Αρχική Ανακοινώσεις Απόστολος Παρέλλης: Το κέρδος… οι βολές μπροστά στα παιδιά του

Απόστολος Παρέλλης: Το κέρδος… οι βολές μπροστά στα παιδιά του

από KOEAS

Η 6η συνεχόμενη συμμετοχή του Απόστολου Παρέλλη σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου ήταν ίσως από τις πιο σημαντικές. Κι ο λόγος δεν είναι αγωνιστικός και το ρεκόρ συμμετοχών (6) που έσπασε, αλλά… οικογενειακός. Στις κερκίδες του «Εθνικού Κέντρου Στίβου» της Βουδαπέστης βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου, 19 Αυγούστου 2023, η γυναίκα του Καρολίνα και τα παιδιά του Στέφανη και Μάικ, αλλά και οι γονείς του με τ’ αδέλφια του, φτιάχνοντας την… «Ομάδα Παρέλλη». Σε μια συγκινητική, λοιπόν, βραδιά ο Απόστολος Παρέλλης προσπάθησε για το καλύτερο στο 19ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, έχοντας ελλιπή προετοιμασία τους τελευταίους αρκετούς μήνες και αγωνιστική απραξία. Με καλύτερη βολή του τη δεύτερη, στα 62,10μ., ο αθλητής του Κωνσταντίνου Σταθελάκου κατετάγη στη 12η θέση του πρώτου προκριματικού γκρουπ της δισκοβολίας και συνολικά στην 24η από 35 συμμετέχοντες, με τη 12η θέση για τον τελικό να κρίνεται στα 63,79μ. Ο Παρέλλης κατέρριψε δύο φορές τη φετινή του επίδοση, που ήταν 61,88μ., ρίχνοντας στην πρώτη βολή στα 61,94μ. και στη δεύτερη στα 62,10μ., ενώ η τρίτη προσγειώθηκε στα 60,86μ.

Στα προβλήματα τραυματισμού που τον ταλαιπώρησαν για άλλη μία χρονιά, στάθηκε στις δηλώσεις του μετά το τέλος του πρώτου προκριματικού γκρουπ ο Απόστολος Παρέλλης, δηλώνοντας ικανοποιημένος για τις δύο επιδόσεις χρονιάς, για την παρουσία στο γήπεδο της οικογένειάς του, ενώ έθεσε και τους στόχους του για το 2024. «Δεν μπορώ να πω πως δεν είμαι ευχαριστημένος. Με τη λίγη προπόνηση που έκανα τον τελευταίο καιρό, μετά από μια δύσκολη χρονιά, μ’ έναν μεγάλο τραυματισμό που κράτησε αρκετό καιρό, ουσιαστικά προπονηθήκαμε με στόχο αυτόν τον αγώνα και περίμενα να ρίξω λίγο περισσότερο. Όμως, δεν είμαι απογοητευμένος, είμαι ευχαριστημένος, αφού έκανα δύο φορές καλύτερη φετινή επίδοση στον αγώνα, αλλά η έλλειψη προπόνησης φάνηκε στο τέλος. Οι δυνατότητές μου, αν δεν ήμουν τραυματισμένος, είναι για βολές που θα μπορούσαν να με βάλουν στον τελικό», ήταν κάποια από τα πρώτα λόγια στη μικτή ζώνη του κορυφαίου ρίπτη στην ιστορία του κυπριακού στίβου.

Η επόμενη χρονιά είναι ιδιαίτερα απαιτητική, αφού υπάρχει νωρίς το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης, στο οποίο ο Απόστολος Παρέλλης θέλει να είναι καλά και να το αξιοποιήσει, ούτως ώστε να βρεθεί ακολούθως και στους Ολυμπιακούς του Παρισιού. «Τώρα αυτό που χρειάζομαι είναι ξεκούραση, για να φύγουν αυτά τα μικροπροβλήματα που έχουν μείνει στον δεξί ραχιαίο και στο αριστερό γόνατο, που με ενοχλούν τον τελευταίο καιρό, να κάνω κάποιες φυσικοθεραπείες και να είμαι έτοιμος για τη νέα χρονιά. Η επόμενη χρονιά είναι πολύ σημαντική, αφού υπάρχει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, και θέλω να διεκδικήσω τη συμμετοχή μου και στις δύο διοργανώσεις. Γι’ αυτό πάνω από όλα πρέπει να είμαι υγιής, για να μπορέσω να κάνω τους αγώνες που χρειάζεται και να διεκδικήσω την πρόκρισή μου», μας είπε σχετικά ο πρωταθλητής μας.

Όπως αναφέραμε στην εισαγωγή μας, στη Βουδαπέστη βρισκόταν σύσσωμη η οικογένεια του Απόστολου Παρέλλη, οι γονείς του, τα αδέλφια του, η γυναίκα του και τα παιδιά του, κάτι πολύ σημαντικό για τον ίδιο: «Είμαι χαρούμενος που ήταν στην κερκίδα η οικογένειά μου, τα παιδιά μου, που με είδαν να αγωνίζομαι και θα έχουν κάποιες αναμνήσεις όταν μεγαλώσουν και αν θέλουν να ασχοληθούν με το άθλημα, με αυτά που είδαν σήμερα, με αυτόν όλο τον κόσμο και την ωραία ατμόσφαιρα. Τα συναισθήματα ήταν πολύ ωραία, γιατί μπορεί να είναι μικρά τα παιδιά, όμως είδαν τον παπά τους να αγωνίζεται». Κλείνοντας, ο ρέκορντμαν συμμετοχών και σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα (από 6), απηύθυνε τις δικές του ευχαριστίες: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι είναι δίπλα μου, την Ομοσπονδία μου την ΚΟΕΑΣ, τον ΚΟΑ που με στηρίζει, τη χορηγό μου ΟΠΑΠ Κύπρου, τον προπονητή μου, την οικογένειά μου, τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου, που με αντέχουν σε όλο αυτόν τον δρόμο, για να μπορέσω εγώ να κάνω προπόνηση και να βρίσκομαι σε τόσο μεγάλες διοργανώσεις».

* Σύμπτωση ότι, όπως και πέρσι έτσι και φέτος, η αγωνιστική χρονιά για τον Απόστολο Παρέλλη έκλεισε στις 19 Αυγούστου! Πέρσι αυτήν την ημερομηνία αναδείχθηκε 8ος πρωταθλητής Ευρώπης στο Μόναχο και φέτος κατέκτησε την 24η θέση στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης.

Print Friendly, PDF & Email
X