Αρχική Ανακοινώσεις Αρχίζει το Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου

Αρχίζει το Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου

από KOEAS

Στο Βίλνιους της Λιθουανίας μαζεύεται το επόμενο τριήμερο (19 – 21 Οκτωβρίου 2023), η ηγεσία των Ομοσπονδιών – μελών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, καθώς εκεί θα διεξαχθεί το Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, με τη συμμετοχή πέραν των 300 Συνέδρων. Την Κυπριακή Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Αθλητισμού Στίβου θα εκπροσωπήσουν στο Συνέδριο ο πρόεδρος Περικλής Μάρκαρης και ο γενικός διευθυντής Αντώνης Γεωργαλλίδης, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με ομολόγους τους των άλλων ευρωπαϊκών Ομοσπονδιών και να συζητήσουν διάφορα θέματα που απασχολούν τον στίβο και να συσφίξουν περισσότερο τις σχέσεις της ΚΟΕΑΣ με διάφορες ευρωπαϊκές Ομοσπονδίες. Ιδιαίτερα σημαντική θα είναι και η σύσκεψη των Ομοσπονδιών – μελών των Μικρών Κρατών Ευρώπης, καθώς θα υπάρχουν και εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, με τον Περικλή Μάρκαρη να επαναδιεκδικεί τη θέση του αντιπροέδρου. Επιπρόσθετα, σημαντική θα είναι και η συνεδρίαση των Ομοσπονδιών – μελών της Βαλκανικής Ομοσπονδίας, η οποία το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο, μετά τις επεισοδιακές εκλογές του Απριλίου. Αναμένεται να τεθούν επί τάπητος πολλά θέματα, που απασχολούν όλα τα μέλη της Βαλκανικής Ομοσπονδίας, με στόχο την αναδιάρθρωση και αναμόρφωση των διοργανώσεών της, κάθε ηλικιακής κατηγορίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, με επικεφαλής τον πρόεδρο Ντρόμπρομιρ Καραμαρίνοφ, θα έχει την ευκαιρία, μία ημέρα πριν από την έναρξη του Συνεδρίου (Τετάρτη, 18/10), να πραγματοποιήσει τη δική του συνεδρίαση και να ενσκήψει στα πολλά σημαντικά θέματα, αλλά και να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα για το Συνέδριο. Η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας θα ολοκληρωθεί το πρωί της Πέμπτης (19/10) και το απόγευμα, με τη συμμετοχή και των Ομοσπονδιών – μελών, θα γίνει η συζήτηση για το αγωνιστικό καλεντάρι του 2024. Θυμίζουμε ότι η ΚΟΕΑΣ θα πραγματοποιήσει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το διεθνές μας μίτινγκ (Cyprus International Athletics Meeting), ενημερώνοντας ήδη την Παγκόσμια και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, ότι αυτό είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το Σάββατο 25 Μαΐου 2024, στο «Τσίρειο Στάδιο» Λεμεσού. Το μίτινγκ μας και τη νέα χρονιά θα παραμείνει στα «χάλκινα» της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Στη διάρκεια της δεύτερης ημέρας, Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023, θα πραγματοποιηθούν διάφορα «εργαστήρια» (τα λεγόμενα workshops), στα οποία οι σύνεδροι θα ενημερωθούν και θα συζητήσουν διάφορα θέματα που αφορούν τον στίβο και όχι μόνο. Τα «εργαστήρια» αυτά είναι τα ακόλουθα:

09:00 – 10:15: Εργαστήριο 1, Επανασχεδιασμός των διοργανώσεων (Reimagining Competition)

09:00 – 10:15: Εργαστήριο 2, Μοντέλα Εισοδήματος (Income Models)

10:45 – 12:00: Εργαστήριο 3, Βιωσιμότητα (Sustainability)

10:45 – 12:00: Εργαστήριο 4, Ψηφιοποίηση (Digitalisation)

14:00 – 15:15: Εργαστήριο 5, Συμμετοχή φιλάθλων (Fan Engagement)

14:00 – 15:15: Εργαστήριο 6, Στίβος για όλους (Athletics for all)

15:45 – 17:00: Εργαστήριο 7, Συμμετοχή αθλητών (Engaging Athletes)

15:45 – 17:00: Εργαστήριο 8, Διαφορά στην ανάπτυξη του φύλου και στους τρανς αθλητές (Difference in Sex Development and Transgender Athletes)

Το πρωινό του Σαββάτου, 21 Οκτωβρίου 2023 (09:00 – 12:00), θα πραγματοποιηθεί το φόρουμ των ηγετών των Ομοσπονδιών – μελών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν συνεδριάσεις ξεχωριστών ενώσεων χωρών, όπως της Βαλκανικής, της Σκανδιναβικής, των Μικρών Κρατών και άλλες, ενώ θα συνεδριάσει και η Επιτροπή Αθλητών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, στην οποία θυμίζουμε ότι μέλος είναι και ο πρωταθλητής μας Μίλαν Τράικοβιτς.

Η τελετή απονομής των επάθλων στους κορυφαίους

Η φετινή Σύνοδος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου θα κλείσει με τον πιο ωραίο τρόπο, με την τελετή απονομής των επάθλων στους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες της χρονιάς και τα ανατέλλοντα αστέρια (20:30 – 23:00). Η τελετή, επονομαζόμενη ως «Golden Tracks» θα μεταδίδεται απευθείας από το κανάλι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου (European Athletics) στο Youtube. Πέραν των βραβείων στους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες της χρονιάς, θα απονεμηθούν έπαθλα και σε άλλες κατηγορίες, όπως στην καλύτερη Ομοσπονδία, καλύτερο προπονητή, καλύτερη γυναίκα ηγέτιδα, θα υπάρχει και το βραβείο προέδρου και κάποιες τιμητικές βραβεύσεις.

Θυμίζουμε ότι, μετά την ψήφο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, των Ομοσπονδιών – μελών, των δημοσιογράφων και του κοινού, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ανακοίνωσε τους τρεις επικρατέστερους ανά κατηγορία, που είναι οι ακόλουθοι:

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ

– Αρμάντ Ντουπλάντις (Σουηδία), επί κοντώ

– Γιάκομπ Ινγκεμπρίγκτσεν (Νορβηγία), μεσαίες αποστάσεις

– Μιλτιάδης Τεντόγλου (Ελλάδα), μήκος

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΘΛΗΤΡΙΑ

– Φέμκε Μπολ (Ολλανδία), 400μ., 400μ. εμπόδια

– Γιαροσλάβα Μάχουτσιχ (Ουκρανία), ύψος

– Μαρία Πέρεθ (Ισπανία), 20χμ, 35χμ Βάδην

ΑΝΑΤΕΛΛΟΝ ΑΣΤΕΡΙ ΑΝΔΡΑΣ

– Ματία Φουρλάνι (Ιταλία), μήκος

– Χάβαρντ Μπένταλ Ινγκβάλντσεν (Νορβηγία), 400μ.

– Νιλς Λάρος (Ολλανδία), μεσαίες αποστάσεις

ΑΝΑΤΕΛΛΟΝ ΑΣΤΕΡΙ ΓΥΝΑΙΚΑ

– Ρασιντάτ Αντεκέλε (Ιρλανδία), 400μ.

– Αγκάτε Κάουνε (Λετονία), μεσαίες αποστάσεις

– Αντζελίνα Τόπιτς (Σερβία), ύψος

Print Friendly, PDF & Email
X