Αρχική Ανακοινώσεις Αρχίζει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Αρχίζει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

από KOEAS

Το Σάββατο 22 Αυγούστου ξεκινάει στο Πεκίνο το 15ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών.  Στη «Φωλιά του Πουλιού», στο στάδιο όπου το 2008 διεξήχθησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα παραταχθούν κορυφαία ονόματα του παγκόσμιου στίβου και για δέκα ημέρες  θα χαρίσουν στους φιλάθλους ωραίες στιγμές.  Τους αγώνες θα μεταδίδει το ΡΙΚ 2 καθημερινά από τις 22 Αυγούστου μέχρι και τις 30,  από τις 12 το μεσημέρι.

Η μεγαλύτερη διάκριση που είχε η Κύπρος σε αυτή τη διοργάνωση ήταν με τον Κυριάκο Ιωάννου στο ύψος το 2009 στο Βερολίνο,  όπου κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο με 2.32μ. Ο παγκοσμιονίκης πρωταθλητής μας στην προηγούμενη διοργάνωση που διεξήχθη στην Οσάκα το 2007 είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο με 2.35μ. που αποτελεί μέχρι σήμερα το παγκύπριο ρεκόρ.

Ο Ιωάννου αν και είχε το όριο για το Πεκίνο, επέλεξε να μη συμμετάσχει για να προετοιμαστεί για την ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ του 2016 που θα γίνει στο Ρίο της Βραζιλίας.

Η Ελένη Αρτυματά πέτυχε τη σημαντικότερη διάκριση από πλευράς αθλητριών, αφού το 2009 στο Βερολίνο ήταν 8η στα 200μ.

Πρώτη στη μάχη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ρίχνεται η ΡΑΜΟΝΑ ΠΑΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, η οποία θ’ αγωνιστεί την Κυριακή 23 Αυγούστου στα προκριματικά των 100μ.

Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΡΕΛΛΗΣ  θ’ αγωνιστεί στη Δισκοβολία την Πέμπτη 27 Αυγούστου και ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΝΔΡΟΚΟΥΚΗΣ στο ύψος την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015.

Print Friendly, PDF & Email
X