Αρχική Ανακοινώσεις Βαλκανικό: Με υποψηφιότητες… χρυσαφιού στη δεύτερη ημέρα

Βαλκανικό: Με υποψηφιότητες… χρυσαφιού στη δεύτερη ημέρα

από KOEAS

Με πολύ σημαντικές κυπριακές συμμετοχές θα διεξαχθεί την Κυριακή, 23 Ιουλίου 2023, η δεύτερη και τελευταία ημέρα του 78ου Βαλκανικού Πρωταθλήματος Στίβου Ανδρών / Γυναικών. Στην πόλη Κράλιεβο της Σερβίας βρίσκονται οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριές μας, οι οποίοι θέλουν να εμφανιστούν με την καλύτερη… «στολή» τους στη διοργάνωση και να φτάσουν στην κορυφή των Βαλκανίων, εκπληρώνοντας και τους επιμέρους στόχους τους, που είναι η εξασφάλιση υπερπολύτιμων βαθμών για το Παγκόσμιο της Βουδαπέστης και τους Ολυμπιακούς του Παρισιού. Οι Μίλαν Τράικοβιτς (110μ. εμπόδια), Ναταλία Χριστοφή (100μ. εμπόδια) και Ολίβια Φωτοπούλου (200μ.) έχουν καταγράψει φέτος τις κορυφαίες επιδόσεις από τους αντιπάλους τους που δήλωσαν συμμετοχή και θέλουν πάρα πολύ να το επιβεβαιώσουν στον αγώνα. Θέση στο βάθρο των νικητών μπορούν να κατακτήσουν ακόμη, οι Απόστολος Παρέλλης (δισκοβολία), Φίλιππα Φωτοπούλου (μήκος) και Βαλεντίνα Σάββα (σφυροβολία), ενώ να ολοκληρώσει τις προσπάθειές του μένοντας στην κορυφή, θέλει να κάνει και ο Έλβις Κριούκοφ στο δέκαθλο.

Να δούμε πιο αναλυτικά τις 17 κυπριακές συμμετοχές, στη δεύτερη αγωνιστική ημέρα του Βαλκανικού Πρωταθλήματος, με βάση το ωρολόγιο πρόγραμμα:

* Το πρώτο της μετάλλιο σε Βαλκανικό Πρωτάθλημα θέλει να πανηγυρίσει η 18χρονη Βαλεντίνα Σάββα, η οποία βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση και αισιοδοξεί πως θα ξυπνήσει καλά το πρωί, αφού στις 10:00 (τοπική ώρα) θα πρέπει να αρχίσει τις ρίψεις της στη σφυροβολία. Την καλύτερη βολή της θα κυνηγήσει και η κατά 4 μήνες μικρότερή της, Αιμιλία Κολοκοτρώνη, στοχεύοντας και αυτή το βάθρο των νικητριών.

* Τον χορό στο απογευματινό πρόγραμμα θα ανοίξουν οι δισκοβόλοι, με τον Απόστολο Παρέλλη να επιδιώκει τη μεγάλη βολή, που θα του δώσει άλλο ένα βαλκανικό μετάλλιο, αλλά ταυτόχρονα και για να τον ανεβάσει στην παγκόσμια κατάταξη. Σημαντικό για τον κορυφαίο ρίπτη μας όλων των εποχών είναι να μην αισθανθεί ενοχλήσεις στους ραχιαίους μύες και στα πλευρά, που τον ταλαιπώρησαν το τελευταίο διάστημα. Ο Γιώργος Κονιαράκης θέλει να αξιοποιήσει αυτήν την ευκαιρία, στη μάχη με τους κορυφαίους δισκοβόλους των Βαλκανίων και να πλησιάσει ή να ξεπεράσει τα 60 μέτρα.

