Αρχική Ανακοινώσεις ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2018 ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΓΕΩΡΓΑΛΛΙΔΗ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2018 ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΓΕΩΡΓΑΛΛΙΔΗ

από KOEAS

Μια εξαίρετη χρονιά

Ως μια εξαίρετη αθλητική χρονιά χαρακτήρισε το 2018 ο Γενικός Διευθυντής της ΚΟΕΑΣ, Αντώνης Γεωργαλλίδης.  Μιλώντας κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας, υπό την ιδιότητα του Προέδρου της Τεχνικής Επιτροπής, ο κ. Γεωργαλλίδης έκανε αναδρομή στις μεγάλες διεθνείς επιτυχίες των πρωταθλητών μας, σε διοργανώσεις όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, τους Κοινοπολιτειακούς και Μεσογειακούς Αγώνες, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων κ.ά. σημαντικούς αγώνες.

Ο κ. Γεωργαλλίδης τόνισε ότι η επιμονή της Τεχνικής Επιτροπής της ΚΟΕΑΣ για ενίσχυση του Σχεδιασμού Κινήτρων, απέδωσε το 2018, εν μέρει με την αύξηση της επιχορήγησης. Αυξήθηκαν παροχές προς αθλητές από την 15η έως την 30η θέση, ενώ υπήρξε η οικονομική ευχέρεια να στηριχθούν και άλλοι αθλητές. Επίσης, σημείωσε ότι, η εφαρμογή του Σχεδιασμού Κινήτρων, βασισμένη πάνω σε αντικειμενικά κριτήρια, αποδείχθηκε δίκαιη, με την κατάταξη των κορυφαίων στις πρώτες θέσεις. Τα αποτελέσματα των τελευταίων πέντε χρόνων από την εφαρμογή του Σχεδιασμού, δείχνουν ότι, κατά 99% είναι αποδεχτός από τους ίδιους τους αθλητές και τις αθλήτριες. Ο κ. Γεωργαλλίδης εξέφρασε την παράκληση να ενισχυθεί ο Σχεδιασμός και να υιοθετηθεί η εισήγηση της Ομοσπονδίας ώστε να ενισχυθεί περαιτέρω η βάση της Εθνικής και να κρατηθεί σε πορεία πρωταθλητισμού.

Ως πυλώνα για την Τεχνική Επιτροπή θεωρείται το αναπτυξιακό πρόγραμμα και το έργο που γίνεται από τους Γυμναστικούς Συλλόγους στα στάδια, είπε ο κ. Γεωργαλλίδης, που τόνισε ότι είναι απαραίτητη η στήριξη των εξειδικευμένων προπονητών ή των επαγγελματιών. Ακόμη στάθηκε στην ανταγωνιστικότητα μεταξύ των αθλημάτων διεθνώς, τη δημιουργία νέων μορφών διοργανώσεων και την προσπάθεια των ομοσπονδιών διεθνώς να εξασφαλίσουν μεγαλύτερο μερίδιο χορηγιών. Η δυσκολία στις διαδικασίες πρόκρισης για συμμετοχή στις κορυφαίες διοργανώσεις (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, Ολυμπιακοί Αγώνες, Ευρωπαϊκοί Αγώνες) είναι κάτι που ως Ομοσπονδία θ’ αντιμετωπίσουμε μέσα στο 2019 και στο 2020.

Στην αναφορά του στους ιδιαιτέρως διακριθέντες πρωταθλητές μας το 2018, ο κ. Γεωργαλλίδης υπενθύμισε τα επιτεύγματά τους:

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΡΕΛΛΗΣ (Δισκοβολία): Κορυφαίος αθλητής μας το 2018, κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στους Κοινοπολιτειακούς και χρυσό στους Μεσογειακούς και το πλασάρισμα στην πρώτη οκτάδα στους Πανευρωπαϊκούς Ανδρών.

ΕΛΕΝΗ ΑΡΤΥΜΑΤΑ (400 μ.): Στο νέο της αγώνισμα έδειξε ότι, δίκαια χαρακτηρίζεται η κορυφαία αθλήτρια όλων των εποχών. Κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς, πέτυχε νέο παγκύπριο ρεκόρ, επίδοση που την φέρνει στην κορυφαία 30άδα του Κόσμου.

ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΗ (ΜΗΚΟΣ):Προκρίθηκε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Γυναικών και κατέλαβε την 11η θέση. Σημείωσε ατομική επίδοση με 6,72μ.

ΜΙΛΑΝ ΤΡΑΪΚΟΒΙΤΣ (110 μ. μετ’ εμπ.): Συμμετείχε στον τελικό στο Παγκόσμιο Κλειστού, αλλά στάθηκε άτυχος με την άκυρη εκκίνηση και ίσως στερήθηκε την κατάκτηση ενός μεταλλίου, ενώ άγγιξε το μετάλλιο στους Κοινοπολιτειακούς.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΙΑΡΑΚΗΣ (Δισκοβολία): Ήταν 7ος στο Παγκόσμιο Εφήβων. Ένας τραυματισμός τον εμπόδισε να πάει ψηλότερο, αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι, με την επίδοσή του (65,90 μ.) είναι τρίτος στην παγκόσμια κατάταξη Εφήβων.

Στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα συνεχίστηκε η μακρά παράδοση επιτυχιών, με την κατάκτηση μεταλλίων από τους Γρηγόρη Νικολάου (Τριπλούν) και Ανδρέα Καζαμία (Επί Κοντώ). Επιπλέον, πολλοί αθλητές και αθλήτριες βελτίωσαν τις επιδόσεις τους και οδηγήθηκαν σε υψηλότερο επίπεδο: Ναταλία Ευαγγελίδου, Χρήστος Δημητρίου, Παΐσιος Δημητριάδης, Ολίβια Φωτοπούλου, Ναταλία Χριστοφή και άλλοι νεαρότεροι.

Η επιτυχία (πρώτη θέση) των Εθνικών Ομάδων Ανδρών/Γυναικών στους Αγώνες Στίβου Μικρών Κρατών Ευρώπης, παρά την απουσία κορυφαίων αθλητών (Κυριάκος Ιωάννου, Δημήτρης Χονδροκούκης, Ραμόνα Παπαϊωάννου) δείχνει την ουσιαστική δουλειά στο σύνολο του αθλήματος.

 

Print Friendly, PDF & Email
X