Αρχική Ανακοινώσεις Αρχίζει η δράση στο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας

Αρχίζει η δράση στο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας

από KOEAS

Το 16ο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας ανοίγει την αυλαία του τη Δευτέρα (25/7/22), στην Μπάνσκα Μπίστριτσα στη Σλοβακία, με τη συμμετοχή και αθλητών του στίβου. Στην πολυαθληματική αυτή διοργάνωση, την ευθύνη της οποίας έχουν οι Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές, ο κυπριακός στίβος μάς έχει χαρίσει τις περισσότερες επιτυχίες, καθώς από τα 17 μετάλλια που κερδίσαμε στην ιστορία των 15 προηγούμενων διοργανώσεων, τα 15 τα έχει κατακτήσει ο στίβος (5-5-5) και τα δύο (0-0-2) το τζούντο. Στη φετινή διοργάνωση, στην οποία έχουν δικαίωμα συμμετοχής παιδιά ηλικίας 15 και 16 χρόνων (στον στίβο), η Κύπρος εκπροσωπείται με 27 αθλητές και αθλήτριες, 10 από τους οποίους προέρχονται από τον κλασικό αθλητισμό.

Στην πρώτη ημέρα της φετινής διοργάνωσης, στον στίβο θα λάβουν μέρος τρία παιδιά, με τη δράση να αρχίζει στις 18:00 (ώρα Κύπρου, 17:00 ώρα Σλοβακίας), στο Εθνικό Στάδιο Στίβου (Národný atletický štadión) της Μπάνσκα Μπίστριτσα, χωρητικότητας 7.900 θέσεων. Στις 18:20 θα αρχίσουν τα δύο προκριματικά γκρουπ του άλματος σε μήκος κοριτσιών, με τη συμμετοχή 18 αθλητριών, ανάμεσά τους και η Σταύρια Αγγελή, η οποία έχει φετινή επίδοση στα 5,46μ. και θα πρέπει να υπερβάλει εαυτόν για να βρεθεί στην πρώτη δωδεκάδα του τελικού.

Στις 18:38 είναι προγραμματισμένη η δεύτερη σειρά των 400μ. αγοριών, με τον Ευάγγελο Πογιατζή (ατομική 49.82) να τρέχει από τον τρίτο διάδρομο και να είναι σε θέση να εξασφαλίσει την πρόκρισή του για τον τελικό. Συνολικά θα διεξαχθούν τρεις σειρές, με συνολική συμμετοχή 17 παιδιών. Στον τελικό θα περάσουν οι δύο πρώτοι κάθε σειράς και οι δύο καλύτεροι χρόνοι. Μία ώρα αργότερα (19:38), θα τρέξει στα 400μ. κοριτσιών, στη δεύτερη σειρά από τον 5ο διάδρομο, η Ελεάνα Μαρία Ολύμπιος (ατομική 58.20), με στόχο μία θέση για τον τελικό στον ανταγωνισμό με άλλες 17 αθλήτριες. Και σε αυτό το αγώνισμα θα διεξαχθούν τρεις σειρές και θα περάσουν στον τελικό οι δύο πρώτες κάθε σειράς και οι δύο καλύτεροι χρόνοι.

* Ο τελικός του μήκους Κοριτσιών είναι προγραμματισμένος για την Τρίτη (26/7) και οι τελικοί στα 400μ. αγοριών και κοριτσιών για την Πέμπτη (28/7).

* Να σημειώσουμε, επίσης, ότι η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή επέλεξε την Άντρη Δημητρίου (στίβος) και τον Πέτρο Χριστοδουλίδη (τζούντο), να είναι οι σημαιοφόροι της κυπριακής αποστολής στην Τελετή Έναρξης της διοργάνωσης, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (24/7).

* Στη φωτογραφία, τα τρία παιδιά που μπαίνουν πρώτα στη δράση στο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας, Σταύρια Αγγελή, Ευάγγελος Πογιατζής και Ελεάνα Μαρία Ολύμπιος.

Print Friendly, PDF & Email
X