Αρχική Ανακοινώσεις Αρκετά καλή η κυπριακή παρουσία στο Βελιγράδι

Αρκετά καλή η κυπριακή παρουσία στο Βελιγράδι

από KOEAS

Η παρουσία και των τεσσάρων αθλητών μας στο «ασημένιο» διεθνές μίτινγκ κλειστού στίβου του Βελιγραδίου, το οποίο διεξήχθη το βράδυ της Τετάρτης 15 Φεβρουαρίου 2023, κρίνεται αρκετά ικανοποιητική. Και τα τέσσερα παιδιά που έλαβαν μέρος είτε πέτυχαν νέες ατομικές επιδόσεις είτε τις ισοφάρισαν είτε έκαναν την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση. Συγκεκριμένα, η Ολίβια Φωτοπούλου ισοφάρισε το δικό της παγκύπριο ρεκόρ των 7.27 στα 60μ., που πέτυχε μόλις πριν από τέσσερις ημέρες στον Πειραιά. Η Δάφνη Γεωργίου έριξε ακόμη περισσότερο την ατομική της επίδοση στα 60μ. με εμπόδια, τρέχοντας σε 8.11. Η Φίλιππα Φωτοπούλου Καβίτεν πέτυχε την καλύτερη φετινή της επίδοση στο μήκος, με 6,37μ., ενώ ο Σταύρος Αυγουστίνου ισοφάρισε την ατομική του επίδοση στα 60μ. με 6.84. Αρκετά ικανοποιητικές ήταν και οι θέσεις των παιδιών, καθώς η Ολίβια Φωτοπούλου και η Δάφνη Γεωργίου τερμάτισαν 2ες, η Φίλιππα Καβίτεν κατέλαβε την 3η θέση, με τον Σταύρο Αυγουστίνου να τερματίζει 8ος. Πιο αναλυτικά:

Επεισοδιακός ήταν ο τελικός στα 60μ. γυναικών στο «Μπάνιτσα Αθλέτικ Χολ», αφού έξι αθλήτριες χρειάστηκαν να στηθούν στο βατήρα τέσσερις φορές, εξαιτίας τριών άκυρων εκκινήσεων! Από τις άκυρες εκκινήσεις αποκλείστηκαν από την κούρσα η Ισραηλινή Βάισμαν και η Σερβίδα Τίρνανιτς, ενώ η μία κακώς επανακλήθηκε. Στην τέταρτη εκκίνηση η Ολίβια Φωτοπούλου ανέπτυξε εξαιρετικά ταχύτητα και κατάφερε να τερματίσει στη 2η θέση με 7.27, ισοφαρίζοντας το δικό της παγκύπριο ρεκόρ που πέτυχε το Σάββατο (11/2) στο ΣΕΦ. Μπροστά από την αθλήτρια του Κώστα Βογιατζάκη τερμάτισε η χάλκινη Ολυμπιονίκης, παγκόσμια πρωταθλήτρια, πρωταθλήτρια Ευρώπης και με πολλές πολλές διεθνείς δάφνες, Βρετανίδα Ντίνα Άσιερ Σμιθ με 7.13 και αμέσως πίσω της η 19χρονη Ελληνίδα Πολυνίκη Εμμανουηλίδου με 7.30, που αποτελεί ατομική επίδοση. Στα ημιτελικά η Φωτοπούλου δεν έδωσε πολλές δυνάμεις, τερματίζοντας 3η στη δεύτερη σειρά με 7.50, που ήταν αρκετό να την περάσει στον τελικό.

Η πρώτη που ολοκλήρωσε τον αγώνα της στο Βελιγράδι, ήταν η δίδυμη αδελφή της Ολίβιας, η Φίλιππα Καβίτεν, λαμβάνοντας μέρος στο μήκος. Η Φωτοπούλου – Καβίτεν βελτίωσε την φετινή επίδοσή της, καθώς πήδηξε στη δεύτερη προσπάθειά της στα 6,37μ., χωρίς ωστόσο να μπορέσει ακόμη να βρει τη σωστή φόρα και την ταχύτητα που χρειάζεται για τα μεγάλα άλματα, καθώς είχε τρία άκυρα, αλλά φαίνεται πως βρίσκεται στον σωστό δρόμο και είναι θέμα χρόνου να φτάσει πιο μακριά. Τα άλλα δύο έγκυρά της αθλήτριας του Τζον Χέρμπερτ ήταν 6,25μ. και 5,98μ. Με τα 6,37μ. η Φωτοπούλου – Καβίτεν κατέλαβε την 3η θέση, πίσω από τη Σερβίδα Γκαρντάσεβιτς (6,69μ.) και την Πορτογαλίδα Βέιγκα (6,40μ.).

Στο Βελιγράδι έλαβαν μέρος και δύο αθλητές του Αντώνη Γιαννουλάκη, οι οποίοι έδειξαν πως έκαναν αρκετά καλή δουλειά στην προετοιμασία, με αποτέλεσμα να καταγράφουν τις καλύτερες επιδόσεις στην καριέρα τους αυτήν την περίοδο. Η Δάφνη Γεωργίου είχε καταπληκτική ανάπτυξη στην ταχύτητά της στον τελικό των 60μ. με εμπόδια, με αποτέλεσμα να τερματίσει στη 2η θέση με 8.11, πετυχαίνοντας σε μία ακόμα κούρσα ατομική επίδοση. Μπροστά της τερμάτισε η Ουγγαρέζα Γκρέτα Καρέκες με 8.07 και πίσω της η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Ελισσάβετ Πεσιρίδου με 8.18. Η Γεωργίου έκανε γρήγορη κούρσα και στα ημιτελικά, τερματίζοντας στην 3η θέση με 8.18 και σύμπτωση μπροστά της με τον ίδιο χρόνο (8.12) τερμάτισαν οι Πεσιρίδου και Καρέκες!

Ισοφάριση της ατομικής του επίδοσης, την οποία πέτυχε στις 4 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, με 6.84 στα 60μ., κατέγραψε στη δεύτερη από τις τρεις ημιτελικές σειρές στο Βελιγράδι ο Σταύρος Αυγουστίνου, ο οποίος πέρασε στον τελικό με χρόνο. Στον τελικό, στον οποίο υπήρξε μία άκυρη εκκίνηση χωρίς ευθύνη κάποιου αθλητή, ο Αυγουστίνου έφυγε καλά, αλλά φάνηκε στα τελευταία μέτρα να τον ενόχλησε κάτι και έχασε τον βηματισμό του, τερματίζοντας στην 8η θέση με 6.89.

Print Friendly, PDF & Email
X