Αρχική Ανακοινώσεις Αντώνης Γεωργαλλίδης: «Στόχος οι τελικοί στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου»

Αντώνης Γεωργαλλίδης: «Στόχος οι τελικοί στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου»

από KOEAS

Μία πολύ δύσκολη και απαιτητική χρονιά φτάνει προς το τέλος της. Το 25ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου βρίσκεται προ των πυλών και η κυπριακή αποστολή ετοιμάζει τις βαλίτσες της για το Μόναχο, για να παρουσιαστεί πανέτοιμη για διακρίσεις, από τις 15 έως τις 21 Αυγούστου. Οι αναχωρήσεις για το Μόναχο θα γίνουν σταδιακά, αναλόγως των υποχρεώσεων των αθλητών και αθλητριών μας. Από το Σάββατο (13/8) θα βρίσκονται στο Μόναχο τα παιδιά που θα λάβουν μέρος τις πρώτες ημέρες της διοργάνωσης, μαζί με τον αρχηγό της αποστολής, που είναι το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΕΑΣ και διευθυντής του ΓΣΠ, Φοίβος Κωνσταντινίδης. Ήδη στο Μόναχο βρίσκεται ο Απόστολος Παρέλλης και ο προπονητής του Κωνσταντίνος Σταθελάκος, ενώ το Σάββατο θα ταξιδέψουν για τη βαυαρική πρωτεύουσα από την Κύπρο ο Μίλαν Τράικοβιτς, ο προπονητής του Αντώνης Γιαννουλάκης και η Ανδρονίκη Λαδά, από την Αθήνα η Ολίβια Φωτοπούλου και από τη Βαλένθια η Φίλιππα Φωτοπούλου, με τον προπονητή της Ράφαελ Μπλανκέρ, να πηγαίνει στις 16 Αυγούστου. Ο Αλέξανδρος Πουρσανίδης θα μεταβεί στο Μόναχο τον Δεκαπενταύγουστο και η Ναταλία Χριστοφή, με τον προπονητή της Αλέξανδρο Σταυρίδη, στις 18 Αυγούστου.

Τους στόχους της παρουσίας του κυπριακού στίβου στο επερχόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου, μας μεταφέρει ο γενικός διευθυντής της ΚΟΕΑΣ, Αντώνης Γεωργαλλίδης: «Στόχος της αποστολής μας είναι η συμμετοχή σε τελικούς, ιδιαίτερα από τους κορυφαίους και πιο έμπειρους αθλητές μας, Απόστολο Παρέλλη και Μίλαν Τράικοβιτς. Από τα υπόλοιπα παιδιά περιμένουμε την επίτευξη ατομικών επιδόσεων, που θα τους φέρει σε πλεονεκτική θέση για διάκριση. Θα είναι η τελευταία μεγάλη διοργάνωση, σε μια χρονιά που είναι ίσως η δυσκολότερη που έγινε μέχρι σήμερα, αφού εκτός από πολύ σημαντικές διοργανώσεις, ήταν και μεγάλη σε διάρκεια, η οποία άρχισε από τον κλειστό στίβο τον Μάρτιο και ολοκληρώνεται με το Ευρωπαϊκό τον Αύγουστο. Σε αυτούς τους πέντε μήνες θα έπρεπε ο κάθε αθλητής να βρίσκεται συνεχώς στην καλύτερη αγωνιστική του κατάσταση, για να μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις αυτών των διοργανώσεων. Αισιοδοξούμε ότι οι αθλητές και οι αθλήτριές μας θα είναι σε θέση να κάνουν μία τελευταία πολύ καλή εμφάνιση στο Μόναχο».

«Απόλυτα επιτυχημένη χρονιά»

Το 2022 ήταν γεμάτο από μεγάλες στιβικές διοργανώσεις, σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, αφού υπήρχαν στις «ώριμες» ηλικίες, κατά σειρά διεξαγωγής οι Μεσογειακοί Αγώνες στο Οράν της Αλγερίας (30/6 – 3/7), το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Όρεγκον των ΗΠΑ (15 – 24 Ιουλίου), οι Κοινοπολιτειακοί Αγώνες στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας (2 – 7 Αυγούστου) και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο της Γερμανίας (15 – 21 Αυγούστου). Στις μικρότερες ηλικίες, διεξήχθησαν η Παγκόσμια Γυμνασιάδα στη Νορμανδία της Γαλλίας, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 18 ετών στα Ιεροσόλυμα του Ισραήλ και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών, στο Κάλι της Κολομβίας. Σε όλες αυτές τις διοργανώσεις ο κυπριακός στίβος εκπροσωπήθηκε επάξια, καταγράφοντας πολύ σημαντικές επιτυχίες. Ο κ. Γεωργαλλίδης σχολίασε σχετικά: «Με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ολοκληρώνεται μία απόλυτα επιτυχημένη αγωνιστική περίοδος, που καλύπτει όλο το φάσμα του αθλητισμού της Κύπρου, με μεγάλες διακρίσεις από τους αθλητές και τις αθλήτριές μας. Οι επιτυχίες μας στο Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μικρότερων ηλικιών, των ανδρών – γυναικών σε Μεσογειακούς και Κοινοπολιτειακούς, αναδεικνύουν το βάθος που έχει το άθλημά μας και την απαραίτητη στήριξη που πρέπει να τύχει από την Πολιτεία, ώστε να μπορέσει να έχει και συνέχεια και συνέπεια στο μέλλον».

Συνάντηση με τον ΚΟΑ

Η ΚΟΕΑΣ έχει άψογη συνεργασία με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού και τον πρόεδρό του, Ανδρέα Μιχαηλίδη, από τον οποίο ευελπιστεί στην περαιτέρω στήριξη του στίβου, ο οποίος, για άλλη μία φορά έβγαλε ασπροπρόσωπο τον κυπριακό αθλητισμό, στις πολυαθληματικές διοργανώσεις και όχι μόνο. Ο γενικός διευθυντής της ΚΟΕΑΣ, Αντώνης Γεωργαλλίδης, ανέφερε: «Η ΚΟΕΑΣ, από τις αρχές Ιουλίου, ζήτησε να πραγματοποιηθεί, το δεύτερο δεκαήμερο Σεπτεμβρίου, ειδική συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΑ, για συζήτηση όλων των θεμάτων που αφορούν τον στίβο, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής στήριξης, των βελτιωτικών έργων που έχουν τροχιοδρομηθεί σε στάδια της Λευκωσίας, της Πάφου και της Λάρνακας, την ενίσχυση των Γυμναστικών Συλλόγων, που αποτελούν τον κινητήριο μοχλό και την κοιτίδα του αθλητισμού και την ενίσχυση με το απαιτούμενο αθλητικό υλικό, για προπονήσεις και διεξαγωγής παγκύπριων και διεθνών διοργανώσεων. Προσδοκούμε ότι θα έχουμε τη στήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, ο οποίος άλλωστε, έχει αντιμετωπίσει θετικά, τα τελευταία τρία χρόνια, όλα τα αιτήματα τα οποία η ΚΟΕΑΣ έθεσε ενώπιόν του».

Print Friendly, PDF & Email
X