Αρχική Ανακοινώσεις Ατομική βελτίωση και ημιτελικά στοχεύει η Φωτοπούλου

Ατομική βελτίωση και ημιτελικά στοχεύει η Φωτοπούλου

από KOEAS

Από νωρίς στη χρονιά στον κλειστό στίβο, η Ολίβια Φωτοπούλου έδειξε να είναι γρηγορότερη από ποτέ, αφού στις 16 Ιανουαρίου κατάφερε να καταρρίψει το δικό της παγκύπριο ρεκόρ στα 200μ., τρέχοντας σε 23.46. Τις επόμενες ημέρες, όμως, πέρασε κάπως δύσκολα, με προβλήματα υγείας, που την κράτησαν για περίπου ένα μήνα μακριά από αγώνες. Το πρόβλημα αυτό την καθυστέρησε από το να μπει στη γρήγορη πίστα των 60 μέτρων, κάτι που έκανε στις 19 Φεβρουαρίου, γνωρίζοντας πως τα χρονικά περιθώρια για πρόκριση στο Παγκόσμιο Κλειστού στενεύουν, καθώς η επίτευξη του ορίου 7.30 εξέπνεε στις 7 Μαρτίου.

Παρά την πίεση που ένιωθε κατάφερε να αγωνιστεί στο Πανελλήνιο και το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, δείχνοντας να βελτιώνεται ολοένα και περισσότερο. Το πιο σημαντικό για την 25χρονη πρωταθλήτριά μας ήταν ότι στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης κέρδισε την πρώτη θέση, ισοφαρίζοντας την ατομική της επίδοση, τα 7.35. Η επιτυχία αυτή, το να αναδειχθεί δηλαδή χρυσή Βαλκανιονίκης, της πρόσθεσαν σημαντικούς βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη (world ranking) και την έφεραν στην 120η θέση των δρόμων ταχύτητας. Ωστόσο, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, κάθε χώρα δικαιούται να λάβει μέρος το πολύ με δύο αθλητές / αθλήτριες σε κάθε αγώνισμα, με εξαίρεση τις ειδικές κάρτες ελεύθερης συμμετοχής (wild cards). Με το φιλτράρισμα αυτό, των δύο συμμετοχών από κάθε χώρα, η Ολίβια Φωτοπούλου πετάγεται στην 56η θέση. Έτσι, από τη στιγμή που δεν γέμισαν με το όριο (7.30) οι 56 διαθέσιμες θέσεις για το Παγκόσμιο του Βελιγραδίου, η Παγκόσμια Ομοσπονδία έστειλε στην ΚΟΕΑΣ πρόσκληση συμμετοχής στην Ολίβια Φωτοπούλου στα 60μ., η οποία βέβαια έγινε δεκτή με χαρά.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου θα διεξαχθεί στο Βελιγράδι από τις 18 έως τις 20 Μαρτίου 2022, με την Ολίβια Φωτοπούλου να μπαίνει από την πρώτη ημέρα στη δράση. Οι σειρές του πρώτου γύρου στα 60μ. γυναικών είναι προγραμματισμένες για την Παρασκευή, 18 Μαρτίου, στις 10:15 το πρωί (11:15 για μας στην Κύπρο). Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 18:10 (19:10) είναι προγραμματισμένες οι ημιτελικές σειρές, με τον τελικό να διεξάγεται το βράδυ στις 20:55 (21.55) και να κλείνει το πρόγραμμα της πρεμιέρας.

Με την Ολίβια Φωτοπούλου μιλήσαμε για το επικείμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, στο οποίο ξεκάθαρος στόχος της είναι η ατομική βελτίωση, με την ευχή ο χρόνος της να της δώσει την πρόκριση για τα ημιτελικά. Πιο κάτω σας παρουσιάζουμε τη συνέντευξη με την 25χρονη πρωταθλήτριά μας.

Ερ.: Εκεί που έβαλες το μυαλό σου σε… χαλάρωση, έπειτα από δύσκολη χειμερινή περίοδο, ξαφνικά σου ήρθε αυτή η φανταστική ευκαιρία να λάβεις μέρος σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα, που είναι το όνειρο για κάθε αθλητή. Ποια ήταν η πρώτη αντίδρασή σου, όταν σε ενημέρωσαν από την ΚΟΕΑΣ, ότι έχεις λάβει πρόσκληση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου;

«Ενθουσιάστηκα πάρα πολύ με την πρόσκληση και περιμένω τη στιγμή που θα αγωνιστώ με τις καλύτερες του κόσμου».

Ερ.: Πώς θα προετοιμαστείς τις επόμενες ημέρες;

«Θα προπονηθώ και θα προετοιμαστώ με τον ίδιο τρόπο που προετοιμάζομαι για όλους τους αγώνες».

Ερ.: Με ποιο βασικό στόχο θα μεταβείς στο Βελιγράδι;

«Ο βασικός μου στόχος είναι να βελτιώσω την ατομική μου επίδοση και με μια καλύτερη επίδοση να καταφέρω να προκριθώ στην επόμενη φάση».

Ερ.: Τα τελευταία τρία χρόνια ζεις και προπονείσαι στη Βαλένθια. Πόσο σε βοήθησε αυτό ώστε να δείξεις αυτήν τη μεγάλη πρόοδο και να βελτιώσεις όλες τις ατομικές σου επιδόσεις;

«Με τον προπονητή μου Ραφαέλ Μπλανκέρ έχουμε δουλέψει αρκετά και προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε τις ατέλειές μου. Έτσι βελτιώθηκα αρκετά και υπάρχουν ακόμη περιθώρια βελτίωσης για να μπορέσω να τρέξω ακόμη γρηγορότερα. Το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι μου έχει τρομερή εμπιστοσύνη και πιστεύει πολύ σε μένα και έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία και επικοινωνία, οπότε βοηθάει το να είσαι σε καλό κλίμα και να έχεις δίπλα σου ανθρώπους που θέλουν το καλύτερο για σένα».

Ερ.: Ταυτόχρονα με την ενασχόλησή σου με τον στίβο, συνεχίζεις τις σπουδές σου και στην εμβρυολογία, κυνηγώντας φέτος το Μάστερ σου. Πόσο δύσκολο είναι τα συνδυάζεις αυτά τα δύο;

«Όσο δύσκολο και αν είναι, να συνδυάζεις δύο πράγματα που θέλεις να κάνεις στην ζωή σου, πιστεύω ότι με τον σωστό προγραμματισμό και με καθαρό μυαλό όλα γίνονται».

Ερ.: Τα τελευταία χρόνια είσαι η γρηγορότερη αθλήτρια στην Κύπρο. Ποιοι είναι οι στόχοι σου στη χρονιά, αφού μετά την παρουσία σου στο Παγκόσμιο Κλειστού, θα αρχίσει η προετοιμασία και για τον ανοικτό, στον οποίο φέτος υπάρχουν αρκετές διοργανώσεις;

«Ο μεγαλύτερος στόχος είναι το Παγκόσμιο ανοιχτού στίβου και φυσικά η συμμετοχή μου με την εθνική ομάδα στους Μεσογειακούς αγώνες, στους Κοινοπολιτειακούς και Ευρωπαϊκούς Αγώνες. Ο κύριος στόχος είναι η σταδιακή πρόοδός μου και η βελτίωση των ατομικών μου ρεκόρ».

* Στη φωτογραφία, το βάθρο των νικητριών στα 60μ. στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου. Η νίκη της Ολίβιας Φωτοπούλου ήταν αυτή που την έστειλε στο Παγκόσμιο Κλειστού του Βελιγραδίου.

Print Friendly, PDF & Email
X