Αρχική Ανακοινώσεις Αντιπρόεδρος των Μ.Κ.Ε. και πάλι ο Περικλής Μάρκαρης

Αντιπρόεδρος των Μ.Κ.Ε. και πάλι ο Περικλής Μάρκαρης

από KOEAS

Την ανανέωση της εμπιστοσύνης των Μικρών Κρατών της Ευρώπης, για άλλα δύο χρόνια, έλαβε το απόγευμα του Σαββάτου, 16 Οκτωβρίου 2021, ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ Περικλής Μάρκαρης. Στο περιθώριο του Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, που διεξήχθη το τριήμερο 14-16 Οκτωβρίου στη Λοζάνη της Ελβετίας, πραγματοποιήθηκε και η Γενική Συνέλευση της Ένωσης των Ομοσπονδιών Στίβου των Μικρών Κρατών Ευρώπης (AASSE), που περιλάμβανε και την ανάδειξη των νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Ο κ. Μάρκαρης διατήρησε τη θέση του αντιπροέδρου χωρίς ανθυποψήφιο, όπως συνέβη και με τον πρόεδρο Φρανκ Καρέρας από το Γιβραλτάρ.

Πολύ σημαντική και δείγμα της εκτίμησης που τρέφουν στα Μικρά Κράτη, τόσο η Παγκόσμια όσο και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου, ήταν η παρουσία στη Γενική Συνέλευση των AASSE, των προέδρων Σεμπάστιαν Κόου και Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ αντίστοιχα. Οι δύο άντρες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη δουλειά που κάνουν οι Ομοσπονδίες Στίβου των μικρών χωρών και την υπερπροσπάθειά τους για ανέλιξη και προβολή του κλασικού αθλητισμού, ιδιαίτερα στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε τα τελευταία χρόνια.

Τα Μικρά Κράτης της Ευρώπης είναι ουσιαστικά δέκα (10), τα οποία και έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης, που καθιερώθηκαν από το 1985. Ωστόσο στην Ένωση Ομοσπονδιών Στίβου των Μικρών Κρατών, τα μέλη αυτά είναι δεκαοκτώ (18), καθώς περιλαμβάνονται και χώρες που δεν έχουν τη δυνατότητα για μεγάλη ανάπτυξη του στίβου, όπως η Αρμενία, η Αλβανία, η Γεωργία, το Αζερμπαϊτζάν, η Βόρεια Μακεδονία, η Βοσνία / Ερζεγοβίνη, το Κόσσοβο και η Μολδαβία. Θυμίζουμε ότι την Ένωση των Μικρών Κρατών Ευρώπης αποτελούν οι Κύπρος, Μάλτα, Ισλανδία, Λουξεμβούργο, Μαυροβούνιο, Σαν Μαρίνο, Μονακό, Λίχτενσταϊν, Ανδόρα και Γιβραλτάρ.

Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης των Μικρών Κρατών, αποφασίστηκε και η διεξαγωγή των τριών επόμενων Πρωταθλημάτων Στίβου των Μικρών Κρατών. Το 2022 τη διοργάνωση θα φιλοξενήσει η Μάλτα, το 2024 το Γιβραλτάρ και το 2026 η Ισλανδία. Θυμίζουμε ότι το πρώτο πρωτάθλημα στίβου των μικρών κρατών διεξήχθη το 2016 στη Μάλτα, το δεύτερο το 2018 στο Λίχτενσταϊν και το τρίτο φέτος (2021) στο Σαν Μαρίνο, έπειτα από αναβολή από το 2020 εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Print Friendly, PDF & Email
X