Αρχική Ανακοινώσεις Απόστολος Παρέλλης: «Το πάλεψα με όλες μου τις δυνάμεις»

Απόστολος Παρέλλης: «Το πάλεψα με όλες μου τις δυνάμεις»

από KOEAS

Την πέμπτη συνεχόμενη παρουσία του σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, κατέγραψε τα ξημερώματα της Δευτέρας (18/7/22) ο Απόστολος Παρέλλης, έχοντας πλέον το απόλυτο ρεκόρ συμμετοχών, μαζί με τον κορυφαίο σπρίντερ μας, Άννινο Μαρκουλλίδη. Ο Παρέλλης συμμετείχε στο πρώτο προκριματικό γκρουπ της δισκοβολίας, έχοντας ως καλύτερη βολή του τα 62,46μ. στην πρώτη προσπάθειά του (61,32μ., 61,27μ. οι άλλες δύο), που τον κατέταξε στην 11η θέση. Έτσι, έπρεπε να περιμένει και το τέλος των ρίψεων στο δεύτερο γκρουπ, για να δει απλώς την τελική του κατάταξη, αφού η πρόκριση για τον τελικό ήταν σχεδόν αδύνατο να επιτευχθεί. Από το δεύτερο γκρουπ, μόνο πέντε αθλητές τον ξεπέρασαν και έτσι ο αθλητής του Κωνσταντίνου Σταθελάκου, κατέλαβε την πολύ τιμητική 16η θέση, από 30 συμμετέχοντες.

Στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στο Γιουτζίν του Όρεγκον, εμφανίστηκαν εξαιρετικοί δισκοβόλοι, αφού το αγώνισμα βρίσκεται στην άνθισή του. Είναι χαρακτηριστικό να αναφέρουμε ότι ο 12ος αθλητής που μπήκε στον τελικό, έριξε στα 64,14μ. (Άλεξ Ρόουζ, Σαμόα), που αποτελεί την καλύτερη επίδοση 12ου αθλητή στα προκριματικά της δισκοβολίας, στην ιστορία των 18 Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων!!! Τα 62,46μ. που έριξε ο Απόστολος Παρέλλης, θα του έδιναν πρόκριση στα 13 από τα προηγούμενα 17 Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Από τα προκριματικά, μόνο έξι (6) έριξαν πάνω από το όριο των 66 μέτρων, με πρώτο και καλύτερο τον Λιθουανό Μίκολας Αλέκνα με 68,91μ. Πάντως, αναμένεται εντυπωσιακός ο τελικός της 19ης Ιουλίου (20/7, 04:33 για μας στην Κύπρο), αφού πολλοί είναι αυτοί που μπορούν να βρεθούν στο βάθρο των νικητών.

Για τον Απόστολο Παρέλλη είναι εντυπωσιακό και μόνο πως κατάφερε να βρεθεί για πέμπτη φορά σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, έχοντας αντιμετωπίσει προβλήματα υγείας, που του προκλήθηκαν από τον κορωνοϊό, στη διάρκεια της πολύ – πολύ σημαντικής χειμερινής προετοιμασίας. Έφτασε στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς, που ήταν ο μεγάλος στόχος αυτής της περιόδου, όπως μας εξηγεί ο ίδιος από το Γιουτζίν: «Είμαι ευχαριστημένος με την 16η θέση στα προκριματικά. Ήταν δύσκολο να μπω στον τελικό, γιατί πήγε πολύ ψηλά η 12η θέση. Ο μεγάλος στόχος αυτής της περιόδου ήταν οι Μεσογειακοί Αγώνες, εκεί όπου κατάφερα να πάρω το χρυσό. Ήταν πολύ δύσκολο να είμαι καλά και έτοιμος σε όλους τους αγώνες, ειδικά με αυτά που πέρασα τον χειμώνα και τον πολύ καιρό χωρίς προπόνηση. Ίσως κάποιοι άλλοι στη θέση μου να άφηναν αυτήν τη χρονιά. Όμως, εγώ είμαι εδώ και πάλεψα με όλες μου τις δυνάμεις. Έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό και είμαι ικανοποιημένος με τη 16η θέση».

Η χρονιά δεν ολοκληρώθηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για τον Απόστολο Παρέλλη, αφού έρχονται το επόμενο διάστημα οι Κοινοπολιτειακοί Αγώνες στο Μπέρμιγχαμ (2-7 Αυγούστου) και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (15-21 Αυγούστου) στο Μόναχο. «Έρχονται σύντομα άλλοι δύο σημαντικοί αγώνες, οι Κοινοπολιτειακοί και το Ευρωπαϊκό, στους οποίους θα παλέψω για την καλύτερη δυνατή θέση. Χρειάζομαι τώρα λίγη ξεκούραση, αφού από την Αλγερία πήγα απευθείας στην Αμερική. Νιώθω δυνατός, για να κάνω αυτό που ξέρω και στις επόμενες διοργανώσεις», τόνισε στο καταληκτικό του σχόλιο από τις ΗΠΑ, η «σημαία» των κυπριακών ριπτών την τελευταία δεκαετία.

Print Friendly, PDF & Email
X