Αρχική Ανακοινώσεις Απεβίωσε ο πρώην πρόεδρος του ΓΣΖ Μιλτής Μιχαηλίδης

Απεβίωσε ο πρώην πρόεδρος του ΓΣΖ Μιλτής Μιχαηλίδης

από KOEAS

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 89 ετών, άφησε την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023, ο Μιλτής Μιχαηλίδης, πρώην αθλητής του στίβου και του ποδοσφαίρου και επί σειρά ετών πρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου Ζήνων. Η ΚΟΕΑΣ, την οποία υπηρέτησε ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της, εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της στην οικογένειά του και θα τον τιμήσει καταθέτοντας στεφάνι στην κηδεία του.

Από το επετειακό λεύκωμα για τα 125 χρόνια ζωής του ΓΣΖ, με τη συγγραφική υπογραφή του Χρύσανθου Χρυσάνθου, σας παραθέτουμε το πιο κάτω απόσπασμα για τον εκλιπόντα Μιλτή Μιχαηλίδη:

«Ήταν ήδη ευρύτατα γνωστός και έχαιρε ιδιαίτερης εκτίμησης στους αθλητικούς κύκλους ο Μιλτής (Μιλτιάδης) Μιχαηλίδης, προτού ακόμη αναλάβει την προεδρία του Γ.Σ.Ζ., εναλλάξ με τον Γεώργιο Λουρουτζιάτη από το 1989 μέχρι το 2013. Κι αυτό όχι τυχαία… Η αθλητική του δράση ήταν μακρά και ευδόκιμη. Είχε πολλές διακρίσεις, ως παγκυπριονίκης στον στίβο και ως πρωταθλητής ποδοσφαιριστής.

Γεννήθηκε το 1934. Από τα μαθητικά του χρόνια, όταν φοιτούσε στο Παγκύπριο Εμπορικό Λύκειο Λάρνακας, ο Μιλτής Μιχαηλίδης διακρίθηκε στον αθλητισμό. Στους Παγκυπρίους μαθητικούς αγώνες το 1954 στη Λάρνακα, κέρδισε δύο πρώτες νίκες στα αγωνίσματα δρόμου 400μ. και 400μ. με εμπόδια. Επανέλαβε την επιτυχία του και στους Παγκύπριους αγώνες το 1955, που επίσης διεξήχθησαν στο στάδιο Γ.Σ.Ζ. στη Λάρνακα. Αγωνίστηκε και στο Παναθηναϊκό Στάδιο το 1955. Εκεί κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο αγώνισμα δρόμου 400μ. με εμπόδια. Ήταν και εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, αγωνιζόμενος αρχικά με τα χρώματα της ΕΠΑ και στη συνέχεια του «Πεζοπορικού». Ήταν επίσης μέλος της πρώτης εθνικής (μικτής, όπως λεγόταν) Κύπρου στο ποδόσφαιρο. Έπαιξε ακόμη καλαθόσφαιρα και πετοσφαίριση.

Στον επαγγελματικό τομέα, ο Μιλτής Μιχαηλίδης απασχολήθηκε ως λογιστής στην Ιερά Μητρόπολη Κιτίου για 17 χρόνια και αργότερα στη Λαϊκή Τράπεζα για 22 χρόνια, μέχρι την αφυπηρέτησή του. Αφού τερμάτισε την αθλητική του καριέρα το 1963, διετέλεσε γενικός γραμματέας του «Πεζοπορικού» και υπηρέτησε για πολλά χρόνια ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΚΟΕΑΣ. Συμμετείχε ενεργά και στην ανάπτυξη του αθλήματος της σκοποβολής, ιδρύοντας το Σκοπευτήριο Λάρνακας, του οποίου διετέλεσε πρόεδρος.

Ο Μιλτής Μιχαηλίδης αγάπησε τον Γ.Σ.Ζ. και προσπαθούσε με πάθος για την ανάπτυξη και επέκτασή του, ώστε να αγκαλιάσει τις νέες γενιές της Λάρνακας. Είχε μάλιστα τη χαρά να δει και την κόρη του, Στέλλα Μιχαηλίδου, να αγωνίζεται με τη φανέλα του Γ.Σ.Ζ. και να ανεβαίνει στο βάθρο των νικητών».

* Στη φωτογραφία, από την τελευταία βράβευση του Μιλτή Μιχαηλίδη (στο καροτσάκι), στην τελετή εορτασμού των 125 ετών του ΓΣΖ, στις 5 Νοεμβρίου 2022.

Print Friendly, PDF & Email
X