Αρχική Ανακοινώσεις Άρχισε ο δεύτερος κύκλος των Διαδικτυακών Σεμιναρίων Γυναικών

Άρχισε ο δεύτερος κύκλος των Διαδικτυακών Σεμιναρίων Γυναικών

από KOEAS

Μετά την επιτυχία της πρώτης σειράς των Διαδικτυακών Σεμιναρίων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, που αφορούν την Ηγεσία των Γυναικών, η πρωτοβουλία συνεχίζεται και αυτή τη χρονιά με ένα νέο κύκλο Σεμιναρίων, ο οποίος θα διαρκέσει μέχρι και τον Ιούνιο του 2022. Τα Σεμινάρια, τα οποία ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2020 και ολοκληρώθηκαν κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, παρακολούθησαν πάνω από 120 γυναίκες και περισσότερες από 20 Ομοσπονδίες – Μέλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας συμμετείχαν σε αυτά. Τα διαδικτυακά Σεμινάρια είχαν μεγάλη επιτυχία και έτσι αποφασίστηκε όπως διεξαχθεί και δεύτερος κύκλος.

Στην Κύπρο τον πρώτο κύκλο παρακολούθησαν 10 γυναίκες πρωταθλήτριες, προπονήτριες ή που είναι ενεργά αναμειγμένες στον αθλητισμό της Κύπρου. Οι γυναίκες που συμμετέχουν στα Σεμινάρια αυτά, θα έχουν την δυνατότητα να γίνουν ηγέτιδες στον αντίστοιχο τομέα τους, ανεξάρτητα από την ηλικία ή το υπόβαθρό τους. Στόχος των Σεμιναρίων είναι η εκπαίδευση των γυναικών σε θέματα Ηγεσίας, καθώς και η ενίσχυση της θέσης τους σε τοπικό -αρχικά- επίπεδο στη χώρα μας, έτσι ώστε αυτό να τους παρέχει τις ικανότητες, αλλά και να αποτελέσει την έμπνευση για ανάμειξη τους, μελλοντικά, σε διεθνές επίπεδο.

Στη χώρα μας την πρώτη και δεύτερη σειρά των σεμιναρίων αυτών παρουσιάζει, εκ μέρους της ΚΟΕΑΣ, η Τεχνικός Στίβου κ. Μαριάννα Χαραλάμπους, έχοντας ως συνεργάτιδά  της την κ. Ξένια Αργειτάκη από τον ΣΕΓΑΣ, οι οποίες συνεργάζονται για τη διεξαγωγή αυτών των Σεμιναρίων και όταν διεξάγονται στην Ελλάδα. Η κ. Χαραλάμπους εκπαιδεύτηκε σε Σεμινάρια που διεξήγαγε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία από το 2015 μέχρι και το 2019. Το 2019 ορίστηκε ως συντονίστρια και εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, για να παρουσιάσει στη χώρα μας τα συγκεκριμένα Σεμινάρια.

Τον δεύτερο κύκλο των διαδικτυακών Σεμιναρίων της ΚΟΕΑΣ, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου, θα παρακολουθήσουν οι ακόλουθες γυναίκες, που είναι ενεργά αναμεμειγμένες, με ξεχωριστή ιδιότητα, στον Στίβο: Αγνή Χαραλάμπους, Άννα Φοιτίδου, Έλενα Αγαμέμνονος, Κατερίνα Στυλιανού, Χριστιάνα Μενελάου, Άντρη Αρέστη, Εύη Κωνσταντίνου, Ναταλία Ευαγγελίδου, Μαρία Ονησιφόρου, Λεοντία Καλλένου, Γαβριέλα Σοφοκλέους και Μαριλένα Σοφοκλέους.

* Στη φωτογραφία, οι συμμετέχουσες στο πρώτο σεμινάριο του δεύτερου κύκλου, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2021.

Print Friendly, PDF & Email
X