Αρχική Ανακοινώσεις Αντώνης Γιαννουλάκης: «Πολύ ευχαριστημένος για τον Μίλαν»

Αντώνης Γιαννουλάκης: «Πολύ ευχαριστημένος για τον Μίλαν»

από KOEAS

Η επιτυχία στον αθλητισμό δεν σημειώνεται μόνο από τον αθλητή ή την αθλήτρια που καταγράφει την επίδοση, αλλά από πίσω τους βρίσκεται πάντα ένας καθοδηγητής ή καθοδηγήτρια, ένας προπονητής ή μία προπονήτρια. Αρκετές φορές οι άνθρωποι αυτοί που «δημιουργούν» τον αθλητή και την αθλήτρια και τον/την οδηγούν στις μεγάλες διοργανώσεις και τις επιτυχίες, μένουν στο… παρασκήνιο, αφού τη δόξα την κερδίζουν οι πρωταγωνιστές στον αγωνιστικό χώρο… Δεν μπορεί να υπάρξει η οποιαδήποτε κινηματογραφική ταινία ή η οποιαδήποτε θεατρική παράσταση, χωρίς τον σκηνοθέτη, ο οποίος μεταφέρει τις δικές του γνώσεις στους πρωταγωνιστές και τους διδάσκει πώς θα αποδώσουν στο άριστο… Έτσι και στον αθλητισμό, δεν μπορεί να υπάρξει η οποιαδήποτε αγωνιστική παρουσία, χωρίς την καθοδήγηση από τον προπονητή ή την προπονήτρια.

Στο 19ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, το οποίο ολοκληρώθηκε την Κυριακή 27 Αυγούστου 2023 στη Βουδαπέστη, υπήρξε αρκετά καλή παρουσία από τους αθλητές και τις αθλήτριές μας, οι οποίοι νωρίτερα κέρδισαν με το σπαθί τους, τη σκληρή δουλειά και τις επιδόσεις τους, την παρουσία τους στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του στίβου, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κι εκεί, ευρισκόμενοι ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητές του κόσμου, φρόντισαν να αποδείξουν το υψηλό επίπεδό τους και την πολύ καλή δουλειά που κάνουν με τους προπονητές τους. Η πρόκριση σε έναν τελικό και σε τρεις ημιτελικούς, οι δύο νέες ατομικές επιδόσεις και η μία καλύτερη φετινή, καταδεικνύουν του λόγου το αληθές. Και για να φτάσουν τα δικά μας παιδιά σε αυτήν την επιτυχία, έβαλαν το… μυαλό και τις γνώσεις τους οι άξιοι προπονητές τους. Στη διάρκεια της εννιαήμερης δράσης στο «Εθνικό Κέντρο Στίβου» της Βουδαπέστης, σας μεταφέραμε, έπειτα από κάθε κυπριακή παρουσία, τις απόψεις των πρωταγωνιστών – αθλητών μας. Στο σημερινό μας ρεπορτάζ θα σας μεταφέρουμε τις απόψεις των «σκηνοθετών» – προπονητών τους.

Ο Μίλαν Τράικοβιτς ανήκει στους κορυφαίους αθλητές των 110μ. με εμπόδια την τελευταία επταετία και το έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές, αφού κατάφερε να προκριθεί στον τελικό σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις, ενώ να μην ξεχνάμε πως είναι ο μοναδικός Κύπριος πρωταθλητής Ευρώπης (60μ. εμπόδια κλειστού, 2019 Γλασκόβη). Στα ημιτελικά της Βουδαπέστης ο Τράικοβιτς χτύπησε κάποια εμπόδια, που του έκοψαν τον ρυθμό, με αποτέλεσμα να μην προκριθεί στον τελικό, αλλά με το 13.33 που πέτυχε να είναι ο 12ος κορυφαίος αθλητής στον κόσμο! Με καθοδηγητή τον Αντώνη Γιαννουλάκη, ο Μίλαν Τράικοβιτς κατέγραψε τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην καριέρα του, προσθέτοντας άλλη μία στο 19ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

«Δεν μπορείς να μην είσαι ικανοποιημένος σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, όταν ο αθλητής σου έχει δώσει τα πάντα, έχει κάνει μία πολύ καλή παρουσία και έχει προσπαθήσει για το καλύτερο. Ο Μίλαν μπήκε και στους δύο αγώνες δίνοντας τον καλύτερό του εαυτό, αλλά δυστυχώς στον ημιτελικό έγιναν κάποια τεχνικά λάθη, επειδή ο Μίλαν ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και η ταχύτητά του ήταν πολύ δυνατή, με αποτέλεσμα να έρθει πολύ κοντά στο εμπόδιο, το τέταρτο, που τον φρέναρε. Το χτύπημα στο 4ο, 5ο και 6ο εμπόδιο τον έβγαλε εκτός ρυθμού και αυτό τού στέρησε μία πολύ καλή επίδοση και σίγουρα την πρόκρισή του για τον τελικό, κάτι που κυνηγάμε εδώ και καιρό. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος για την προσπάθεια του Μίλαν. Θέλω να προσπαθήσω κι εγώ πιο πολύ ακόμα, στο να παρουσιαστεί ο Μίλαν ακόμα πιο δυνατός στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2024 στο Παρίσι, που είναι ο επόμενος μεγάλος στόχος», ήταν κάποια από τα λόγια του Αντώνη Γιαννουλάκη, ο οποίος αισιοδοξεί ότι τις επόμενες ημέρες θα έρθει μία πρόσκληση για σημαντική διοργάνωση, αφού ο πρωταθλητής μας είναι σε εξαιρετική κατάσταση και θα ήταν κρίμα να μην του δοθεί άλλη μία ευκαιρία για να το αποδείξει.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Μίλαν Τράικοβιτς (110μ. με εμπόδια)

Α΄ γύρος                                        13.33              7/45

Ημιτελικά                                       13.33              12/25

Photo credit αγωνιστική: Αναστασία Καρεκλά

Print Friendly, PDF & Email
X