τέτοια ώστε ο Σταύρος Σπύρου και η Ναταλία Ευαγγελίδου να είναι έτοιμοι να τρέξουν στον κλειστό, από το τέλος Ιανουαρίου.

Print Friendly, PDF & Email
X