Αρχική Ανακοινώσεις Αρχίζει η σεζόν στον στίβο με το Παγκύπριο Ανωμάλου Δρόμου

Αρχίζει η σεζόν στον στίβο με το Παγκύπριο Ανωμάλου Δρόμου

από KOEAS

Η αγωνιστική δραστηριότητα του κυπριακού στίβου στο 2022 αρχίζει από το Σάββατο 22 Ιανουαρίου, στο Δάσος Αθαλάσσας. Εκεί θα διεξαχθεί το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου, το οποίο περιλαμβάνει διάφορες αποστάσεις αναλόγως ηλικίας των αθλητών και αθλητριών που θα λάβουν μέρος. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα της ΚΟΕΑΣ. Κάθε Γυμναστικός Σύλλογος μπορεί να συμμετάσχει με απεριόριστο αριθμό αθλητών και αθλητριών σε κάθε κατηγορία, νοουμένου ότι αυτοί πληρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας. Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να υποβληθούν στην ΚΟΕΑΣ, το αργότερο μέχρι τις 18 Ιανουαρίου 2022.

Σύμφωνα με την προκήρυξη της ΚΟΕΑΣ, θα ισχύσει ατομική και ομαδική βαθμολογία. Για τις κατηγορίες Ανδρών – Εφήβων – Παίδων θα βαθμολογούνται για την ομαδική βαθμολογία οι τέσσερις (4) πρώτοι αθλητές κάθε Γυμναστικού Συλλόγου, με βάση την τελική κατάταξη. Για τις κατηγορίες Γυναικών – Νεανίδων – Κορασίδων θα βαθμολογούνται οι τρεις (3) πρώτες αθλήτριες κάθε Γυμναστικού Συλλόγου, με βάση την τελική κατάταξη. Σε περίπτωση ισοβαθμίας στο ομαδικό, σύμφωνα με τους κανονισμούς, νικήτρια ομάδα θα ανακηρύσσεται εκείνη της οποίας ο τέταρτος αθλητής ή η τρίτη αθλήτρια τερμάτισε πλησιέστερα στον πρώτο νικητή ή πρώτη νικήτρια του αγωνίσματος.

Ο κάθε αθλητής και αθλήτρια που θα λάβει μέρος στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου θα πρέπει να προσκομίσει στη Γραμματεία το Δελτίο Υγείας του του ΚΟΑ, μία ώρα πριν από την προκαθορισμένη έναρξη του αγώνα στον οποίο θα συμμετάσχει. Επίσης, θα τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας, για την πανδημία του κορωνοϊού και όλοι οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες θα πρέπει να προσκομίσουν τα ειδικά αποδεικτικά στη Γραμματεία.

ΤΟ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

09:30     1.500μ. κοριτσιών κάτω των 16 ετών

09:45     1.500μ. αγοριών κάτω των 16 ετών

10:00     2.000μ. κορασίδων κάτω των 18 ετών

10:20     3.000μ. νεανίδων κάτω των 20 ετών

10:45     3.000μ. παίδων κάτω των 18 ετών

11:00     4.000μ. γυναικών

11:35     6.000μ. εφήβων κάτω των 20 ετών

12:05     10.000μ. ανδρών

Print Friendly, PDF & Email
X