* Δύσκολα πέρασε με τη ζέστη και τον καύσωνα τις τελευταίες ημέρες ο Μίλαν Τράικοβιτς, ο οποίος ελπίζει να είναι απόλυτα υγιής το απόγευμα της Κυριακής και να κάνει ακόμα ένα βήμα για τη Βουδαπέστη, αλλά και για το Παρίσι. Ο κορυφαίος εμποδιστής μας έχει τον καλύτερο φετινό χρόνο από τους συμμετέχοντες στα 110μ. με εμπόδια και από τον ίδιο θα εξαρτηθεί, αν θα επιστρέψει έπειτα από 7 χρόνια στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα, με το τρίτο χρυσό μετάλλιό του.

* Μίαν από τις καλύτερες εμφανίσεις θέλει να κάνει και η κορυφαία εμποδίστριά μας, Ναταλία Χριστοφή, για να προσθέσει σημαντικούς βαθμούς στον δρόμο για το Παγκόσμιο, αλλά και για τους Ολυμπιακούς. Η πρωταθλήτριά μας θέλει καθαρή και γρήγορη κούρσα για την πρωτιά στα 100μ. με εμπόδια, έχοντας τον καλύτερο χρόνο από τις συμμετέχουσες. Πολύ σημαντικό είναι το Βαλκανικό Πρωτάθλημα για τη Δάφνη Γεωργίου, η οποία βρίσκεται στο κατώφλι της εξασφάλισης της πρόκρισής της για το Παγκόσμιο και χρειάζεται αρκετά γρήγορη κούρσα, αλλά και καλή κατάταξη.

* Ολοένα και πιο κοντά στο να καταγράψει την κορυφαία επίδοση στην καριέρα της βρίσκεται η Δέσποινα Χαραλάμπους στο ύψος, και αυτός θα είναι ο πρωταρχικός της στόχος στο Κράλιεβο, να κάνει μεγαλύτερο άλμα από το 1,84μ.

* Στα 200μ. των ανδρών, πρωταρχικός στόχος των Σταύρου Αυγουστίνου και Ιωάννη Ανδρέου είναι η ατομική βελτίωση και για τον δεύτερο χρόνος κάτω από το 21.60, που θα του εξασφαλίσει συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Κ20.

* Αντίθετα, στα 200μ. γυναικών, η Ολίβια Φωτοπούλου μπορεί να κοιτάζει με αισιοδοξία την ανάδειξή της για πρώτη φορά σε Βαλκανιονίκη, καθώς διαθέτει τον καλύτερο χρόνο από τις συμμετέχουσες. Η Φωτοπούλου θα κυνηγήσει και πρωτιά και καλό χρόνο, για να σιγουρέψει την παρουσία της στο Παγκόσμιο, αλλά και να βάλει βάσεις για τους Ολυμπιακούς. Η Μαριάννα Πισιάρα θα προσπαθήσει να βελτιωθεί ατομικά και ό,τι προκύψει.

* Την παρουσία καλών και γρήγορων Βαλκάνιων αθλητών στα 800μ. θέλει να αξιοποιήσει ο Σταύρος Σπύρου, για να βελτιώσει την ατομική του επίδοση και αν το επιτρέψουν οι συνθήκες να κυνηγήσει το παγκύπριο ρεκόρ του πατέρα και προπονητή του, Σπύρου Σπύρου (1:47.17).

* Από τον καλύτερο αγώνα στην καριέρα της προέρχεται η Φίλιππα Φωτοπούλου Καβίτεν στη Μασσαλία, με άλματα στα 6,68μ. και 6,58μ. και θέλει να δώσει συνέχεια, για να κερδίσει πολύ σημαντικούς πόντους, τους οποίους χρειάζεται για να ξαναμπεί στις θέσεις πρόκρισης για το Παγκόσμιο. Για την Παντελίτσα Χαραλάμπους πρώτος στόχος είναι άλμα πάνω από 6 μέτρα.

