Αρχική Ανακοινώσεις Δεύτερο διαδικτυακό σεμινάριο γυναικών Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και ΚΟΕΑΣ

Δεύτερο διαδικτυακό σεμινάριο γυναικών Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και ΚΟΕΑΣ

από KOEAS

Για άλλη μία φορά συναντήθηκαν… διαδικτυακά οι γυναίκες που λαμβάνουν μέρος στο ειδικό σεμινάριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, το οποίο έχει ως κύριο θέμα συζήτησης και στόχο, την ισότητα των δύο φύλων. Το δεύτερο διαδικτυακό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (30/9/20), στις 18:00 και οι 10 Κύπριες γυναίκες που συμμετέχουν, είχαν την ευκαιρία για περίπου δυόμιση ώρες να συζητήσουν τα σημαντικά θέματα που έθεσε για προβληματισμό η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Υπεύθυνη της παρουσίασης του σεμιναρίου της ΚΟΕΑΣ ήταν για άλλη μία φορά η Μαριάννα Χαραλάμπους, η τεχνικός στίβου της ΚΟΕΑΣ, έχοντας ως συνεργάτιδά της τη Β΄ Αντιπρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Ξένια Αργειτάκη. Σημειώνουμε, ότι μία ημέρα προηγουμένως το ίδιο σεμινάριο διεξήγαγε και ο ΣΕΓΑΣ στην Ελλάδα, με υπεύθυνη την κ. Αργειτάκη και συνεργάτιδα την κ. Χαραλάμπους.

Τίτλος του σεμιναρίου ήταν: «Γιατί η διαφορετικότητα και η δίκαιη ισότητα των φύλων είναι σημαντική». Αναπτύχθηκαν από την κ. Χαραλάμπους, και συζητήθηκαν με τις συμμετέχουσες, τρία σημαντικά θέματα: 1) «Ισότιμη» ισότητα και «δίκαιη» ισότητα, 2) Ποια η σημασία τους στον Στίβο και πώς μπορούμε να επηρεάσουμε την αλλαγή, με βάση τον ρόλο μας η καθεμιά και 3) Υποεκπροσώπηση των γυναικών – για ποιους λόγους. Η συζήτηση ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική και με το πέρας της ανέδειξε το πιο κάτω συμπέρασμα:

«Με το πέρασμα του χρόνου, η εικόνα της γυναίκας έχει αλλάξει ουσιαστικά. Η σύγχρονη γυναίκα πρέπει να ανταποκριθεί σε πολλαπλούς ρόλους. Ρόλους στους οποίους οφείλει να αντεπεξέλθει με επιτυχία. Μέσα από τα Σεμινάρια Ηγεσίας των Γυναικών επαναπροσδιορίζουμε τις θέσεις μας και επανατοποθετούμαστε πραγματικά. Δυναμώνουμε και διεκδικούμε την κάθε θέση. Στηρίζουμε τις απόψεις μας, γινόμαστε μια γροθιά, βγαίνουμε στο προσκήνιο. Ζητούμε να μας αντιμετωπίζουν και να μας επιλέγουν δίκαια, με βάση τα προσόντα και τις ικανότητές μας και όχι με βάση το φύλο μας. Ας πιστέψουμε, λοιπόν, στους εαυτούς μας! Ας γίνουμε κάτι μοναδικό και υπέροχο!».

Σημειώνουμε ότι, στα συγκεκριμένα σεμινάρια της ΚΟΕΑΣ και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, λαμβάνουν μέρος οι ακόλουθες: Ειρήνη Χαραλάμπους – πρώην πρωταθλήτρια στο μήκος, Έλενα Ανδρέου – πρώην πρωταθλήτρια στα 100μ. και μέλος της Τεχνικής Επιτροπής της ΚΟΕΑΣ, Θεότη Πούρου – μέλος της Επιτροπής Αθλητισμός και Γυναίκα της ΚΟΕ, Άννα-Φανή Ποϊριάζη-Μαυρίδου – μέλος της Επιτροπής «Ισότητας των φύλων στον Αθλητισμό» του ΚΟΑ, Νικολέττα Ιγνατίου – προπονήτρια στίβου, Κυριακή Κυριάκου – διοικητική Λειτουργός του ΓΣΠ και μέλος της Τ.Ε. της ΚΟΕΑΣ, Εύη Τσολάκη – μέλος Δ.Σ. ΚΟΕΑΣ, Ελένη Κωνσταντινίδη – μέλος Δ.Σ. ΚΟΕΑΣ, Ελένη Τύμβιου – μέλος Τ.Ε. ΚΟΕΑΣ και Μελίνα Στυλιανού – μέλος Αγωνόδικου Επιτροπής.

Print Friendly, PDF & Email
X