Αρχική Ανακοινώσεις Άρχισε το τριήμερο διαδικτυακό συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου

Άρχισε το τριήμερο διαδικτυακό συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου

από KOEAS

Άρχισε νωρίς το πρωί σήμερα Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020, και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή (16/10) το ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου. Υπό κανονικές συνθήκες το συνέδριο θα το φιλοξενούσε το Τάλιν της Εσθονίας, όμως, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, το εκτελεστικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας αποφάσισε τον Ιούνιο, όπως αυτό διεξαχθεί διαδικτυακά. Έτσι, τα 50 μέλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, θα συνδεθούν από τις χώρες τους για να συζητήσουν τα θέματα, που θα θέσουν επί τάπητος, ο προσωρινός πρόεδρος της Ε.Ο.Σ. Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ και ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σεμπάστιαν Κόου.

Οι Καραμαρίνοφ και Κόου θα αναλύσουν στα μέλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, τη «νέα κανονικότητα», που έφερε στον αθλητισμό, και στη ζωή μας γενικότερα, η πανδημία του κορονοϊού. Ο κ. Καραμαρίνοφ θα επαινέσει την εφευρετικότητα των Ομοσπονδιών – μελών της Ε.Ο.Σ. στην αντιμετώπιση της πανδημίας και θα δώσει έμφαση στην «επιστροφή στον στίβο με ρεαλιστικό, ασφαλή και οργανωμένο τρόπο». Επίσης, θα γίνει αναφορά στον καταρτισμό του ημερολογιακού προγραμματισμού, για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις του 2021, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

«Μέχρι στιγμής, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία αντέδρασε δυναμικά για να προστατεύσει το άθλημά μας και τους αθλητές μας. Όμως τώρα, πρέπει να προγραμματίσουμε την επιστροφή στον στίβο με ρεαλιστικό, ασφαλή και οργανωμένο τρόπο. Πρέπει να επιστρέψουμε στις διοργανώσεις όσο καλύτερα μπορούμε και να επαναφέρουμε τους αθλητές μας στην καρδιά του αθλήματός μας», ανέφερε ο κ. Καραμαρίνοφ, ενόψει του διαδικτυακού συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Η βασική ομιλία του Σεμπάστιαν Κόου θα επικεντρωθεί στο θέμα του εκσυγχρονισμού και του τρόπου με τον οποίο ο στίβος πρέπει να προσαρμοστεί, προκειμένου να ευδοκιμήσει σε έναν μετά-πανδημικό κόσμο. «Ως άθλημα είμαστε πολύ συντηρητικοί. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε αυτό και να θέσουμε μία πρόκληση στον εαυτό μας», ανέφερε πριν από το διαδικτυακό συνέδριο ο κ. Κόου.

Το ενθαρρυντικό και γεμάτο δράση πρόγραμμα του τριημέρου θα περιλαμβάνει, επίσης, ένα Φόρουμ Αθλητών για πρώτη φορά. Ο Ολυμπιονίκης και πρωταθλητής Ευρώπης στον ακοντισμό, Τόμας Ρόλερ, συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους ομιλητές, αναλύοντας την προσωπική επωνυμία (personal branding) και τη χορηγία, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Τζον Ριντγκέον, θα μιλήσει για το θέμα της διπλής καριέρας των κορυφαίων αθλητών.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται, επίσης, το πρώτο ψηφιακό φόρουμ, που θα συζητήσει το μέλλον της διαχείρισης δεδομένων στον στίβο και πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία για την περαιτέρω προώθηση του στίβου. Το τριήμερο διαδικτυακό συνέδριο θα ακολουθήσει μία σειρά εργαστηρίων τις επόμενες εβδομάδες, τα οποία θα ασχοληθούν με διάφορα θέματα και πρωτοβουλίες, υπό την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, όπως το «I Run Clean», το DNA και τη βιωσιμότητα.

Να σημειώσουμε ότι την ΚΟΕΑΣ, στο τριήμερο διαδικτυακό συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, θα εκπροσωπήσουν ο πρόεδρος Περικλής Μάρκαρης και ο γενικός γραμματέας Κυριάκος Μιχαήλ και η διοικητική λειτουργός Κάτια Ευαγγέλου.

Print Friendly, PDF & Email
X