* Σε καλύτερη κατάσταση, σε σχέση με το Σάββατο, αισιοδοξεί πως θα βρεθεί η Παρασκευούλα Θρασυβούλου, βελτιώνοντας την ατομική της επίδοση στη σφαιροβολία.

* Τέλος, ο Έλβις Κριούκοφ θα αρχίσει πρώτος τις κυπριακές προσπάθειες της δεύτερης ημέρας και ίσως τις ολοκληρώσει τελευταίος, έχοντας ως στόχο να κατακτήσει και πάλι την κορυφή των Βαλκανίων στο Δέκαθλο. Ο Κριούκοφ έκλεισε την πρώτη μέρα ευρισκόμενος στην 1η θέση με 3939 βαθμούς, ξέροντας τι πρέπει να κάνει για να παραμείνει στην κορυφή.

Β΄ ΗΜΕΡΑ – ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

ΠΡΩΪ

11:00      110μ. εμπόδια (Α)                Δέκαθλο

(Έλβις Κριούκοφ)

11:00      Σφυροβολία                           Γυναικών

(Βαλεντίνα Σάββα 67,73μ., Αιμιλία Κολοκοτρώνη 63,73μ.)

11:10      Επί κοντώ                             Ανδρών

12:00      Μήκος (Γ)                              Έπταθλο

12:25      3.000μ. στιπλ                        Ανδρών

12:30      Δισκοβολία (Α)                      Δέκαθλο

(Έλβις Κριούκοφ)

13:40      Ακοντισμός (Γ)                      Έπταθλο

14:00      Επί κοντώ (Α)                       Δέκαθλο

(Έλβις Κριούκοφ)

ΑΠΟΓΕΥΜΑ

16:30      Δισκοβολία                            Ανδρών

(Απόστολος Παρέλλης 61,40μ.,  Γιώργος Κονιαράκης 58,32μ.)

17:00      110μ. εμπόδια                       Ανδρών – 2 σειρές

(Μίλαν Τράικοβιτς 13.34)

17:30      100μ. εμπόδια                       Γυναικών – 3 σειρές

(Ναταλία Χριστοφή 12.84, Δάφνη Γεωργίου 13.09)

17:30      Τριπλούν                               Ανδρών

17:40      Ύψος                                     Γυναικών

(Δέσποινα Χαραλάμπους 1,84μ.)

18:15      200μ.                                      Ανδρών – 3 σειρές

(Σταύρος Αυγουστίνου 21.42, Ιωάννης Ανδρέου 21.67)

18:30      200μ.                                      Γυναικών – 2 σειρές

(Ολίβια Φωτοπούλου 22.71, Μαριάννα Πισιάρα 24.33)

18:30      Ακοντισμός (Α)                     Δέκαθλο

(Έλβις Κριούκοφ)

18:45      800μ.                                      Ανδρών

(Σταύρος Σπύρου 1:48.15)

19:00      800μ. (Γ)                                Έπταθλο

19:10      1.500μ.                                  Γυναικών

19:20      3.000μ.                                  Ανδρών

19:30      Μήκος                                    Γυναικών

(Φίλιππα Φωτοπούλου 6,68μ., Παντελίτσα Χαραλάμπους 6,02μ.)

19:30      Σφαιροβολία                          Γυναικών

(Παρασκευούλα Θρασυβούλου 15,44μ.)

19:40      Ακοντισμός                            Ανδρών

19:40      5.000μ.                                  Γυναικών

20:10      1.500μ. (Α)                            Δέκαθλο

(Έλβις Κριούκοφ)

20:25      4Χ400μ.                                 Ανδρών

20:35      4Χ400μ.                                 Γυναικών

* Οι ώρες είναι Κύπρου.

* Δίπλα από τα ονόματα των αθλητών – αθλητριών μας είναι οι καλύτερες φετινές τους επιδόσεις, που για κάποιους είναι και οι ατομικές.

Print Friendly, PDF & Email
X