Αρχική Ανακοινώσεις Από τη Λεμεσό αρχίζουν τα ευρωπαϊκά μίτινγκ στίβου

Από τη Λεμεσό αρχίζουν τα ευρωπαϊκά μίτινγκ στίβου

από KOEAS

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου ανήρτησε τις τελευταίες ημέρες στην ιστοσελίδα της το καλεντάρι της νέας χρονιάς, σε ό,τι αφορά τα μίτινγκ τα οποία θα διεξαχθούν υπό τη σκέπη της. Με βάση αυτό το πρόγραμμα το πρώτο European Athletics Outdoor Area Permit Meeting, θα διεξαχθεί στη Λεμεσό (Τσίρειο Στάδιο) με την επωνυμία «Limassol International» στις 10 Μαΐου 2022. Μία πολύ σημαντική διοργάνωση για την ΚΟΕΑΣ, η οποία αρχίζει σιγά – σιγά τον προγραμματισμό της, ούτως ώστε να διοργανώσει άρτια αυτήν τη διεθνή συνάντηση στίβου, για να αποκτήσει το δικαίωμα της αίτησης για διοργάνωση τα επόμενα χρόνια continental tour bronze meeting.

Το αμέσως επόμενο διάστημα η Ομοσπονδία θα εξετάσει τη μορφή της διοργάνωσης, για τα αγωνίσματα που θα περιληφθούν, αφού πρώτα τύχει σχετικής ενημέρωσης από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, για τους κανονισμούς που ισχύουν στα συγκεκριμένα μίτινγκ και βέβαια το τι θα πρέπει να ισχύσει με την πανδημία covid-19, αναλόγως των συνθηκών τους επόμενους μήνες. Η ΚΟΕΑΣ προσβλέπει στην οικονομική στήριξη του ΚΟΑ και του Υφυπουργείου Τουρισμού, αλλά και των χορηγών της, ούτως ώστε να διοργανώσει στο υψηλότερο επίπεδο που μπορεί, ένα πολύ σημαντικό διεθνές μίτινγκ, το οποίο θα προβάλει τη χώρα μας και στο εξωτερικό, προσελκύοντας αθλητές από όλη την Ευρώπη.

Είναι, δε, πολύ σημαντικό για τους Κύπριους αθλητές και αθλήτριες, να γνωρίζουν από σήμερα ότι στις 10 Μαΐου 2022, θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος για πρώτη φορά σε διεθνές μίτινγκ μέσα στην πατρίδα τους. Άρα θα πρέπει να κάνουν σωστό προγραμματισμό, ώστε να βρεθούν στο καλύτερο δυνατό επίπεδο για την εποχή, αφού θα είναι ουσιαστικά η αρχή της αγωνιστικής περιόδου, και να σημειώσουν καλές επιδόσεις, που θα τους δώσουν την ευκαιρία να μαζέψουν σημαντικούς βαθμούς, για την άνοδό τους στην παγκόσμια κατάταξη. Οι καλές επιδόσεις θα βοηθήσουν και το μίτινγκ για καλύτερη αξιολόγηση, αφού, εκτός από την αρτιότητα στη διοργάνωση, για την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία μετράνε και οι επιδόσεις που σημειώνονται στα μίτινγκ που διεξάγονται υπό την αιγίδα της.

Εκτός από το δικό μας μίτινγκ, το οποίο θα διεξαχθεί πρώτο στις 10 Μαΐου 2022, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στα 34 Permit της περιφέρειάς της, έχει συμπεριλάβει και τα «Παπαφλέσσεια», τα οποία είναι προγραμματισμένα να διεξαχθούν στις 21 Μαΐου στην Καλαμάτα. Πάντως, χαρακτηριστικό των 34 αδειοδοτούμενων μίτινγκ της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, είναι οι πολλές διοργανώσεις που δόθηκαν στις σκανδιναβικές χώρες, με τη Φινλανδία να φιλοξενεί οκτώ (8) από αυτές!

Print Friendly, PDF & Email
X