Αρχική Ανακοινώσεις Ατομικό η Ολίβια Φωτοπούλου – Αποτελέσματα στην Ελλάδα

Ατομικό η Ολίβια Φωτοπούλου – Αποτελέσματα στην Ελλάδα

από KOEAS

Το Σάββατο (21/1/23) το απόγευμα, η Ολίβια Φωτοπούλου έκανε τις πρώτες δύο κούρσες της στη χρονιά, οι οποίες ήταν ουσιαστικά προπονητικού χαρακτήρα. Η πρωταθλήτριά μας στους δρόμους ταχύτητας πήγε στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, για να τρέξει στα 60μ. του τοπικού πρωταθλήματος κλειστού στίβου όλων των ηλικιακών κατηγοριών και ήταν η μοναδική ξένη που συμμετείχε στο μίτινγκ. Ωστόσο, το σημαντικό ήταν πως η αθλήτρια του Κώστα Βογιατζάκη έτρεξε σε διάστημα μίας ώρας δύο φορές τα 60μ. σε ακριβώς τον ίδιο χρόνο, τα 7.34 (!), κερδίζοντας και τα ημιτελικά και τον τελικό. Το 7.34 αποτελεί την καλύτερη επίδοση στην καριέρα της Φωτοπούλου (είχε 7.35) και δείχνει πως βρίσκεται στον ιδανικό δρόμο για ακόμα γρηγορότερες κούρσες και σύντομα να καταρρίψει το παγκύπριο ρεκόρ της Ραμόνας Παπαϊωάννου, που είναι 7.33.

Οι κυπριακές συμμετοχές στην Ελλάδα

Έντονο σε αγωνιστική δραστηριότητα ήταν το πρώτο σαββατοκύριακο ουσιαστικά του κλειστού στίβου, από πλευράς των Κύπριων αθλητών και αθλητριών, οι οποίοι από την επόμενη εβδομάδα θα λαμβάνουν μέρος σε μεγαλύτερο αριθμό σε μίτινγκ στο εξωτερικό. Το Σάββατο (21/1/23) διεξήχθησαν δύο Ημερίδες στην Ελλάδα, μία στην Αθήνα στον Άγιο Κοσμά και μία στη Θεσσαλονίκη στους Αμπελόκηπους. Στην Αθήνα έκανε την πρώτη φετινή του εμφάνιση ο Βασίλης Κωνσταντίνου, ο οποίος κατέκτησε την πρώτη θέση στο ύψος με 2,09μ., χωρίς να είναι απόλυτα ικανοποιημένος, όμως ο χρόνος είναι με το μέρος του για μεγαλύτερα άλματα. Ο Κωνσταντίνου πέρασε με την πρώτη τα 2,00μ., με τη δεύτερη τα 2,06μ., με την τρίτη τα 2,09μ. και απέτυχε τρεις φορές στα 2,15μ.

Την καλύτερη επίδοσή της στον κλειστό στίβο σημείωσε η Παρασκευούλα Θρασυβούλου στη σφαιροβολία, ρίχνοντας από την πρώτη προσπάθειά της στα 14,46μ., που την κατέταξαν στην 3η θέση. Η Θρασυβούλου έριξε κατά σειρά: 14,46μ., 13,76μ., άκυρη, 13,98μ., 14,10μ., 14,21μ. Την 3η θέση κατέλαβε και ο Ανδρέας Καζαμίας στο άλμα επί κοντώ με 4,70μ. Ο Καζαμίας, ο οποίος είναι φοιτητής και ανήκει και στον ΓΣ Κηφισιάς, πέρασε με την πρώτη τα 4,55μ. και τα 4,70μ. και απέτυχε τρεις φορές στα 4,85μ. Άλλη μία φοιτήτρια – αθλήτριά μας στην Αθήνα, η οποία εκπροσωπεί τον ΠΑΣ Ζωγράφου, η Χλόη Χρίστου, κατέλαβε τη 2η θέση στο τριπλούν με 11,84μ., που πέτυχε στην 6η προσπάθειά της και αποτελεί ατομική επίδοση.

Στη Θεσσαλονίκη, δύο παιδιά του επί κοντώ έλαβαν μέρος και οι δύο εκτός συναγωνισμού. Ο Φοίβος Πρωτοπαπάς πέρασε τα 4,10μ., ενώ ο Γεώργιος Ομήρου δεν κατέγραψε επίδοση.

Print Friendly, PDF & Email
X