Αρχική Ανακοινώσεις Απόλυτα επιτυχές το 1ο Cyprus Road Races Grand Prix στη Λάρνακα

Απόλυτα επιτυχές το 1ο Cyprus Road Races Grand Prix στη Λάρνακα

από KOEAS

Η μαζική παρουσία δεκάδων δρομέων κάθε ηλικίας ομόρφυνε ακόμα περισσότερο τον παραλιακό δρόμο των Φοινικούδων, το πρωινό της Κυριακής, 21 Ιανουαρίου 2024. Κάτω από τον συννεφιασμένο ουρανό της Λάρνακας, σε άκρως ιδανικές συνθήκες, οι συμμετέχοντες στον πρώτο αγώνα δρόμου της σειράς Cyprus Road Races Grand Prix, απήλαυσαν τη συμμετοχή τους στα 10χμ ανδρών / γυναικών, ΚΕΑΝ 5χμ ανδρών / γυναικών και Εταιρικός και το METRO 1χμ για παιδιά και Οικογένειες. Η ΚΟΕΑΣ, η Αστυνομία Κύπρου και η Εθνική Φρουρά, σε συνεργασία με τον Δήμο Λάρνακας, πρόσφεραν στους φίλους των δρομικών αγωνισμάτων ακόμα μία επιτυχή διοργάνωση και με τη βοήθεια των εθελοντών ανεβάζουν ολοένα και ψηλότερα τον πήχη για τις επόμενες τέσσερις διοργανώσεις.

Οι φετινοί αγώνες δρόμου Cyprus Road Races Grand Prix είναι αφιερωμένοι στην πρωταθλήτριά μας του επί κοντώ Μαρία Αριστοτέλους, η οποία παλεύει με ένα σπάνιο είδος καρκίνου, το Σάρκωμα. Γι’ αυτό η εταιρεία Perskindol κατασκεύασε μπαντάνες με το σύνθημα «Stronger than SARCOMA», οι οποίες θα διατίθενται προς πώληση σε κάθε αγώνα της σειράς προς 5 ευρώ. Τα έσοδα θα κατατεθούν σε ξεχωριστό ταμείο με τη συμμετοχή της Μαρίας, στην Ειδική Επιτροπή που θα ορίσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΕΑΣ και θα διατεθούν για ενίσχυση των αθλητών – αθλητριών ή Οργανισμών, με πλήρη διαφάνεια.

Η Μαρία Αριστοτέλους ήταν παρούσα στον πρώτο αγώνα της Λάρνακας και συζήτησε με την παρουσιάστρια της διοργάνωσης, ραδιοφωνική παραγωγό Αλεξία Αναστασίου, τονίζοντας τη δύναμη που χρειάζεται ο κάθε άνθρωπος για να αντιμετωπίσει τον καρκίνο και τις θεραπείες που απαιτούνται. Η πρωταθλήτριά μας δήλωσε εμφαντικά το πόσο τη βοήθησε να αντιμετωπίσει την απρόσμενη ασθένειά της η ενασχόλησή της με τον αθλητισμό, λέγοντας ανάμεσα σε άλλα: «Αν δεν είχα βιώσει τον πρωταθλητισμό τόσα πολλά χρόνια, δεν θα μπορούσα να αντέξω την κατάσταση στην οποία βρίσκομαι τον τελευταίο καιρό. Ο αγώνας είναι δύσκολος και πρέπει να έχεις εσωτερικές δυνάμεις για να το παλέψεις. Μαθαίνεις να συμβιώνεις με τον εαυτό σου και το σώμα σου και να παλεύεις τις μεγάλες δυσκολίες. Εγώ το παλεύω καθημερινά και ελπίζω σύντομα να βγω νικήτρια. Πρέπει μέσα από τέτοιας μορφής αγώνες να βγαίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Η κάθε δυσκολία στη ζωή πρέπει να μας κάνει καλύτερους ανθρώπους».

Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι του 1ου Cyprus Road Races Grand Prix στο 2024, τα 10χμ ανδρών κέρδισε ο Ατζάζ Σουλεϊμάν του ΓΣΟ και τα 10χμ γυναικών η Θάλεια Χαραλάμπους, επίσης του ΓΣΟ. Στα 5χμ ανδρών νικητής αναδείχθηκε ο Γεώργιος Τοφή του ΓΣΕ με νέα ατομική επίδοση και στα 5χμ γυναικών νικήτρια ήταν η Αλεξάνδρα Καλιστράτοβα του ΓΣΚ. Σε ό,τι αφορά τον Εταιρικό Αγώνα 5 χιλιομέτρων, στα σωματεία πρώτος βγήκε ο ΓΣ Κόροιβος, δεύτερος ο ΓΣ Ευαγόρας και τρίτος ο Δρομέα Racing, ενώ στις εταιρείες πρώτος αναδείχθηκε ο Α.Φ.Ο. Κεντρικής Τράπεζας, δεύτερο το Piacere Sports Club και τρίτο το Larnaca Soccer.

* Την εκκίνηση στα 10χμ έδωσε ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας.

* Τις απονομές στους νικητές έκαναν ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ Περικλής Μάρκαρης, ο γενικός γραμματέας Κυριάκος Μιχαήλ και ο πρόεδρος του ΓΣΕ Σοφοκλής Χαραλαμπίδης.

* Στον παραλιακό δρόμο των Φοινικούδων, η Τεχνική Σχολή Λάρνακας διέθετε γνωστά κυπριακά εδέσματα, όπως πισίες και πουρέκια, ενώ η χορηγός εταιρεία Χαραλαμπίδης Κρίστης πρόσφερε τα γαλατάκια της, ιδανικά για πρωινό ρόφημα.

* Στη διάρκεια των αγώνων έδιναν ωραίο ρυθμό μέλη της μπάντας του Σώματος Κυπρίων Οδηγών των Επαρχιών Λάρνακας / Αμμοχώστου.

* Να θυμίσουμε ότι, το Cyprus Road Races Grand Prix είναι ο μόνος επίσημα καταχωρημένος αγώνας σε δημόσιο δρόμο στην Κύπρο, στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, με τις επιδόσεις να αναγνωρίζονται στην παγκόσμια κατάταξη.

* Ο δεύτερος αγώνας στο πλαίσιο του Cyprus Road Races Grand Prix θα πραγματοποιηθεί στον Δήμο Στροβόλου, στις 18 Φεβρουαρίου, ημέρα στην οποία θα διεξαχθεί και ο Παγκύπριος Ημιμαραθωνίος, καθώς και ο αγώνας του ΑΣΑΕΦ, στο πλαίσιο των παγκόσμιων στρατιωτικών αγώνων CISM.

* Σας παρουσιάζουμε τους πέντε πρώτους νικητές σε άνδρες και γυναίκες, με τα πλήρη αποτελέσματα να μπορείτε να τα δείτε στη σελίδα https://cyprus.opentrack.run/en-gb/x/2024/CYP/cgplarnaca/event/

10ΧΜ ΑΝΔΡΩΝ

(1) Ατζάζ Σουλεϊμάν                     32:21.00

(2) Αλεξέι Καλιστράτοφ                33:20.00

(3) Γεώργιος Χαράκης                 33:50.00

(4) Ζάκαριν Ιλνούρ                       34:27.00

(5) Αμίρ Ρασούλεφ                       34:47.00

10ΧΜ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

(1) Θάλεια Χαραλάμπους            35:46.00

(2) Έλια Ιωάννου                          36:46.00

(3) Σβιτλάνα Κορόμπκινα            37:21.00

(4) Αλίσια Φίνις                             37:53.00

(5) Ζοζάν Τιμουρτουρκάν            39:12.00

5ΧΜ ΑΝΔΡΩΝ

(1) Γεώργιος Τοφή                       15:07.00

(2) Νεόφυτος Λεμονάρης             15:59.00

(3) Κωνσταντίνος Αμτζόπουλος 16:04.00

(4) Αντώνης Πασχαλίδης             17:06.00

(5) Κυπριανός Παπακώστας       17:37.00

5ΧΜ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

(1) Αλεξάνδρα Καλιστράτοβα      19:25.00

(2) Μαρίγια Γκένζελμαν               19:48.00

(3) Έλενα Χρυσοστόμου              20:04.00

(4) Χριστίνα Κούρρη                    20:11.00

(5) Νικολέττα Λοΐζου                    20:52.00

* Στη φωτογραφία οι νικητές – νικήτριες στα 10χμ. (πάνω) και τα 5χμ (κάτω).

* Φωτογραφίες: Νίκανδρος Στυλιανού

* Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε στη σελίδα της ΚΟΕΑΣ στο Facebook https://www.facebook.com/media/set?vanity=koeas.cy&set=a.767223805436947

Print Friendly, PDF & Email
X