Αρχική Ανακοινώσεις Ατομικό και κορυφαία στην Ευρώπη η Φίλιππα Φωτοπούλου

Ατομικό και κορυφαία στην Ευρώπη η Φίλιππα Φωτοπούλου

από KOEAS

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μπήκαν στον ανοικτό στίβο οι δίδυμες αδελφές Φωτοπούλου, Φίλιππα και Ολίβια, το Σάββατο 30 Απριλίου 2022. Λαμβάνοντας μέρος στο Πρωτάθλημα Συλλόγων (α΄ γύρος) της Ισπανίας, τα δύο κορίτσια έκαναν πολύ καλή εμφάνιση, εκπροσωπώντας τη Βαλένθια, την οποία βοήθησαν στο μέγιστο για να κερδίσει το δικό της γκρουπ. Η Φίλιππα Φωτοπούλου ήταν εντυπωσιακή στο άλμα σε μήκος, κατακτώντας την πρώτη θέση με 6,61μ. (άνεμος +0,2 μ/δ), σημειώνοντας ατομικό ρεκόρ (είχε 6,58μ.), ενώ παραμένει ως η τρίτη καλύτερη αθλήτρια στην Κύπρο, μετά τη Μαρούλα Λάμπρου (6,80μ.) και τη Νεκταρία Παναγή (6,72μ.).

Η επίδοση της είναι αυτήν τη στιγμή η κορυφαία στην Ευρώπη, έστω και αν βρισκόμαστε νωρίς στη χρονιά και η 10η καλύτερη στον κόσμο. Ωστόσο, το να ξεκινάς μία πολύ απαιτητική χρονιά με ατομικό ρεκόρ και άλμα στα 6,61μ., είναι ενθαρρυντικό για τη συνέχεια. Κατά σειρά τα άλματά της ήταν: 6,29μ., άκυρο, 6,24μ., 6,51μ., 6,61μ. Το τελευταίο άλμα το άφησε η Φίλιππα, καθώς έπρεπε να πάρει ανάσες, αφού λίγη ώρα αργότερα θα έτρεχε με την Ολίβια και στα 100 μέτρα.

Οι διοργανωτές τοποθέτησαν την Ολίβια στον 4ο διάδρομο και τη Φίλιππα τον 8ο, όμως και οι δύο απέδειξαν πως ήταν οι ταχύτερες στην κούρσα κάνοντας το ένα – δύο, με την Ολίβια να κερδίζει σε 11.52 και τη Φίλιππα να ακολουθεί σε 11.77. Ο παράξενος άνεμος που φυσούσε στο Αντουχάρ, εντέλει καταγράφηκε ως αρνητικός 0,2 μ/δ. Η Ολίβια μετείχε και στη σκυταλοδρομία 4Χ100μ., τρέχοντας ως δεύτερη στη σειρά, βοηθώντας τη Βαλένθια να κατακτήσει κι εδώ την πρώτη θέση με 45.91.

Έτσι, τα δυο κορίτσια χάρισαν υπερπολύτιμους βαθμούς στη Βαλένθια (συνολικά 31), η οποία κέρδισε την πρώτη θέση με 235 βαθμούς. Η εξαιρετική παρουσία της Φίλιππας Φωτοπούλου, την ανέδειξε ως την κορυφαία αθλήτρια της διοργάνωσης, για ακόμη μία φορά. Να σημειώσουμε, επίσης, ότι το 6,61μ. της Φίλιππας ήταν η καλύτερη επίδοση και από τους τέσσερις ομίλους, ενώ το 11.52 της Ολίβιας ήταν η τρίτη καλύτερη, που ουσιαστικά είναι η κορυφαία, αφού οι δύο πρώτες έγιναν με ευνοϊκό άνεμο +5,0 μ/δ!

Με το τέλος της διοργάνωσης και αφού επέστρεψαν από το κουραστικό ταξίδι των τεσσερισήμισι ωρών από την πόλη Αντουχάρ στη Βαλένθια, οι δίδυμες αδελφές Φωτοπούλου ετοίμασαν τις βαλίτσες τους και την Πρωτομαγιά ταξίδεψαν για την Αθήνα, εκεί όπου θα παραμείνουν μέχρι τις 8 του μήνα για προετοιμασία σε καλύτερες συνθήκες, ιδιαίτερα καιρικές. Από την Αθήνα θα έρθουν στις 8 Μαΐου στην Κύπρο, για να λάβουν μέρος στο «Cyprus International Athletics Meeting», το οποίο θα διεξαχθεί στο Τσίρειο στις 10 Μαΐου. Στόχος τους είναι να κάνουν αρκετά καλή εμφάνιση στο δικό μας διεθνές μίτινγκ και ακολούθως να συνεχίσουν την προετοιμασία τους στην Αθήνα, καθώς η φετινή χρονιά περιλαμβάνει Μεσογειακούς και Κοινοπολιτειακούς Αγώνες, στους οποίους θέλουν να είναι πανέτοιμες. Μεγάλος στόχος τους είναι να διεκδικήσουν με όλες τους τις δυνάμεις την παρουσία τους σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

* Πληροφοριακά να αναφέρουμε ότι η Βαλένθια (Valencia Club Atletismo), που είναι η πολυνίκης του θεσμού με 26 πρωταθλήματα Ισπανίας, στον δεύτερο γύρο του Πρωταθλήματος Συλλόγων (14 Μαΐου) θα αναμετρηθεί με τις Grupompleo Pamplona At, L’Hospitalet At και AA Catalunya, για την πρόκριση στην τελική φάση, η οποία θα διεξαχθεί στις 11 Ιουνίου. Στον πρώτο γύρο, οι 16 σύλλογοι της Α΄ Κατηγορίας (Division de Honor) ήταν χωρισμένοι σε τέσσερις ομίλους των τεσσάρων. Στον δεύτερο γύρο, με βάση τα αποτελέσματα του πρώτου, θα γίνουν τέσσερις νέοι όμιλοι των τεσσάρων, με τις οκτώ κορυφαίες να περνάνε στον τελικό.

Print Friendly, PDF & Email
X