Αρχική Ανακοινώσεις Αντώνης Γεωργαλλίδης: «Το αγωνιστικό 2020 δεν μπορεί να αξιολογηθεί και να συγκριθεί»

Αντώνης Γεωργαλλίδης: «Το αγωνιστικό 2020 δεν μπορεί να αξιολογηθεί και να συγκριθεί»

από KOEAS

Η πανδημία του κορονοϊού, δεν ταλαιπωρεί μόνο όσους ανθρώπους αντιμετωπίζουν την ασθένεια, αλλά και την κανονικότητα στα αθλητικά δρώμενα παγκοσμίως. Σε μία πάρα πολύ δύσκολη και παράξενη χρονιά, όπως είναι το 2020, αδιαμφισβήτητα κάθε αθλητική δραστηριότητα έχει επηρεαστεί από την πανδημία, όπως και ο κυπριακός στίβος. Στον απολογισμό του, στο πλαίσιο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της ΚΟΕΑΣ, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης το πρωί του Σαββάτου (19/12/20), ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της ΚΟΕΑΣ, Αντώνης Γεωργαλλίδης, επικεντρώθηκε στις επιπτώσεις που είχε η πανδημία στο άθλημά μας.

«Ό,τι κτίσαμε όλοι μαζί με κόπο και μόχθο τα τελευταία 30 χρόνια, κινδύνευσε σε ένα χρόνο να καταρρεύσει, λόγω της πανδημίας και να μας οδηγήσει σε ανεπιθύμητες καταστάσεις. Η αδρανοποίηση του συνόλου του αθλήματος για περίπου δύο μήνες, η ακύρωση ή αναβολή των διεθνών διοργανώσεων, επηρέασαν την κανονικότητα του αθλήματος, όπως και της ζωής μας. Περιόρισε σε μεγάλο βαθμό τη δραστηριότητα του αθλήματος και άλλαξε τη μορφή λειτουργίας και εξέλιξής του. Το 2020 δεν μπορεί να αξιολογηθεί και να συγκριθεί με προηγούμενες αθλητικές χρονιές. Η ανύπαρκτη συμμετοχή σε διεθνείς αγώνες, ο ρυθμός και η μορφή προπόνησης, η αβεβαιότητα και ο οι περιορισμοί στην προπόνηση, διαφοροποίησαν εντελώς το τοπίο και αλλοίωσαν το τελικό αποτέλεσμα. Αν εξαιρέσουμε το πρώτο δίμηνο του έτους, όπου είχαμε ενθαρρυντικά αποτελέσματα σε διεθνές επίπεδο, το υπόλοιπο της χρονιάς εξελίχθηκε δίχως ουσιαστική παρουσία», ήταν η σχετική τοποθέτηση του κ. Γεωργαλλίδη.

Μετά τον υποχρεωτικό εγκλεισμό, η Τεχνική Επιτροπή της ΚΟΕΑΣ, εισηγήθηκε την επιστροφή στις αγωνιστικές δραστηριότητες, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα που θέσπισε το Υπουργείο Υγείας. «Πρέπει όλοι να νοιώθουμε υπερήφανοι, γιατί είμαστε το μοναδικό άθλημα στην Κύπρο που κατάφερε κάτω από τέτοιες αντιξοότητες να διοργανώσει όλα τα Παγκύπρα Πρωταθλήματα. Οι επιδόσεις που σημειώθηκαν, κυρίως στις μικρότερες κατηγορίες, μας δίδουν το δικαίωμα να αντικρίζουμε με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον και να προγραμματίζουμε πάνω σε στέρεες βάσεις. Αυτό που κατόρθωσαν οι Γυμναστικοί Σύλλογοι, να οργανωθούν μέσα σε στενά χρονικά περιθώρια και να παρουσιάσουν την εικόνα που όλος ο κόσμος είχε την ευκαιρία να δει, δεν είναι τυχαία. Καταδεικνύει τη μακρόχρονη και ουσιαστική τους παρουσία στα αθλητικά τεκταινόμενα του τόπου, αποδεικνύοντας ότι δίκαια ο Στίβος κατέχει την πρωτοκαθεδρία του αθλητισμού στην Κύπρο», επισήμανε ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής.

Οι περισσότεροι από τους κορυφαίους αθλητές μας προτίμησαν να μην επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση το καλοκαίρι, αφού το 2021 είναι πολύ σημαντική χρονιά, με τη μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Όμως, επηρεασμένοι δεν ήταν μόνο οι αθλητές κορυφής, αλλά και οι εκκολαπτόμενοι αθλητές, καθώς απαγορεύτηκε η παρουσία των προπονητών του αναπτυξιακού προγράμματος της ΚΟΕΑΣ στα δημοτικά σχολεία, για την ανίχνευση ταλέντων και την διεκπεραίωση των καθιερωμένων τεστ. Έτσι, έγινε ανοιχτή πρόσκληση σε όσα παιδιά ενδιαφέρονται να παρευρεθούν στα γήπεδα των Γυμναστικών Συλλόγων, για να γίνει εκεί η αξιολόγηση μέσα στο 2021.

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της ΚΟΕΑΣ, Αντώνης Γεωργαλλίδης, αναφέρθηκε στο επερχόμενο έτος, στο οποίο ως κυπριακός στίβος θα φιλοξενήσουμε τρεις διοργανώσεις σε επίπεδο εθνικών ομάδων, με κορυφαία βέβαια το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων Γ΄ Κατηγορίας, στο ΓΣΠ. «Το 2021 χαρακτηρίσθηκε σαν η δυσκολότερη για όλους μας αγωνιστική χρονιά. Θα κληθούμε, εκτός από τις μεγάλες διοργανώσεις (Ολυμπιακοί – Παγκόσμιοι – Ευρωπαϊκοί), να φέρουμε εις πέρας τρεις διοργανώσεις σε επίπεδο Εθνικών Ομάδων στην Κύπρο. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων της κατηγορίας μας τον προσεχή Ιούνιο, την Πενταεθνή Συνάντηση Εφήβων – Νεανίδων το Μάιο και την Αθλητική Συνάντηση Παίδων – Κορασίδων με την Ελλάδα τον Ιούλιο. Η βοήθεια και συμπαράσταση όλων πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Οι αθλητές και αθλήτριες καλούνται να υπερβάλουν εαυτόν και είμαστε βέβαιοι ότι θα τα καταφέρουν. Για να φθάσουμε στο στόχο, απαιτείται η άμεση οικονομική ενίσχυση των σχεδιασμών Κινήτρων και Προπονητών, μαζί με τους υπόλοιπους που είναι αλληλένδετοι. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα έχουμε την απαιτούμενη συμπαράσταση και στήριξη, ώστε να μπορέσουμε να φέρουμε σε πέρας το δύσκολο έργο».

Print Friendly, PDF & Email
X