Αρχική Ανακοινώσεις Αποφάσεις έκτακτης συνεδρίας ΔΣ ΚΟΕΑΣ

Αποφάσεις έκτακτης συνεδρίας ΔΣ ΚΟΕΑΣ

από KOEAS

Το Διοικητικό Συμβούλιο  της ΚΟΕΑΣ ύστερα από τη διάσταση που έχει λάβει ο νέος Κορωνοϊός με το χαρακτηρισμό της Πανδημίας και τα μέτρα που έχει λάβει με διάφορες αποφάσεις  το Υπουργικό Συμβούλιο και κατ’ επέκταση ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού, προχώρησε σε έκτακτη σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου με βάση το άρθρο 10 παράγραφος 17 του Καταστατικού, μέσω τηλεμοιοτύπου και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αποφάσισε τα ακόλουθα:

  1. ΄Έχοντας σαν βασικό γνώμονα την υγεία των αθλητών-τριών, προπονητών και παραγόντων, αναβάλλει τις αγωνιστικές δραστηριότητες μέχρι τις 20 Απριλίου 2020.
  2. Ανάλογα με την εξέλιξη του ιού και τα εκάστοτε μέτρα της Κυβέρνησης, το Διοικητικό Συμβούλιο θα εξετάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα τις ενέργειες που θα πρέπει να γίνονται σε όλο το φάσμα του αθλήματος και θα λαμβάνει ανάλογες αποφάσεις.
  3. Θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ελαχιστοποιήσει τις αρνητικές συνέπειες που προκαλούνται από την πλήρη αναστολή των δραστηριοτήτων και θα δώσει προτεραιότητα στη διευκόλυνση των αθλητών κορυφής, μέσα στα πλαίσια που οι δυνατότητες το επιτρέπουν. Για το σκοπό αυτό έγιναν ήδη γραπτές παραστάσεις προς τον ΚΟΑ, την ΚΟΕ και την ΕΟΕ-μέσω της ΚΟΕ-για παραχώρηση τέτοιων διευκολύνσεων.
  4. Θα συστήσει στους Γυμναστικούς Συλλόγους να ενημερώσουν τους αθλητές-τριες και προπονητές να εξεύρουν πιθανούς τρόπους μέσα πάντοτε στα πλαίσια που οι εκάστοτε Υπουργικές αποφάσεις το επιτρέπουν, να διατηρήσουν την αγωνιστική τους ετοιμότητα, ώστε αμέσως με την επίλυση του προβλήματος να μπορέσουν να επανέλθουν το συντομότερο σε κανονική δραστηριότητα.
  5. Η Ομοσπονδία θα παρακολουθεί σε καθημερινή βάση τις εξελίξεις και θα προγραμματίζει τις επόμενες δράσεις της, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη την υγεία των αθλητών-τριών, προπονητών και παραγόντων.
  6. Να προχωρήσει στην αναβολή  της προγραμματισθείσας 5εθνούς συνάντησης Εφήβων-Νεανίδων που είναι προγραμματισμένη να γίνει στη Λευκωσία στις 10 Μαϊου 2020, ύστερα από τα διατάγματα που έχουν εκδοθεί για κλείσιμο των ξενοδοχειακών μονάδων τουλάχιστον μέχρι τις  30 Απριλίου 2020 και των άλλων μέτρων που έχουν ληφθεί. Για το σκοπό αυτό θα ενημερωθούν οι συμμετέχουσες χώρες και ανάλογα με τις εξελίξεις θα γίνει επαναπρογραμματισμός της.
  7. Τα γραφεία της Ομοσπονδίας θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 03 Απριλίου 2020, σύμφωνα με τις συστάσεις της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής και η οποιαδήποτε επικοινωνία θα γίνεται είτε τηλεφωνικά, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, είτε άλλο ηλεκτρονικό μέσο. Σχετική ανακοίνωση θα γίνει με ανάρτηση στην επίσημη Ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας και στα άλλα κοινωνικά δίκτυα που διαθέτει.
  8. Η Ομοσπονδία θα συνεχίσει να στηρίζει του αθλητές και προπονητές μέσα από τους αντίστοιχους σχεδιασμούς που εφαρμόζει.
  9. Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου θα είναι σε συνεχή επικοινωνία για λήψη αποφάσεων σύμφωνα πάντοτε με την επικρατούσα έκτακτη κατάσταση.
Print Friendly, PDF & Email
X