Αρχική Ανακοινώσεις Ανέλαβε και επίσημα ο Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ

Ανέλαβε και επίσημα ο Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ

από KOEAS

Από το μεσημέρι της Πέμπτης, 14 Οκτωβρίου 2021, ο Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ αποτελεί και επίσημα τον 6ο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου. Ο 63χρονος Βούλγαρος παράγοντας του κλασικού αθλητισμού αναλαμβάνει και επίσημα τα καθήκοντά του, αφού από τον Μάρτιο του 2020 διατελούσε προσωρινός πρόεδρος, εξαιτίας της ασθένειας και ακολούθως (Ιούλιος 2020) του θανάτου του Νορβηγού προέδρου Σβέιν Άρνε Χάνσεν. Στην εκλογική πρωινή διαδικασία, στο 27ο Κογκρέσο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, που διεξάγεται στη Λοζάνη της Ελβετίας, ο κ. Καραμαρίνοφ εκλέχθηκε χωρίς ανθυποψήφιο.

«Σας ευχαριστώ, για άλλη μία φορά, για την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη που μου δείξατε. Αν και δεν είχα ανθυποψήφιο στις σημερινές εκλογές, δεν θεωρώ αυτήν τη στήριξη και την εμπιστοσύνη δεδομένη. Για μένα είναι τεράστια τιμή να εκλεγώ πρόεδρος και να υπηρετήσω την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου. Στόχος μου είναι να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ, για να ανταποδώσω την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη σας», ανέφερε στην ομιλία – αποδοχής της θέσης, ο Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ, ο οποίος εξελέγη για πρώτη φορά στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας το 2007 και στη θέση του α΄ αντιπροέδρου το 2015. Το 2019 επανεξελέγη στη θέση του α΄ αντιπροέδρου και από το Μάρτιο του 2020 εκτελούσε χρέη προσωρινού προέδρου. Ο κ. Καραμαρίνοφ έχει διατελέσει προπονητής στίβου και έχει μεταπτυχιακό στην Αθλητική Διοίκηση. Είναι, επίσης, πρόεδρος της Βουλγαρικής Ομοσπονδίας Στίβου και της Ένωσης Βαλκανικών Ομοσπονδιών Στίβου.

Σε ό,τι αφορά την αναπληρωθείσα θέση του αντιπροέδρου, που κατείχε ο κ. Καραμαρίνοφ, σε αυτήν έχει εκλεγεί ο Γάλλος, με ισπανικές καταβολές, Ζιαν Γκρασιά, ο οποίος πήρε 30 ψήφους έναντι 19 του ανθυποψηφίου του Εσθονού Έριτς Τεϊγκαμάγκι. Ο Γκρασιά θα είναι μαζί με τους εκλεγέντες από το 2019, Τσέρι Αλεξάντερ (Μεγάλη Βρετανία) και Λίμπορ Βάρχανικ (Τσεχία) οι τρεις αντιπρόεδροι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου μέχρι το 2023. Στις δύο κενωθείσες θέσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου εκλέχθηκαν ο Γερμανός Γιούργκεν Κέσινγκ (42 ψήφοι) και ο Πολωνός Χένρικ Ολζέβσκι (28 ψήφοι), αφήνοντας εκτός τούς Φρανκ Καρέρας (Γιβραλτάρ, 18 ψήφοι) και Λούις Φιγκουεϊρέδο (Πορτογαλία, 10 ψήφοι).

Πριν από την έναρξη του Κογκρέσου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ανθρώπων που απεβίωσαν τη τελευταία διετία και από το τελευταίο Κογκρέσο το 2019, ανάμεσα στους οποίους και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σβέιν Άρνε Χάνσεν. Ο Χάνσεν ανακηρύχθηκε, μετά θάνατον, επίτιμος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, μαζί με τον πρώτο πρόεδρο Ολλανδό Άντριαν Πάουλεν. Τιμητική μετά θάνατον θέση στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας δόθηκε στον Γερμανό Φρανκ Χένζελ, που απεβίωσε το Νοέμβριο του 2020.

Κατά τη διάρκεια του Κογκρέσου απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες, για την προσφορά τους στην προβολή και ανάπτυξη του στίβου, στους Αντς Νουρμεκίβι (Εσθονία), Βιτσέντζο Παρινέλο (Ιταλία), Λίαμ Χένεσι (Ιρλανδία) και Χανς Μίλερ (Ελβετία). Επίσης, δόθηκαν «Χρυσές Καρφίτσες» στους Ρόλαντ Γιουζενμπάουερ (Αυστρία), Όλαβι Σίκα (Εσθονία), Αννί Λοράν (Γαλλία) και Ρομπέρτο Φαμπριτσίνι (Ιταλία).

* Στο επόμενο διήμερο θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, στο οποίο θα πραγματοποιηθούν διάφορα εργαστήρια, θα γίνουν αρκετές συνεδριάσεις υποομάδων και θα ανακοινωθεί ο αγωνιστικός προγραμματισμός για το 2022, ελπίζοντας ότι σε αυτό θα περιλαμβάνεται και το προτεινόμενο διεθνές μίτινγκ στην Κύπρο.

* Το βράδυ του Σαββάτου (16/10/21), στις 21:30 (ώρα Κύπρου) θα πραγματοποιηθεί η τελετή βράβευσης των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών της χρονιάς, την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε απευθείας από το κανάλι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στο youtube. (European Athletics).

* Το επόμενο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στο Τάλιν της Εσθονίας (20 – 22 Οκτωβρίου 2022) και το επόμενο Κογκρέσο στο Βελιγράδι της Σερβίας (21 – 23 Απριλίου 2023).

ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΙΒΟΥ

Άντριαν Πάουλεν (Ολλανδία)                   1970 – 1976

Άρθουρ Γκολντ (Μεγάλη Βρετανία)        1976 – 1987

Καρλ-Όλαφ Χόμεν (Φινλανδία)                1987 – 1999

Χάνσγιοργκ Βιρτς (Ελβετία)                     1999 – 2015

Σβέιν Άρνε Χάνσεν (Νορβηγία)               2015 – 2020

Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ (Βουλγαρία) 2021 –

Print Friendly, PDF & Email
X